MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Αλλαγές στα προσεχή βραβεία Όσκαρ, ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ακαδημία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Προσωρινές και μόνιμες αλλαγές ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που δίνει τα βραβεία Όσκαρ, με αφορμή την πανδημία του Covid-19.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα πάντα στο πολιτισμό και τις τέχνες. Τώρα, ήρθε η στιγμή να αλλάξουν και τα Όσκαρ.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, που απονέμει κάθε Φεβρουάριο τα διάσημα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ, ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές, στο μέχρι τώρα σταθερό της πρόγραμμα.

Η 93η Απονομή Όσκαρ

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η επόμενη τελετή των Όσκαρ θα διεξαχθεί κανονικά τον Φεβρουάριο, απλά πιο αργά απ’ ότι συνήθως και συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι φετινοί νικητές των Όσκαρ, Χοακίν Φοίνιξ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Μπραντ Πιτ

Οι αλλαγές στους κανονισμούς των Όσκαρ

Οι δεκάδες αναβολές ταινιών, η έξοδος τους σε streaming πλατφόρμες και το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών από τις 16 Μαρτίου, επέφερε αλλαγές στους κανονισμούς των βραβείων.

Αλλαγές στις υποψηφιότητες ταινιών

1. Μέχρι τώρα ίσχυε το γεγονός ότι μια ταινία έπρεπε να έχει προβληθεί τουλάχιστον για επτά συνεχόμενες μέρες, τρεις φορές καθημερινά σε έναν κινηματογράφο του Λος Άντζελες, για να είναι υποψήφια για βραβείο Όσκαρ. Η Ακαδημία αποφάσισε, ότι στην επόμενη απονομή του 2021, οι υποψήφιες ταινίες μπορούν να έχουν προβληθεί και διαδικτυακά ή σε online πλατφόρμες, αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν ένα σχέδιο διανομής σε κινηματογραφικές αίθουσες.

2. Επίσης, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες ψηφιακά στην Ακαδημία μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που θα στριμάρουν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο ή στην πλατφόρμα. Όταν λήξει το lockdown και ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτή η αλλαγή δεν θα ισχύει πλέον και θα επανέλθει το παλαιό καθεστώς υποψηφιοτήτων.

3. Η Ακαδημία αποφάσισε να επιτρέψει σε περισσότερες πόλεις να δίνουν την υποψηφιότητα σε μια ταινία, πέρα από το Λος Άντζελες, όπως στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Ιλινόις, το Μαϊάμι και η Ατλάντα. Επίσης τα φεστιβάλ κινηματογράφου που επηρεάστηκαν από την πανδημία, έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν ταινίες στο κοινό, μέσω πληρωμής ή με είσοδο με κωδικό. Αυτό δεν θα επηρεάσει μια ταινία να είναι υποψήφια για τα βραβεία του αμερικανικού κινηματογράφου, αρκεί να αποδεικνύεται ότι αποτέλεσε μέρος του προγραμματισμού της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«We Are One»: Το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται στο YouTube12.09.2018

Αλλαγές σε κατηγορίες των βραβείων

4. Η Ακαδημία ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο κατηγορίες ήχου (Μιξάζ και Μοντάζ Ήχου) θα γίνουν μία (Καλύτερος Ήχος), ενώ στην κατηγορία μουσικής μιας ταινίας, για να θεωρηθεί η μουσική μιας ταινίας υποψήφια, θα πρέπει η σύνθεση της να είναι κατά 60% πρωτότυπη, ενώ σε sequel & franchise κατά 80% πρωτότυπη.

Αλλαγές στη ψηφοφορία των μελών

5. Επίσης, για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Ακαδημίας θα μπορούν να συμμετέχουν στον προκριματικό γύρο των υποψήφιων ταινιών για ξενόγλωσσο φιλμ και να ψηφίσουν, αρκεί να έχουν δει τον ελάχιστο αριθμό ταινιών που θα καθοριστεί προσεχώς.

Αλλαγές στην προβολή των ταινιών

6. Τέλος, η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία στην οποία θα χρησιμοποιηθούν dvd screeners και mail ώστε να δουν τα μέλη της Ακαδημίας, τις υποψήφιες ταινίες. Όλες οι ταινίες πλέον, θα προβάλλονται online από την Ακαδημία και τα μέλη θα προμηθεύονται προσωπικό κωδικό, μέτρο που στοχεύει στην μείωση παράνομων διαρροών ταινιών από χάκερς στο διαδίκτυο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Οι Άγριες Μέρες Μας ή Ρωμαίος και Ιουλιέτα; Όσα αξίζει να δεις στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο
Cine News
ERTFLIX: Γιορτάζει την Ημέρα του Πατέρα με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα
Cine News
Το ντοκιμαντέρ του Uli M Schueppel για τους Einsturzende Neubauten στο σινεμά
Cine News
Furious: Η νέα δραματική σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
The Shards: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ που θα συζητηθεί έρχεται στο Disney+
Cine News
Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ στην Αθήνα – Επίσημη έναρξη του 16ου AOAFF με το “Βλέμμα του Οδυσσέα”
Cine News
ANIMASYROS 2026: Κορυφαίοι επαγγελματίες του animation δίνουν ραντεβού στη Σύρο
Cine News
The Bear»: Το Disney+ αποκαλύπτει το επίσημο τρέιλερ του τελευταίου κύκλου της σειράς του FX
Cine News
Γιώργος Λούκος: Στην Πειραιώς 260, το ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που άλλαξε το Φεστιβάλ Αθηνών
Cine News
Ραντεβού στα θερινά: Οι ταινίες που θα συζητάμε όλο το καλοκαίρι
Cine News
Athens Pride 2026: Trans φροντίδα, street party και David Bowie – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 8-14/6
Cine News
Το Interview With the Vampire επιστρέφει – Τι θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα;