MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«The Trip To Greece»: Δυο μεγάλοι Βρετανοί ηθοποιοί εξερευνούν την Ελλάδα σε σειρά του BBC

Οι Βρετανοί ηθοποιοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον εξερευνούν την Ελλάδα σε μια σειρά του BBC, που θα κυκλοφορήσει ως ταινία στις 22 Μαΐου.

Monopoli Team

Το «The Trip to Greece» αποτελεί το τρίτο μέρος μιας βρετανικής σειράς επεισοδίων, παραγωγής του καναλιού Sky One. Ο σκηνοθέτης της, Mάικλ Γουιντερμπότομ («Καλωσήλθατε στο Σεράγεβο», «24 Hour Party People»), ανέλαβε την κινηματογράφηση δυο σπουδαίων ηθοποιών της Βρετανίας, του  Στιβ Κούγκαν και του Ρομπ Μπράιντον, να εξερευνούν την κουζίνα και τις ομορφιές της Ελλάδας.

Η σειρά γυρίστηκε το 2019 και προβλήθηκε στο BBC, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει διαδικτυακά ως ταινία, διεθνώς, στις 22 Μαΐου, από την IFC Films. Η ταινία είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τριμπέκα, το οποίο όμως ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα προηγούμενα ταξίδια τους έλαβαν μέρος στην Ιταλία και την Ισπανία, με διαφορετικά επεισόδια για την κάθε χώρα, και ξεκίνησαν το 2010.

Σχετικά με την ταινία

Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» εμπνέεται από το ταξίδι του Οδυσσέα πίσω στην πατρίδα του και την οικογένειά του στην Ιθάκη. Οι ηθοποιοί υποδύονται εκδοχές του εαυτού τους καθώς διασχίζουν την Ελλάδα σε ένα γαστρονομικό και πολιτισμικό οδικό ταξίδι, με χιούμορ, αποκαλύψεις και μιμήσεις…του Μάρλον Μπράντο και του Σον Κόνερι.

Στο ταξίδι των ηθοποιών, που κρατάει 6 μέρες, αναφέρονται θέματα όπως η ιστορία της Αθήνας και η ανάπτυξη της Ακρόπολης, η Δημοκρατία και η ιδέα της πόλης- κράτους στην Ελλάδα, καθώς και η προέλευση του αρχαίου Δράματος, της Τραγωδίας και της Κωμωδίας.

Γυρίσματα στην Ελλάδα

Οι ηθοποιοί δοκιμάζουν τη κουζίνα της Ελλάδας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας, της Ύδρας, της Λέσβου, της Χαλκιδικής, του Πηλίου, της Καβάλας και της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, κάνουν στάσεις σε αξιοσημείωτα μνημεία και χώρους του ελληνικού πολιτισμού, όπως ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Σπήλαιο του Δυρού, το Παλάτι του Νέστορα, το Νιόκαστρο Ναυαρίνου στην Πύλο, η Αρχαία Στάγιρα, κ.α.

Τα επεισόδια

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στην Βρετανία με τον τίτλο «Τροία και Λέσβος» (οι πρωταγωνιστές φτάνουν μέχρι τον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου), το δεύτερο έχει τίτλο «Στάγιρα, Χαλκιδική και Πήλιο», το τρίτο «Δελφοί και Αθήνα»,  το τέταρτο «Επίδαυρος» και το πέμπτο «Ύδρα και Μάνη». Το τελευταίο επεισόδιο έχει τίτλο «Πύλος, Κεφαλλονιά και Ιθάκη».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b