MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ

Ο Στέλιος Τσουκιάς μας δίνει μια γεύση από το live του στα Stay Home Sessions με ένα video

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Stay Home Sessions, ο Στέλιος Τσουκιάς μας μιλά για την καραντίνα του και μοιράζεται μαζί μας ένα αποκλειστικό βίντεο, μια μικρή γεύση από το live του αυτή την Κυριακή 12 Απριλίου.

Monopoli Team | 12.04.2020

Μπορεί να #Μένουμε_Σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε. Με την πρωτοβουλία της United We Fly, το Stay Home Sessions, κάθε εβδομάδα μερικοί από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες μας ψυχαγωγούν από το σαλόνι τους!

Την τρίτη εβδομάδα των Stay Home Sessions κλείνει ο Στέλιος Τσουκιάς την Κυριακή 12 Απριλίου, με μία live stream συναυλία από το σπίτι του στα Εξάρχεια.

Με αφορμή το ιδιαίτερο αυτό live, μας μιλά για το πώς βιώνει και ο ίδιος την καραντίνα και μοιράζεται μαζί μας ένα αποκλειστικό βίντεο, για να πάρουμε μια γεύση από το δικό του #StayHomeSession.

Συντονιστείτε σε αυτό το link και πατήστε “ορισμό υπενθύμισης” για να δείτε πρώτοι το live stream:

Πώς νιώθεις που θα δώσεις συναυλία από το σαλόνι σου; Περίμενες ποτέ ότι θα το έκανες αυτό;

Περίεργα. Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω και η αλήθεια πως δεν το περίμενα. Αλλά δεδομένης της κατάστασης είναι η βέλτιστη λύση για να αγαλλιάσουμε κάπως όλοι μαζί. Βλέπω πως το κάνουν πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες μέσα από τα social media τους, είναι η ανάγκη να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματα μας μέσα απ’ τα τραγούδια και τα μοιραστούμε.

Μέσα από το Stay Home Sessions θέλουμε να φέρουμε χαρά και ευεξία στον κόσμο μέσα απ’ τη μουσική και την παρέα μας

Πόσο σημαντικές είναι πρωτοβουλίες, όπως το StayHomeSessions, μια εποχή που ο κόσμος έχει τόσο ανάγκη ένα διάλειμμα από την αρνητικότητα;

Χαίρομαι πολύ για το εγχείρημα της United We Fly που αφιλοκερδώς προσφέρει την πλατφόρμα της ώστε να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Δεν έχουν όλα τα εγχειρήματα σκοπό να παραχθούν χρήματα. Κι όλο αυτό που μας συμβαίνει θα πρέπει να μας ξυπνήσει απ’ το αυτό το κυνήγι. Έχω διαβάσει για αρκετές εθελοντικές πράξεις πολλών συμπολιτών μας τις τελευταίες μέρες και αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Η κατάσταση επιβάλλει να σκεφτόμαστε τον άνθρωπο ως μονάδα και όχι ως ταμειακή μηχανή. Μέσα από το Stay Home Sessions θέλουμε να φέρουμε χαρά και ευεξία στον κόσμο μέσα απ’ τη μουσική και την παρέα μας. Και για μας είναι πολύ σημαντικό, το χρειαζόμαστε όπως όλοι.

Ο Στέλιος Τσουκιάς

Εκτός από τα δικά σου τραγούδια τι άλλο να περιμένουμε ν’ ακούσουμε; Τι συναισθήματα ελπίζεις να περάσεις στο κοινό, που θα σε παρακολουθεί από το σπίτι, με τα τραγούδια αυτά;

Θα παίξω τραγούδια που με ταξιδεύουν και με κάνουν να ξεχνώ τους τοίχους που βρίσκονται γύρω μου αλλά και τραγούδια που μου προκαλούν ψυχική ανάταση. Έχω διαλέξει αγαπημένα από τους Θ.Παπακωνσταντίνου, Σ. Μάλαμα, Γ.Αγγελάκα και Π.Παυλίδη. Μου είπαν πως το session θα κρατήσει περίπου μισή ώρα. Η αλήθεια είναι πως όταν πιάνω την κιθάρα ξεχνάω να την αφήσω, ελπίζω να είμαι συνεπής.

Εσύ πώς περνάς στην καραντίνα;

Διαβάζω βιβλία και κυρίως ποιήματα, γράφω καθημερινά τις σκέψεις μου και προσπαθώ να τις βάλω σε ένα έμμετρο λόγο και ακούω αρκετή μουσική. Το κακό είναι ότι πίνω και πολλούς καφέδες και έτσι το βράδυ χαζεύω καμιά σειρά στο Netflix για να αποκοιμηθώ.

Κάθε φορά σκεφτόμουν πως θα έρθει ο ήλιος, θα έχει το βράδυ ξαστεριά και θα με γαληνέψει. Αυτό θα γίνει και τώρα. Καμία μαυρίλα δεν κρατάει για πάντα

Μετά από αυτή τη “μαύρη συννεφιά” θα έρθει η “ξαστεριά”;

Αυτή είναι πάντοτε η ελπίδα έτσι δεν είναι; Το τραγούδι αυτό το έγραψα όταν έμενα στο Λονδίνο όπου δεν έβλεπα ήλιο για πάρα πολλές μέρες. Κάθε φορά λοιπόν σκεφτόμουν πως θα έρθει ο ήλιος, θα έχει το βράδυ ξαστεριά και θα με γαληνέψει. Αυτό πιστεύω θα γίνει και τώρα. Καμία μαυρίλα δεν κρατάει για πάντα.

Πάρτε μία γεύση από όσα θα ακούσουμε την Κυριακή 12 Απριλίου στις 20.30 στα Stay Home Sessions στο παρακάτω βίντεο που μας ετοίμασε ο Στέλιος Τσουκιάς:

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b