MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Πέμπτης: 13 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου!

«Αντώνιος και Κλεοπάτρα»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση 

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το έργο «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει» του Βασίλη Κεκάτου, μια μικρού μήκους ταινία, σε μουσική του Παύλου Παυλίδη.
Δείτε το έργο εδώ.

Θεσσαλικό Θέατρο

Δείτε την παράσταση «Υπό Έλεγχο» του Φρεντερίκ Σοντάγκ, από την Πειραματική Σκηνή 2018. Έξι ηθοποιοί επί σκηνής, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Χαλκιά.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

«Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει»

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα τη μουσικοχορευτική παραλογή «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα» της χορογράφου Αγγελικής Στελλάτου και του μουσικού Σταύρου Γασπαράτου, με έντεκα χορευτές και πέντε μουσικούς ζωντανά επί σκηνής, αλλά και άλλες παραστάσεις που θα είναι διαθέσιμες για λίγες ημέρες ακόμα στο κανάλι του ιδρύματος στο YouTube. 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στις 18:00, η Όλια Λαζαρίδου, μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του θεάτρου λόγου, διαβάζει ξανά το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνοδεύουν υπέροχα, πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης.
Δείτε το εδώ.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα. Δείτε σήμερα την παράσταση «Tears» το περίφημο σόλο του Edivaldo Ernesto, πάνω στην μουσική του Zbigniew Preisner, που παρασύρει το κοινό σε έναν φορτισμένο στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη ελευθερία.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Επτά θανάσιμα αμαρτήματα»

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την όπερα «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου», η τελευταία Όπερα Σέρια του Μότσαρτ, που γράφτηκε λίγο πριν τον θάνατό του, σε σκηνοθεσία του Denis Podalydès.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει ξανά την παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» του Χένρικ Ίψεν, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του Thomas OstermeierΗ παράσταση διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την σύγχρονη όπερα σε πέντε πράξεις «Η αγάπη από μακριά» (L’Amour de Loin) της Kaija Saariaho, σε μουσική διεύθυνση της Susanna Mälkki. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Η αγάπη από μακριά»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Werther» του Ζυλ Μασνέ, σε μουσική διεύθυνση του Frédéric Chaslin.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Μη χάσετε σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την online πρεμιέρα του δράματος του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», με τον Ralph Fiennes και την Sophie Okonedo να ενσαρκώνουν το μοιραίο ζευγάρι.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει την παράσταση μπαλέτου «Le Songe d’une nuit d’été» βασισμένη στο έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σε μουσική διεύθυνση του Simon Hewett και χορογραφία του George Balanchine. Θα είναι διαθέσιμη μέχρι 10/5.
Δείτε την εδώ.

«Piaf»

Μπαλέτα Béjart

Δείτε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου, την παράσταση μπαλέτου «Piaf», σε μια χορογραφία του Maurice Béjart.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Nederlands Dans Theater

Το Nederlands Dans Theater προσφέρει για δωρεάν παρακολούθηση την παράσταση «Subtle Dust» σε μια χορογραφία των Sol Leon και Paul Lightfoot. Θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 8/5.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b