MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

200 καλλιτέχνες και επιστήμονες καλούν τον κόσμο “να μην επιστρέψει στην κανονικότητα”

Χόακιν Φίνιξ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μαντόνα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Νάνα Μούσχουρη, Πάνος Κούτρας και εκατοντάδες άλλοι καλλιτέχνες και επιστήμονες υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή της Le Monde.

Ο Χόακιν Φίνιξ βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή της Le Monde
Ο Χόακιν Φίνιξ βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή της Le Monde
Monopoli Team

Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Madonna, ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Χόακιν Φοίνιξ καθώς και σημαντικοί επιστήμονες, κάτοχοι βραβείου Νόμπελ υπέγραψαν ένα κείμενο στη Le Monde, που καλεί “για δραστική αλλαγή στον κόσμο μας, και όχι για επιστροφή στην κανονικότητα” μετά την άρση των μέτρων καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χοακίν Φοίνιξ παραγωγός σε νέα ταινία για τη συνείδηση των ζώων12.09.2018

Στη μεγάλη λίστα των 200 ανθρώπων της τέχνης και των επιστημών βλέπουμε ονόματα, όπως η Τζέιν Φόντα, η Μάριον Κοτιγιάρ, η Μόνικα Μπελούτσι, ο Άνταμ Ντράιβερ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, αλλά και τους Έλληνες Νάνα Μούσχουρη και Πάνο Κούτρα.

Η ανοιχτή επιστολή στην γαλλική εφημερίδα Le Monde καλεί σε “τέλος του ασταμάτητου καταναλωτισμού και σε δραστική μετατροπή της οικονομίας, για να σωθεί ο πλανήτης”.

“Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα” αναφέρεται. “Ναι, η πανδημία ήταν ένα τραγικό γεγονός, αλλά ήταν και μία ευκαιρία για την ανθρωπότητα να εξετάσει τι είναι τελικά απαραίτητο. Δεν είναι αρκετές οι μικρές αλλαγές. Το πρόβλημα είναι συστημικό».

Οι 200 υπογράφοντες καλούν τους ηγέτες των χωρών να αφήσουν πίσω τους την μη-βιώσιμη λογική που ακόμα επικρατεί και να επανεξετάσουν τις αξίες, τους στόχους και τις οικονομίες τους. “Το κυνήγι του καταναλωτισμού και η εμμονή με την παραγωγή έχουν οδηγήσει τον κόσμο να αρνείται την αξία της ίδιας της ζωής. Της ζωής των φυτών, των ζώων και φυσικά ενός μεγάλου μέρους των ανθρώπων”.

Παράλληλα, στο γράμμα αναφέρεται “Η συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή είναι μία μετα-κρίση. Σε αντίθεση με την πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας θα έχει αμέτρητες συνέπειες”, ενώ προσθέτει ότι “η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή των εναπομεινάντων φυσικών ζωνών έχουν φτάσει τον κόσμο μας σε κρίσιμο σημείο”.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b