MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Κυριακής: 13 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου!

«Ο Βυσσινόκηπος»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα στις 21:00 σε live premire, την παράσταση «Ο Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε την εδώ. 

Εθνικό Θέατρο

Δείτε σήμερα από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα αύριο, την παράσταση «Ο Θείος Βάνιας», το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ. Ενα έργο βαθιά ποιητικό, τρυφερό και ανθρώπινο, όπου η ζωή σχοινοβατεί ανάμεσα στα δράμα και την κωμωδία. Παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο Θείος Βάνιας»

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στις 19:00, στις Παραβάσεις του ΚΠΙΣΝ, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου, τον Νίκο Κουρή και την Εύη Σαουλίδου να αποκαλύπτουν την μελαγχολική φύση του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, μέσα από μια δραματουργική σύνθεση που συνδέει αποσπάσματα από όλο το φάσμα του λογοτεχνικού του έργου, ενώ ο Διονύσης Μαλλούχος τους συνοδεύει στο πιάνο.
Βρείτε το εδώ.

Εταιρεία θεατρικών παραγωγών A Priori

Δείτε σήμερα στις 18:00 την δεύτερη προβολή της παράστασης «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, όπως παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 27 Μαρτίου 2018, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στον ρόλο του υπουργού-πολιτικού που βγάζει τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή, έχοντας δηλώσει την παραίτησή του.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»

Φεστιβάλ Αθηνών

Διαθέσιμη μέχρι το βράδυ στις 21:30 θα είναι από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η παράσταση «Ηλέκτρα / Ορέστης», μια συνεργασία με τον εμβληματικό θίασο της Comédie-Française, σε σκηνοθεσία Ivo van Hove.
Δείτε την εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση 

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το έργο «Sister Sylvester» από την Kathryn Hamilton, με μια σειρά μικροσκοπικών σκηνών που επικεντρώνονται στις αλλαγές συμπεριφοράς ενός οργανισμού, στη σειρά των γονιδίων, στο ανθρώπινο DNA, μπλέκοντας και τον Μπρεχτ σε όλα αυτά·
Δείτε το έργο εδώ.

«Ηλέκτρα / Ορέστης»

Θεσσαλικό Θέατρο

Δείτε την παράσταση «Υπό Έλεγχο» του Φρεντερίκ Σοντάγκ, από την Πειραματική Σκηνή 2018. Έξι ηθοποιοί επί σκηνής, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Χαλκιά.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Le Petit-Maître corrigé» του Πιέρ Καρλέ ντε Σαμπλαίν ντε Μαριβώ, σε σκηνοθεσία του Clément Hervieu-Léger.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Βόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο κουρέας της Σεβίλλης»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Opera House». Το ντοκιμαντέρ είναι μεγάλου μήκους και δημιουργήθηκε το 2017 από την Susan Froemke, σχετικά με το άνοιγμα το 1966 της νέας όπερας στο Κέντρο Λίνκολν.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα μπούφα σε δύο πράξεις του Τζοακίνο Ροσσίνι, «Ο κουρέας της Σεβίλλης», σε μουσική διεύθυνση του Evelino Pidò.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Η Λίμνη των Κύκνων»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε το εμβληματικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», με τον Ralph Fiennes και την Sophie Okonedo να ενσαρκώνουν το μοιραίο ζευγάρι. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 14/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Dutch National Ballet

Δείτε την παράσταση μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» σε μουσική του Τσαϊκόφσκι και μια χορογραφία του Rudi van Dantzig.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b