MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
14
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΊΗΣΗ

28 Ευρωπαίοι ποιητές διαβάζουν ποιήματα τους για την Ημέρα της Ευρώπης

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης με την πρωτοβουλία “Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα”, όπου 28 διεθνείς ποιητές θα διαβάσουν από ένα ποίημα τους στα αγγλικά

Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Γιαν Βάγκνερ, Πία Τάφντρουπ, Ζουαν Μαργκαρίτ και άλλοι ποιητές για την Ημέρα της Ευρώπης
Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Γιαν Βάγκνερ, Πία Τάφντρουπ, Ζουαν Μαργκαρίτ και άλλοι ποιητές για την Ημέρα της Ευρώπης
Monopoli Team

Το ΥΠΠΟ γιορτάζει τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης με την πρωτοβουλία “Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα.” Το Σάββατο 9 Μαϊου 28 Ευρωπαιοι ποιητές θα διαβάσουν από ένα ποίημα τους στα αγγλικά.

Ακολουθώντας την προτροπή του Κ.Π. Καβάφη, «Τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη της Ποιήσεως,/ που κάμνουνε ‒για λίγο‒ να μη νοιώθεται η πληγή», το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να εικονίσει την ενότητα των μελών της Ευρώπης τονίζοντας την ποικιλομορφία που συγκροτεί την κοινή Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη, με online διαλέξεις, περιηγήσεις και άλλες δραστηριότητες12.09.2018

Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης βρίσκει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο, πληγωμένες από τη μάχη με την πανδημία. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να “ενώσει” μέσα από την ποίηση τους λαούς της Ευρώπης.

Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα μέσω της ποίησης

Το ΥΠΠΟ κάλεσε είκοσι οκτώ διάσημους και πολυμεταφρασμένους ποιητές, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαβάσουν από ένα ποίημά τους στη γλώσσα τους (με αγγλική μετάφραση).

Κλεισμένοι στο σπίτι τους, ποιήτριες και ποιητές όπως ο Ζουάν Μαργκαρίτ, στον οποίο απονεμήθηκε πέρσι η μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση του ισπανόφωνου κόσμου, το βραβείο Θερβάντες, η βραβευμένη με το Σκανδιναβικό Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Δανή Πία Τάφντρουπ, ο αρχισυντάκτης του θρυλικού περιοδικού Europe Γάλλος Ζαν-Μπατίστ Παρά, ο τιμημένος με το βραβείο Γκέοργκ Μπύχνερ Γερμανός ποιητής Γιαν Βάγκνερ, η πολυβραβευμένη Πορτογαλίδα Άνα Λουίζα Αμαράλ. Η πρόεδρος του PEN Club της Ρουμανίας Μάγδα Καρνέτσι, ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Versopolis Αλές Στέγκερ από τη Σλοβενία, ο Κύπριος Κυριάκος Χαραλαμπίδης περιλαμβάνονται σε αυτήν τη βεντάλια εξαιρετικών φωνών που συγκρότησε το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Η δυναμική αυτή πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έρχεται να τονίσει ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει σημαντικές ενωτικές πρωτοβουλίες στον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού, με το ειδικό συμβολικό βάρος που φέρει διαχρονικά στη συγκρότηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας .

Η διεθνής πρωτοβουλία με τίτλο “Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα” θα παρουσιαστεί αύριο, 9 Μαΐου 2020 από τα social media του ΥΠΠΟΑ, ενώ θα προβληθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του φεστιβάλ Versepolis και άλλους διεθνείς ιστότοπους.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Σωκράτης Μάλαμας: Τον χειμώνα στον Σταυρό του Νότου
Cine News
«Κάμπινγκ»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέα κωμωδίας του MEGA
Εκδηλώσεις
Vaginahood: Η παράσταση για όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
ShowBiz
Eurovision 2026 – Εθνικός Τελικός: Καπουτζίδης, Μπέτυ Μαγγίρα και Κατερίνα Βρανά οι παρουσιαστές των shows
Μουσικά Νέα
«Άρωμα Ιταλίας» από την ΚΟΑ στο Μέγαρο
Cine News
Paul Mescal: Θα τραγουδά ο ίδιος στην επερχόμενη τριλογία για τους Beatles
Εικαστικά
«All Included» από τη Μαρία Οικονομοπούλου στη Citronne Gallery
Cine News
Το Marty Supreme με τον Timothée Chalamet πήγε το μάρκετινγκ σε άλλο επίπεδο
Θεατρικά Νέα
Η Δούκισσα της Πλακεντίας: Συνεχίζεται η παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τη Μαρία Κίτσου
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον πρώτο Ημιτελικό
Cine News
Για το 2026, ας βλέπουμε περισσότερο σινεμά στα σινεμά
Θεατρικά Νέα
Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες: Ένας μονόλογος από τον Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου