MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η απάντηση του Spike Lee για την αναβολή του Φεστιβάλ Καννών 2020

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, για το 2020, σχολιάζει την αναβολή του Φεστιβάλ.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Φεστιβάλ των Καννών αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή του Σινεμά, παγκοσμίως, τα τελευταία 73 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής Spike Lee, επιλέχθηκε ως ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, γράφοντας ιστορία. Οι ταινίες του «She’s Gotta Have It»,«Do the Right Thing»και η πιο πρόσφατη «BlacKkKlansman» έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, οπότε ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή Πρόεδρος.

Aπό την πρεμιέρα της ταινίας του σκηνοθέτη, BlackKklansman, στο Φεστιβάλ των Καννών, το 2018

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ανακοινώθηκε, ότι λόγω εξάπλωσης του κοροναϊού, το Φεστιβάλ των Καννών αναβάλλει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες του στις 12 έως 23 Μαΐου. Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Thierry Fremaux, προσπαθεί να προγραμματίσει τις καινούργιες ημερομηνίες, για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2020: Αναβάλλεται για πρώτη φορά στην ιστορία του το διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου12.09.2018

Ο Spike Lee, δήλωσε: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Thierry και το Φεστιβάλ των Καννών. Ο κόσμος άλλαξε και αλλάζει κάθε μέρα. Άνθρωποι πεθαίνουν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε -και παραφράζω-  πως βρισκόμαστε σε πόλεμο». Συνέχισε: «Τα πράγματα που αγαπάμε, το σινεμά, η τηλεόραση, τα αθλήματα, όλα έχουν αναβληθεί, και συμφωνώ με αυτή τη κίνηση».

Αν το Φεστιβάλ μετακινηθεί σε άλλες ημερομηνίες, ο Spike Lee υποσχέθηκε πως θα γίνει διαθέσιμος για να φέρει εις πέρας τον ρόλο του ως Πρόεδρος της Επιτροπής. «Ας μην ξεχνάμε, πως πρόκειται για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ και εγώ θα είμαι ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος της Επιτροπής. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι πως γνωρίζω τι θα συμβεί στο κόσμο αύριο. Όλοι πρέπει να προσευχηθούν, να βρούμε ένα φάρμακο, να ανασηκωθούμε -σωματικά, συναισθηματικά και οικονομικά- παγκοσμίως. Δεν είναι αστείο. Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας. Άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε.

Με το βραβείο του Φεστιβάλ, που κέρδισε για την ταινία BlacKkKlansman

Ο Spike Lee, ζει στο Μπρούκλιν, όπου περνάει τις τελευταίες μέρες, χρόνο με την οικογένειά του. «Όλοι κάνουμε αυτό που μπορούμε. Είμαστε μαζί, αγαπιόμαστε και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε».

Επομένως, αναμένουμε να δούμε πότε θα λάβει μέρος το Φεστιβάλ των Καννών, φέτος, και αν ο Spike Lee θα είναι αυτός που θα δώσει το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, στο νικητή.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
ERTFLIX: Γιορτάζει την Ημέρα του Πατέρα με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα
Cine News
Το ντοκιμαντέρ του Uli M Schueppel για τους Einsturzende Neubauten στο σινεμά
Cine News
Furious: Η νέα δραματική σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
The Shards: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ που θα συζητηθεί έρχεται στο Disney+
Cine News
Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ στην Αθήνα – Επίσημη έναρξη του 16ου AOAFF με το “Βλέμμα του Οδυσσέα”
Cine News
ANIMASYROS 2026: Κορυφαίοι επαγγελματίες του animation δίνουν ραντεβού στη Σύρο
Cine News
The Bear»: Το Disney+ αποκαλύπτει το επίσημο τρέιλερ του τελευταίου κύκλου της σειράς του FX
Cine News
Γιώργος Λούκος: Στην Πειραιώς 260, το ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που άλλαξε το Φεστιβάλ Αθηνών
Cine News
Ραντεβού στα θερινά: Οι ταινίες που θα συζητάμε όλο το καλοκαίρι
Cine News
Athens Pride 2026: Trans φροντίδα, street party και David Bowie – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 8-14/6
Cine News
Το Interview With the Vampire επιστρέφει – Τι θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα;
Cine News
Αυτό το ΣΚ στην TV, η περιπέτεια έχει όνομα: Indiana Jones