MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Με αποστάσεις ασφαλείας θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα θερινά σινεμά, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού.

1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά, Φωτογραφία: Cine Paris, Πλάκα
1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά, Φωτογραφία: Cine Paris, Πλάκα
Monopoli Team

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πότε θα ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού, τα θερινά σινεμά και οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και ποια είναι τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν κατά τη λειτουργία τους.

Αρχαιολογικοί χώροι

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου. Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου. Θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Υπάρχει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Θα ισχύουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

Μουσεία

Τα μουσεία της χώρας θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου. Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 2 μέτρων. Επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος. Θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘερινά σινεμά: Ανοίγουν τις πόρτες τους τον Ιούνιο, αλλά…με απόσταση!12.09.2018

Θερινά Σινεμά

Τα θερινά σινεμά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, με όριο πληρότητας στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Υπάρχει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Θα ισχύουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

Ζωντανά Θεάματα-Δρώμενα

Τα ζωντανά θεάματα-δρώμενα, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου, μόνο σε ανοικτούς χώρους. Τα άτομα (με μη ιατρική μάσκα) που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Όριο πληρότητας 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου. Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για το κοινό. Θα ισχύουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής. Ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

Περισσότερα από Τι Νέα;