MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
10
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Jazz Chronicles: Ηχογραφημένη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η σειρά Jazz Chronicles στο πλαίσιο του #snfccAtHome συνεχίζεται με μία ηχογραφημένη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη και της ορχήστρας του, με special guest την Κατερίνα Ντούσκα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με στήσιμο συναυλίας μουσικής δωματίου, που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα κοινού και μουσικών, ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2018 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών – από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική – με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων. Την Πέμπτη 14 Μαϊου στις 20.00 θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ την ηχογραφημένη συναυλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑναγνώσεις, παραστάσεις και άλλες δράσεις στο νέο ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Στο βιολί οι Διονύσης Βερβιτσιώτης, Migen Selmani, Χαράλαμπος Καρασαββίδης, στη βιόλα οι Arjona Mucaj και Κατερίνα Τζίτζου, στο βιολοντσέλο η Μαρίνα Κολοβού και Special guest / φωνητικά η Κατερίνα Ντούσκα.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Κλαμπάνη

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και επηρεάστηκε τόσο από τη μεσογειακή όσο και από τη βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη μουσική σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από την MINOS EMI. Το Chroma βραβεύτηκε σαν το καλύτερο album live performance στα 16α Ανεξάρτητα Μουσικά Βραβεία και έτυχε θερμής αποδοχής από τον εγχώριο και διεθνή τύπο (συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα jazz album για το 2017 στο περιοδικό Downbeat και επιλέχθηκε σαν album της εβδομάδας στα γαλλικά ραδιόφωνα TSF και FIP). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Irrationalities.

Εκτός από τους ιστορικούς χώρους του Carnegie Hall, του Lincoln Center, και του Kennedy Center στην Washington, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Jazzahead στη Βρέμη και στο XJazz στο Βερολίνο, καθώς και στα διεθνούς φήμης North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και Palatia Jazz Festival (Γερμανία). Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του, Minor Dispute, επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR)

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Τζούρα Ελευθερίας»: Το πιο ανέμελο τραγούδι αυτού του καλοκαιριού από Καραπατάκη-Ντάντο
Αφιέρωμα
Αυτές είναι οι 30 μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Μουσικά Νέα
Ο French Fry κυκλοφόρησε το πρώτο του album “Quit Your Job!”
Μουσικά Νέα
Έλλη Πασπαλά και David Lynch special guests των Raining Pleasure στο αφιέρωμα για τον Χατζιδάκι στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Sold out τα εισιτήρια για τη συναυλία του John Legend στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο Μουσικής “ανεβαίνει” στον Λόφο της Πνύκας για τη Γιορτή της Μουσικής
Μουσικά Νέα
Live from the Park: To STEGI.RADIO επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως με ένα 16ήμερο, δωρεάν μουσικό φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Einsturzende Neubauten: Επιπλέον εισιτήρια διαθέσιμα για τη συναυλία στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Λουκάς Καρυτινός: Ανανεώνεται η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ
Μουσικά Νέα
Η πρώτη εμφάνιση των Limp Bizkit στην Αθήνα προβλέπεται ιστορική – και δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτό
Μουσικά Νέα
Η Νατάσσα Μποφίλιου ξεκινά το «Μέτρημα» με μια μεγάλη περιοδεία – Μεγάλο φινάλε στην Αθήνα