MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
25
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Jazz Chronicles: Ηχογραφημένη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Η σειρά Jazz Chronicles στο πλαίσιο του #snfccAtHome συνεχίζεται με μία ηχογραφημένη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη και της ορχήστρας του, με special guest την Κατερίνα Ντούσκα.

Monopoli Team

Με στήσιμο συναυλίας μουσικής δωματίου, που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα κοινού και μουσικών, ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2018 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών – από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική – με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων. Την Πέμπτη 14 Μαϊου στις 20.00 θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ την ηχογραφημένη συναυλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑναγνώσεις, παραστάσεις και άλλες δράσεις στο νέο ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Στο βιολί οι Διονύσης Βερβιτσιώτης, Migen Selmani, Χαράλαμπος Καρασαββίδης, στη βιόλα οι Arjona Mucaj και Κατερίνα Τζίτζου, στο βιολοντσέλο η Μαρίνα Κολοβού και Special guest / φωνητικά η Κατερίνα Ντούσκα.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Κλαμπάνη

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και επηρεάστηκε τόσο από τη μεσογειακή όσο και από τη βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη μουσική σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από την MINOS EMI. Το Chroma βραβεύτηκε σαν το καλύτερο album live performance στα 16α Ανεξάρτητα Μουσικά Βραβεία και έτυχε θερμής αποδοχής από τον εγχώριο και διεθνή τύπο (συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα jazz album για το 2017 στο περιοδικό Downbeat και επιλέχθηκε σαν album της εβδομάδας στα γαλλικά ραδιόφωνα TSF και FIP). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Irrationalities.

Εκτός από τους ιστορικούς χώρους του Carnegie Hall, του Lincoln Center, και του Kennedy Center στην Washington, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Jazzahead στη Βρέμη και στο XJazz στο Βερολίνο, καθώς και στα διεθνούς φήμης North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και Palatia Jazz Festival (Γερμανία). Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του, Minor Dispute, επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR)

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Megadeth: Μόλις κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος της καριέρας τους – που θα ακούσουμε live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Help 2: Η War Child ετοιμάζει νέο, εμβληματικό δίσκο για τα παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες – Το νέο τραγούδι των Arctic Monkeys
Μουσικά Νέα
Ejekt 2026: Oι Nothing But Thieves και ο Matt Berninger μαζί με τους Cure
Μουσικά Νέα
«Στον απόηχο της γιορτής» η Φιλαρμόνια στο Ωδείο Αθηνών
Μουσικά Νέα
Οι Black Country, New Road την άνοιξη στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Οι Σκιαδαρέσες στον Σταυρό του Νότου Club για δύο εμφανίσεις
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Megadeth και οι Sepultura για ένα τελευταίο show στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Piano Days ΄26: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Η ολίνα κυκλοφορεί τους «Deiktes» – και μάς προετοιμάζει για το πρώτο της album
Μουσικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης “Ψαρογιάννης” Ξυλούρης
Μουσικά Νέα
Σωκράτης Μάλαμας: Τον χειμώνα στον Σταυρό του Νότου
Μουσικά Νέα
«Άρωμα Ιταλίας» από την ΚΟΑ στο Μέγαρο