MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Ο Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters υπογράφει ένα κείμενο για τη σημασία της live μουσικής

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε ένα άρθρο με τίτλο “Η Ημέρα που η Live Μουσική θα επιστρέψει” ο Ντέιβ Γκρολ εξηγεί γιατί του έλειψαν οι συναυλίες.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σε ένα άρθρο γνώμης στο περιοδικό “The Atlantic” με τίτλο “Η Ημέρα που θα επιστρέψουν οι live συναυλίες“, ο frontman των Foo Fighters και παλιό μέλος των θρυλικών Nirvana, Ντέιβ Γκρολ, είπε όλα όσα σκεφτόμασταν οι λάτρεις της μουσικής τις τελευταίες μέρες.

Ουσιαστικά, το άρθρο του αποτελεί έναν φόρο τιμής στη live μουσική, την κοινή εμπειρία μεταξύ των μουσικών και του κοινού σε μία συναυλία. “Στον σημερινό κόσμο του φόβου, της ανασφάλειας  και της κοινωνικής αποστασιοποίησης” γράφει ο Γκρολ “είναι δύσκολο να φανταστούμε πως θα μοιραστούμε τέτοιες εμπειρίες ξανά. Δεν ξέρω πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις συναυλίες, να τραγουδάμε όλοι μαζί με όλη τη δύναμή μας, να νιώθουμε ζωντανοί. Ξέρω όμως ότι θα το κάνουμε πάλι, γιατί έτσι πρέπει.”

Οι πιο αξέχαστες συναυλίες για τον Ντέιβ Γκρολ!

Στο υπόλοιπο άρθρο ο Γκρολ θυμάται τις αγαπημένες του συναυλίες, που έχει ποτέ παρακολουθήσει. Μία από αυτές είναι η συναυλία των U2 το 2001 στο πλαίσιο του Elevation Tour. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βράδυ που είδα τους U2 στο MCI Center στην Ουάσινγκτον. Περίμενα να κλείσουν τα φώτα, ώστε να “χαθώ” στο φαντασμαγορικό τους σόου. Προς έκπληξη μας όμως, το συγκρότημα απλά μπήκε στη σκηνή χωρίς καμία εισαγωγή, με τα φώτα τελείως ανοιχτά. Ξεκίνησαν αμέσως το πρώτο τραγούδι, χωρίς κανένα από τα ειδικά εφέ που έχουμε συνηθίσει. Αυτή η κίνηση ξάφνιασε το κοινό και ξεκίνησε μία αξέχαστη συναυλία με έναν πολύ προσωπικό, ωμό τόνο. Και αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία. Ήταν ένα μάθημα οικειότητας!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJon Bon Jovi και Bruce Springsteen παίζουν live κατά του κορονοϊού12.09.2018

Θυμάται επίσης τη φορά που ο Bruce Springsteen παρακολούθησε συναυλία των Foo Fighters. Μετά μίλησε στον Γκρολ για τη σημασία της σχέσης που μοιράζεται ένα συγκρότημα με το κοινό του. “Όταν κοιτάς προς το κοινό σου, πρέπει να βλέπεις και τον εαυτό σου σε αυτούς, όπως βλέπουν εκείνοι τους εαυτούς τους σε εσένα” του έγραψε ο Springsteen.

Λάιβ μουσική εν μέσω πανδημίας

O Γκρολ έγραψε επίσης ότι “δυστυχώς, η πανδημία του κορονοϊού έχει περιορίσει την λάιβ μουσική σε μικρά “παραθυράκια” στις οθόνες μας, ενώ οι μουσικοί ακούγονται σαν να έρχονται από.. το φεγγάρι!” Φυσικά προσθέτει ότι γνωρίζει πόσο προνομιούχος είναι και πόσο εύκολη είναι η ζωή για εκείνον συγκριτικά με άλλους αυτή τη στιγμή, “αλλά και πάλι “διψάω για rock n roll όσο πιο γρήγορα γίνεται! Αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και τη ψυχή σου να ταρακουνηθεί από πάθος”.

Τελικά ο Ντέιβ Γκρολ καταλήγει: “Δεν είναι επιλογή (το γεγονός ότι μας έλειψαν οι συναυλίες). Είμαστε άνθρωποι. Χρειαζόμαστε στιγμές που θα μας κάνουν να νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Πως κάποιος μας καταλαβαίνει.”

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Με κατάμεστο το Ευριπίδειο Θέατρο άνοιξε αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026
Μουσικά Νέα
Τραμπάλα: Ο νέος δίσκος του Κώστα Μακεδόνα κυκλοφορεί σε βινύλιο
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει ένα προσωπικό μουσικό άλμπουμ γεμάτο εξομολογήσεις
Μουσικά Νέα
Οι Foreigner ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ στην ιστορική πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Ημισκούμπρια: Sold out και η δεύτερη συναυλία στην Πλατεία Νερού
Αφιέρωμα
Μικρή Επίδαυρος: Τα μουσικά ραντεβού αυτού του καλοκαιριού
Εκδηλώσεις
Irish Wings 2026: Μια ξεχωριστή συνάντηση ιρλανδικής και ελληνικής μουσικής στους Παξούς
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Γιορτή πολιτισμού με δωρεάν συναυλίες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις
Μουσικά Νέα
TSUGRANES: Νέοι, ψωνισμένοι και πιο ποπ από ποτέ
Μουσικά Νέα
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Βιολέτα Ίκαρη ενώνουν τις φωνές τους στο «Ρίζες & Ρεύματα»
Μουσικά Νέα
Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο στο Καλλιμάρμαρο
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο ταξιδεύει στην Αρχαία Μεσσήνη με το «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Εκτόρ Μπερλιόζ