MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ με μία live stream συναυλία με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Απόψε γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ διαδικτυακά με μία livestream συναυλία με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και masterclasses.

Monopoli Team

Με μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ καλεί τους απανταχού φίλους της Τζαζ να συντονιστούν στον παλμό της (ώρα Ελλάδος 22:00) στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Jazz Day. Mουσικοί από όλο τον κόσμο, όπως Marcus Miller, Lang LangCharlie Puth, Cecile McLorin Salvant Music, John McLaughlin, Dianne Reeves Music, Dee Dee Bridgewater, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben Williams, Lizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit, και Joey DeFrancesco, παίζουν live από Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόσχα και Τόκυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#snfccAtHome: Ηχογραφημένες τζαζ συναυλίες και θεατρικά αναλόγια από το ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Ταυτόχρονα κορυφαίοι μουσικοί της Τζαζ θα προσφέρουν δωρεάν διαδραστικά masterclasses, δραστηριότητες για παιδιά, συζητήσεις σε πάνελ. Στο jazzday.com θα υπάρχουν επίσης τα βίντεο που έστειλαν μουσικοί από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουμε και μια ελληνική συμμετοχή, του μουσικού και διοργανωτή Jazz Day στην Αθήνα, Αλέκου Βρέτου.

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ εν μέσω κορονοϊού

Ο Αμερικανός τζαζίστας & πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco, Herbie Hancock, προβάλλει τη φετινή Jazz Day ως ευκαιρία για την επανασύνδεση όλης της ανθρωπότητας: “Μαζί με την UNESCO, τον οργανισμό που θέσπισε την Ημέρα της Τζαζ, και τη γενική διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, θα ήθελα να προσκαλέσω τον καθένα να αγκαλιάσει τις αξίες και τα μηνύματα που πρεσβεύει η Ημέρα της Τζαζ. Ελευθερία έκφρασης. Ειρήνη. Διάλογος. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κρατήστε αυτές τις αξίες ζωντανές ενώ παίζετε τη μουσική σας μέσα στο σπίτι ή έξω στο μπαλκόνι σας.”

Από τη Θεσσαλονίκη, η διοργανώτρια της Jazz Day Αλεξάνδρα Καλέτσαρη συμπληρώνοντας το παγκόσμιο μήνυμα του Hancock, στέλνει το δικό της μήνυμα, μέσα από το Facebook: “Κανένας κορονοϊός, κανένα Covid-19, δε θα μπορέσει ποτέ να φυλακίσει τις ψυχές μας, που γεννήθηκαν να είναι λεύτερες, να εκφράζονται ελεύθερα, να ονειρεύονται, να επικοινωνούν η μία με την άλλη. Ας μείνουμε ασφαλείς και υγιείς, για να μπορούμε να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα με την ελευθερία που μας αξίζει τα χρόνια που έρχονται.”

Δείτε εδώ την livestream συναυλία:

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Hug the Sun: Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Remade
Μουσικά Νέα
Η ΚΟΑ στην Europasinfonie: 12 χώρες ενώνουν δυνάμεις για μία εικονική ορχήστρα
Μουσικά Νέα
Σπύρος Γραμμένος: Ξεκίνησε καμπάνια crowdfunding για τον νέο του δίσκο
Μουσικά Νέα
ΑΧΟΣ ΦΕΣΤ: Μία ανοιξιάτικη μουσικοχορευτική γιορτή στο Πλύφα
Μουσικά Νέα
Borderline 2026: Οι καλλιτέχνες που κάνουν την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ άχαστη
Μουσικά Νέα
Good job Nicky: Το music video του “Dark side of the moon” μόλις κυκλοφόρησε
Μουσικά Νέα
Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από τον Γιώργο Αλτή
Cine News
«Τα λόγια είναι περιττά»: Η Finos Film αποχαιρετά τη Μαρινέλλα
Μουσικά Νέα
Μαρινέλλα: Το σπάνιο ντουέτο με τη Σωτηρία Μπέλλου πριν από 50 χρόνια (vid)
Art & Culture
Ένας οδηγός στη μουσική της Μεγάλης Εβδομάδας
Μουσικά Νέα
Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός
Μουσικά Νέα
Μαρινέλλα (1938-2026): Ο μύθος του ελληνικού τραγουδιού