MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Κυριακής: 14 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 14 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου!

Μη χάσετε σήμερα: «Κύματα»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση

Σήμερα στις 21:00, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται, σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων που πρωταγωνιστούν στα «Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους θεατές σε έναν ζωντανό, διαδραστικό ψηφιακό ρόλο. Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε το εδώ.

Δείτε επίσης ξανά, το κορυφαίο έργο της μεσαιωνικής Ευρώπης, η «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, σε μια παράσταση της Αργυρώς Χιώτη και των Vasistas, που περιγράφει ένα ταξίδι προς το φως, που αρχίζει τον Απρίλιο του 1300. Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Θεία Κωμωδία»

Επίσης, για λίγες ημέρες ακόμα, το Ίδρυμα Ωνάση μας ταξιδεύει σε έναν άλλο υποβλητικό και συμβολικό τόπο, το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, προβάλλοντας τις διαπολιτισμικές «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με τη μοναδική ματιά του Θεόδωρου Τερζόπουλου (η παράσταση θα παραμείνει στο κανάλι έως τις 6 Μαΐου).
Δείτε την εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 19.00, στις Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζεται η ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του αριστουργήματος της Βιρτζίνια Γουλφ, «Τα Κύματα» με τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Χρήστο Λούλη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καραντζά.

Φεστιβάλ Αθηνών

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για να δείτε την παράσταση «Insenso / Όπερα» του Δημήτρη Δημητριάδη, που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για το Φεστιβάλ Αθηνών 2012, μια παράσταση site specific που, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, επαναλήφθηκε το καλοκαίρι του 2013. Η παράσταση βρίσκεται διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και θα παραμείνει online μέχρι τις 19:00.

«Φορτουνάτος»

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προβάλει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, την παράσταση «Φορτουνάτος» του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του κρητικού θεάτρου που αφορά στους μηχανισμούς που στήνει η Τύχη και κινεί με εύθυμη διάθεση τα νήματα της ανθρώπινης ζωής. Το έργο παρουσιάστηκε το 2009 στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως αύριο στις 14:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ προβάλει δύο παραστάσεις σήμερα, στις 12:00 το «Οι απ’ αλλού φερμένοι» σε σκηνοθεσία της Εύης Σαρμή και στις 21:00 το «Οι στυλοβάτες της κοινωνίας» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

«Οδύσσεια, ραψωδία έψιλον»

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα την παράσταση «Οδύσσεια, ραψωδία έψιλον» του Ομήρου, σε  σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά. Παίζουν: Στέλιος Δημόπουλος, Χρήστος Καπενής.
Δείτε τιην παράσταση εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν, σε σκηνοθεσία του Denis Podalydès.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει για πρώτη φορά την επιτυχημένη παράσταση του Οσκαρικού σκηνοθέτη Danny Boyle, «Φρανκενστάιν» με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνι Λι Μίλερ, σε δύο εκδοχές. Και οι δύο εκδοχές θα είναι διαθέσιμες για ελεύθερη παρακολούθηση, για λίγες μόνο ημέρες.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Λουίζα Μίλλερ»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την «Λουίζα Μίλλερ», την όπερα σε τρεις πράξεις του Ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Bertrand de Billy.  Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), το «Πελλέας και Μελισσάνθη» την κλασική όπερα του Κλωντ Ντεμπυσσύ, σε πέντε πράξεις, σε μουσική διεύθυνση του Alain Altinoglu.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Wozzeck»

Dutch National Opera

H Dutch National Opera προβάλει σήμερα στις 20:00 (Ώρα Ελλάδος) την όπερα «Wozzeck» του Άλμπαν Μπεργκ. Ο Marc Albrecht διευθύνει την Ολλανδική Φιλαρμονική Ορχήστρα, σε σκηνοθεσία του Krzysztof Warlikowski. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για μία εβδομάδα.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b