MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΊΕΣ

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε.. άδειες καρέκλες!

Δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό θέαμα με τις άδειες καρέκλες στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των εργαζομένων εστίασης.

Άδειες καρέκλες με φόντο τη Βουλή
Άδειες καρέκλες με φόντο τη Βουλή
Monopoli Team

Άδειες καρέκλες γέμισε η πλατεία Συντάγματος, το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαϊου, από τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια της χώρας που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την μέχρι τώρα έλλειψη αποτελεσματικών λύσεων όσον αφορά τον κλάδο τους. Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆδειες Καρέκλες στο Σύνταγμα: Δράση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της εστίασης12.09.2018

Πάνω από 30 σύλλογοι εστίασης, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) συμμετείχαν. Πώς; Βάζοντας τη δική τους.. καρέκλα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, αποφάσισαν να εκφράσουν την ανασφάλεια που νιώθουν για το μέλλον του επαγγέλματος τους.

"Οι

Όσο οι καρέκλες των καταστημάτων παραμένουν άδειες στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, τόσο μεγαλώνουν οι φόβοι για ανεπίστρεπτες οικονομικές συνέπειες στον κλάδο τους.

Ανάλογες εικόνες εικόνες έχουμε δει σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ιταλία, αλλά και η Γερμανία, απ’ όπου ξεκίνησε τον Απρίλιο η δράση. Πρόκειται για μία συμβολική και βουβή διαμαρτυρία, χωρίς την φυσική παρουσία των εργαζομένων εστίασης, οι οποίοι επέλεξαν να μην διαδηλώσουν με τον παραδοσιακό τρόπο.

"Οι

Αντιθέτως έκαναν ηχηρά τα αιτήματα τους, με τις καρέκλες που γέμισαν την πιο κεντρική πλατεία της χώρας, συμμετέχοντας έτσι στο πανευρωπαϊκό κίνημα «Άδειες καρέκλες-Empty Chairs».

Τα αιτήματα των ΠΟΣΕ πάνω στις άδειες καρέκλες

Τα αιτήματα των ΠΟΕΣΕ πάνω στις άδειες καρέκλες

Παράλληλες δράσεις έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα, όπου την ίδια στιγμή πάνω από 50 πλατείες της χώρας γέμισαν άδειες καρέκλες. Τα αιτήματα της ΠΟΕΣΕ αφορούν την βιωσιμότητα του κλάδου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των επιπτώσεων από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b