MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Βίντεο για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου πεζογράφου, Αντώνη Σαμαράκη, online

Το Υπουργείο Πολιτισμού, γιορτάζοντας 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίο πεζογράφου Αντώνη Σαμαράκη, παρουσιάζει βίντεο για τη ζωή και το έργο του, μέσα από τη ματιά των φίλων & της οικογένειάς του.

Monopoli Team

Γιορτάζοντας  τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει, από 6 ως 13 Απρίλη, μια σειρά από ολιγόλεπτα βίντεο, με τίτλο «Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη».

Τα βίντεο θα αναρτηθούν στο κανάλι YouTube και στα social media του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τι θα περιλαμβάνουν τα βίντεο

Ο Αντώνης Σαμαράκης, πιο επίκαιρος από ποτέ, αντλεί τα θέματά του από τον ανθρωπισμό και την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών. Η σύζυγός του και οι φίλοι του μιλούν για τον Αντώνη και διαβάζουν αποσπάσματα που έχουν οι ίδιοι επιλέξει: Ελένη Σαμαράκη, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιάννης Ξανθούλης, Εύη Κυριακοπούλου, Γιάννης Μπουτέας,  Δημήτρης Κουρεμπανάς και Λίνα Μενδώνη.

Προώθηση του λογοτεχνικού του έργου

Η συγκεκριμένη σειρά εντάσσεται στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την προώθηση του λογοτεχνικού του έργου. Σημειώνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία, εκδηλώσεις στο Λονδίνο, (Hellenic Centre) στις 20 Νοεμβρίου 2019, στο Παρίσι (Maison de la Grèce) στις 19 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα βίντεο θα αναρτηθούν στο κανάλι YouTube και στα social media του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (facebook, twitter, instagram).

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b