MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η απάντηση του Spike Lee για την αναβολή του Φεστιβάλ Καννών 2020

Ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, για το 2020, σχολιάζει την αναβολή του Φεστιβάλ.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ των Καννών αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή του Σινεμά, παγκοσμίως, τα τελευταία 73 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής Spike Lee, επιλέχθηκε ως ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, γράφοντας ιστορία. Οι ταινίες του «She’s Gotta Have It»,«Do the Right Thing»και η πιο πρόσφατη «BlacKkKlansman» έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, οπότε ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή Πρόεδρος.

Aπό την πρεμιέρα της ταινίας του σκηνοθέτη, BlackKklansman, στο Φεστιβάλ των Καννών, το 2018

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ανακοινώθηκε, ότι λόγω εξάπλωσης του κοροναϊού, το Φεστιβάλ των Καννών αναβάλλει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες του στις 12 έως 23 Μαΐου. Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Thierry Fremaux, προσπαθεί να προγραμματίσει τις καινούργιες ημερομηνίες, για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2020: Αναβάλλεται για πρώτη φορά στην ιστορία του το διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου12.09.2018

Ο Spike Lee, δήλωσε: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Thierry και το Φεστιβάλ των Καννών. Ο κόσμος άλλαξε και αλλάζει κάθε μέρα. Άνθρωποι πεθαίνουν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε -και παραφράζω-  πως βρισκόμαστε σε πόλεμο». Συνέχισε: «Τα πράγματα που αγαπάμε, το σινεμά, η τηλεόραση, τα αθλήματα, όλα έχουν αναβληθεί, και συμφωνώ με αυτή τη κίνηση».

Αν το Φεστιβάλ μετακινηθεί σε άλλες ημερομηνίες, ο Spike Lee υποσχέθηκε πως θα γίνει διαθέσιμος για να φέρει εις πέρας τον ρόλο του ως Πρόεδρος της Επιτροπής. «Ας μην ξεχνάμε, πως πρόκειται για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ και εγώ θα είμαι ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος της Επιτροπής. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι πως γνωρίζω τι θα συμβεί στο κόσμο αύριο. Όλοι πρέπει να προσευχηθούν, να βρούμε ένα φάρμακο, να ανασηκωθούμε -σωματικά, συναισθηματικά και οικονομικά- παγκοσμίως. Δεν είναι αστείο. Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας. Άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε.

Με το βραβείο του Φεστιβάλ, που κέρδισε για την ταινία BlacKkKlansman

Ο Spike Lee, ζει στο Μπρούκλιν, όπου περνάει τις τελευταίες μέρες, χρόνο με την οικογένειά του. «Όλοι κάνουμε αυτό που μπορούμε. Είμαστε μαζί, αγαπιόμαστε και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε».

Επομένως, αναμένουμε να δούμε πότε θα λάβει μέρος το Φεστιβάλ των Καννών, φέτος, και αν ο Spike Lee θα είναι αυτός που θα δώσει το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, στο νικητή.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Η ανθρωπότητα θα έρθει σύντομα αντιμέτωπη με ένα ξεκαθάρισμα» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος στο Φεστιβάλ Βενετίας
Cine News
Bugonia: Η αφίσα και το τρέιλερ της νέας ταινίας του Λάνθιμου
Cine News
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Κέιτ Μπλάνσετ, Χάιντι Κλουμ, Τίλντα Σουίντον εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί
Cine News
«Δεν έχω τελειώσει ακόμα»: Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έλαβε τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας
Cine News
Δυναμική αρχή για το Φεστιβάλ Βενετίας με το «La Grazia» του Σορεντίνο
Cine News
H φεμινιστική «Gorgonà» της Εύης Καλογηροπούλου στο Φεστιβάλ Βενετίας
Cine News
Οι 10 πιο πολυσυζητημένες πρεμιέρες του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας
Cine News
«Να μ’ αγαπάς»: Τα δύο δυνατά teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Έναρξη για το 10ο Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Cine News
Στη «Χώρα των Λησμονημένων Τραγουδιών» ο Βλαδίμηρος Νικολούζος μάς ταξιδεύει στον μυθικό κόσμο του Αμαζονίου
Cine News
Η «οικία Κοκοβίκου» στην Πλάκα θα αποκατασταθεί – Θα φιλοξενεί προβολές ελληνικών ταινιών
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV