MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Κυριακής: 15 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 15 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου!

«Τρωάδες»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ιδρυμα Ωνάση

Απόψε στις 21:00, το Ίδρυμα Ωνάση μάς ταξιδεύει σε έναν άλλο υποβλητικό και συμβολικό τόπο, το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, όπου θα παρακολουθήσουμε σε YouTube live premiere τις διαπολιτισμικές «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με τη μοναδική ματιά του Θεόδωρου Τερζόπουλου (η παράσταση θα παραμείνει στο κανάλι έως τις 6 Μαΐου).
Δείτε την εδώ. 

Επίσης, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου όπως παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο του 2016, στην πρώτη «πτήση» τους στο ελληνικό κοινό, προτού ξεκινήσουν το συγκινητικό τους ταξίδι ανά τον κόσμο. Η παράσταση θα είναι σήμερα για τελευταία φορά διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει απόψε στις 20.00, την κωμική όπερα «Ο μικάδος» των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου. Η παράσταση θα προβληθεί στο www.nationalopera.gr και στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube, με παράλληλη μετάδοση στη σελίδα Facebook της ΕΛΣ. Έπειτα θα είναι διαθέσιμη μόνο για 30 ώρες.

«Ο μικάδος»

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα την παράσταση «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλλι, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη και Σταυρούλας Σιάμου. Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Παντελής Δεντάκης, Παναγιώτης Λάρκου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ευθύμιος Παπαδημητρίου
Δείτε την παράσταση εδώ.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει έναν κύκλο διαδικτυακών προβολών με τη θρυλική παράσταση «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου επί δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2006 και το 2007. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη σήμερα μέχρι τις 19:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Του Kουτρούλη ο γάμος»

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προβάλει την παράσταση «Του Kουτρούλη ο γάμος», του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, την πάντα επίκαιρη και απολαυστική πολιτική σάτιρα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 14:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα αύριο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ προβάλει σήμερα στις 12:00, την παράσταση «Οι απ’ αλλού φερμένοι» σε σκηνοθεσία της Εύης Σαρμή και στις 21:00 την παράσταση «Ο μεγαλοπρεπής κερατάς» του Φερνάν Κρομλένκ, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

«Οι απ’ αλλού φερμένοι»

Και δύο παραστάσεις έναντι αντιτίμου

Το νεοϋρκέζικο «The Tank», ένα από τα επιδραστικότερα offoff θέατρα του Μανχάταν, επιλέγει την πλατφόρμα του Θεάτρου Τέχνης, για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, την τελευταία σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Meghan Finn, για την παράσταση «When we went electronic». Η παράσταση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα με συμβολικό αντίτιμο παρακολούθησης 3,5 ευρώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

To πολυβραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» του Ντάνκαν Μακμίλαν και του Τζόνι Ντόναχο, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, προβάλλεται σήμερα από τις 21:00 έως τις 23:00, έναντι ενός αντιτίμου των 5€. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Fanny» του Μαρσέλ Πανιόλ, σε σκηνοθεσία της Irène Bonnaud.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Trilogy of Reunion» του Μπότο Στράους, σε σκηνοθεσία του Πέτερ Στάιν. Η παράσταση δεν διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει την κωμωδία «Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Simon Godwin και την Tamsin Greig στον ρόλο του Μαλβόλιο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 30/4 και διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Χάνσελ και Γκρέτελ»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), το δημοφιλές – γερμανικής προέλευσης – παραμύθι των αδερφών Γκριμ, «Χάνσελ και Γκρέτελ» σε μουσική διεύθυνση του Άξελ Κομπέρ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Globe Theatre

Το ιστορικό Globe Theatre προβάλει το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Dominic Dromgoole. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 3/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b