MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΌΔΑ

Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Ψηφιακή και unisex λόγω του κορονοϊού

Η φετινή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, ενώ θα παρουσιάσει ταυτόχρονα αντρικές και γυναικείες κολεξιόν στην πρώτη gender neutral εβδομάδα μόδας.

Monopoli Team

Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια κανονικής λειτουργίας, η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αναγκάζεται φέτος να πραγματοποιηθεί ψηφιακά λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο κορονοϊός. Τον Ιούνιο, τον μήνα δηλαδή που θα έπρεπε να διεξαχθεί κανονικά η Εβδομάδα Μόδας, ξεκινώντας από τις 12 Ιουνίου), θα λάβει χώρα η Ψηφιακή LFW στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Το εικονικό event θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις, podcasts, ημερολόγια των σχεδιαστών, διαδικτυακά σεμινάρια και ψηφιακά showroom. Θα είναι διαθέσιμα και ανοιχτά για όλους, τόσο για τους ανθρώπους της βιομηχανίας όσο και τους καταναλωτές. “Είναι σημαντικό να κοιτάμε προς το μέλλον και την ευκαιρία να αλλάξουμε και να πρωτοπορήσουμε.” σχολίασε η Γενική Διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, Caroline Rush.

“Οι σχεδιαστές θα μπορούν να μοιραστούν τις ιστορίες και τις κολεξιόν τους με ένα πιο ευρύ, διεθνές κοινό. Ελπίζουμε ότι εκτός από την προσωπική μας οπτική αυτές τις δύσκολες εποχές, θα προσφέρουμε και έμπνευση. Γι’ αυτό είναι διάσημη η Εβδομάδα Μόδας, εξάλλου” δήλωσε επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHelsinki Fashion Week 2019: Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην βιώσιμη μόδα12.09.2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, οι Εβδομάδες Μόδας δέχονται κριτική για το υψηλός τους κόστος, τους ρύπους που δημιουργούν, τις καταστροφικές για το περιβάλλον πρακτικές που προωθούν, καθώς και τα αναποτελεσματικά επιχιερηματικά που επιβάλλουν στις εταιρίες μόδας. Έτσι, για πολλούς η online διεξαγωγή των Εβδομάδων Μόδας είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση, είτε βρισκόμαστε εν μέσω καραντίνας είτε όχι.

Η πρώτη gender neutral Εβδομάδα Μόδας

Παράλληλα, το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ανακοίνωσε πως η Εβδομάδα Μόδας, που παραδοσιακά ήταν διαχωρισμένη ανά φύλο, θα γίνει unisex ή gender neutral, όπως είναι πιο σωστά ο όρος. Αυτό σημαίνει, ότι οι κολεξιόν δεν θα είναι διαχωρισμένες σε ανδρικές και γυναικείες, αλλά θα παρουσιαστούν μαζί.

“Πάντα θεωρούσαμε την Εβδομάδα Μόδας ως μια πλατφόρμα όχι μόνο για τη μόδα, αλλά και για την επιρροή της στην κοινωνία, την ταυτότητα και την κουλτούρα. Η τωρινή πανδημία μας οδηγεί να αναλογιστούμε πιο έντονα την κοινωνία, στην οποία ζούμε, πώς θέλουμε  να ζήσουμε τις ζωές μας και να χτίσουμε τις επιχειρήσεις μας, όταν τελειώσει όλο αυτό.” δήλωσε η γενική διευθύντρια.

Παρ’ όλ’ αυτά, η συνένωση της Ανδρικής και της Γυναικείας Εβδομάδας Μόδας αυτό το καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι η Εβδομάδα Μόδας του Σεπτεμβρίου ακυρώνεται. Αντιθέτως, αυτή η νέα ρύθμιση θα ενθαρρύνει την στους σχεδιαστές να είναι πιο ευέλικτοι παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b