MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΑ...ONLINE

Βρετανικό Μουσείο: Δωρεάν, διαδικτυακή πρόσβαση σε εκατομμύρια έργα τέχνης

To Βρετανικό Μουσείο προσφέρει πλέον, δωρεάν στο διαδίκτυο, περίπου 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες!

Monopoli Team

Αντιμέτωπο με την πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού, το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει πλέον, εντελώς δωρεάν και online, πάνω από το μισό του καταλόγου έργων τέχνης που φιλοξενεί στους φυσικούς του χώρους. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να βρείτε περίπου 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης ψηφιοποιημένα στη σελίδα του, αλλά και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο…: 14 σημαντικά μουσεία στον κόσμο για να επισκεφτείτε οnline12.09.2018

Ενίσχυση διαδικτυακής κίνησης του μουσείου

Μάλιστα, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας η διαδικτυακή κίνηση του μουσείου έχει ήδη αυξηθεί κατά 120% σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό οδήγησε το μουσείο στην απόφαση να ανεβάσει στο διαδίκτυο 300.000 εικόνες από τα διάσημα έργα τέχνης του προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικτυακή κίνηση του μουσείου, φτάνοντας στον αριθμό που προαναφέρθηκε.

Raphael, The Virgin and child (1509–11). Photo ©the Trustees of the British Museum.

Τι δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου

Ο διευθυντής του Βρετανικού μουσείου Hartwig Fischer, δήλωσε ότι είναι όλοι πολύ χαρούμενοι που μπορούν να προβούν σε αυτή τη σημαντική ανανέωση, ελπίζοντας ότι αυτά τα σημαντικά αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, προβληματισμού και ήσυχες στιγμές απόσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Τι έργα μπορείτε να βρείτε στη συλλογή

Οι φωτογραφίες αντικειμένων είναι υψηλής ανάλυσης, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να δει την κάθε λεπτομέρεια, κάνοντας ζουμ πάνω του, όπως για παράδειγμα με την περίφημη αιγυπτιακή Στήλη της Ροζέττας.

Cloisonne jar with dragons, Xuande, Ming dynasty, China (1426–1435). Photo ©the Trustees of the British Museum.

Οι νέες προσθήκες στην ψηφιακή συλλογή περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα έργα και το γλυπτό του Νησιού του Πάσχα Hoa Hakananai’a, έναν αρχαιοελληνικό αμφορέα με τον Αχιλλέα, καθώς και το γιαπωνέζικο βάζο Cloisonne από την δυναστεία των Μινγκ.

Δείτε την οnline ψηφιακή συλλογή εδώ.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b