MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μήνυμα της Σμαράγδας Καρύδη στους εύπορους Έλληνες

Είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να έχει αναδειχθεί περισσότερο καθ’ όλην την διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας και της βαθιάς κρίσης που έπληξε την χώρα: Η ευθύνη της ελληνικής αποκαλούμενης οικονομικής ελίτ.

Monopoli Team

Αφήνοντας το σκέλος της ευθύνης ως προς το πώς φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, το μεγάλο ζήτημα είναι τι έκαναν εκείνοι που μπορούσαν για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης, για την ενίσχυση του κράτους, για την δημιουργία δομών υποστήριξης, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κλπ.

Δεν αφορά το σύνολο των δυνάμει ευεργετών αυτό, υπήρξαν κάποιοι που με πρωτοβουλία τους συνεισέφεραν πολλαπλώς και πλουσιοπάροχα. Δυστυχώς, πρόκειται για εξαιρέσεις.

Στην σημερινή συγκυρία, ο ρόλος των «μεγάλων» και των πλουσίων, των κερδοφόρων επιχειρήσεων, των μεγιστάνων του έθνους, αποκτά άλλη σημασία. Με την κρίση του κορονοϊού να πλήττει την χώρα, με τα θέματα εθνικής ασφάλειας να είναι ανοιχτά και ενώ η οικονομική κρίση δεν έχει λήξει, οι προκλήσεις είναι μεγάλες.

Το σύστημα υγείας έχει μεγάλες και επείγουσες ανάγκες, οι ένοπλες δυνάμεις επίσης, οι προτεραιότητες αλλάζουν και δεν τίθεται ζήτημα αξιολόγησης.

Κάποιοι έχουν ήδη κινθεί, απαιτείται να το κάνουν και άλλοι.

Υπό αυτήν την έννοια, η πρωτοβουλία της Σμαράγδας Καρύδη να απευθύνει έκκληση προς τους Ελληνες μεγιστάνες είναι εύστοχη και αναγκαία.

Δείτε το βίντεο στο Reporter.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b