MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Περηφάνια και Προκατάληψη»: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση στο Θέατρο Αλκυονίς

Η πρώτη θεατρική μεταφορά της διάσημης νουβέλας της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη» στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στο Θέατρο Αλκυονίς.

Η Ευγενία Δημητροπούλου στον ρόλο της Ελίζαμπεθ Μπέννετ και ο Δημήτρης Μοθωναίος στον ρόλο του Μίστερ Ντάρσυ. | Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Monopoli Team

Το Θέατρο Αλκυονίς παρουσιάζει τη διάσημη νουβέλα της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και προκατάληψη» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Μία από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, σε πρωτότυπη διασκευή της ίδιας με τον Άρη Ασπρούλη. Στον ρόλο της Ελίζαμπεθ Μπέννετ η Ευγενία Δημητροπούλου. Μίστερ Ντάρσυ ο Δημήτρης Μοθωναίος. Πρωταγωνιστούν Αγησίλαος Μικελάτος, Ελεάννα Καυκαλά και ο Κώστας Φαλελάκης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αλκυονίς στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα της νύχτας των ερωτευμένων, η πρεμιέρα μίας από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών.

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Περηφάνια και Προκατάληψη» γράφτηκε το 1797 από την Τζέιν Όστεν σε ηλικία μόλις 22 ετών και παρόλα αυτά αποτελεί το δεύτερο σε σειρά δημοσίευσης έργο της, μετά το «Λογική και Ευαισθησία». Είναι το διασημότερο και επιδραστικότερο μυθιστόρημα της σπουδαίας βρετανίδας συγγραφέως, ωστόσο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1813, δηλαδή 16 χρόνια μετά τη συγγραφή του, καθώς δεχόταν συνεχώς την απόρριψη των εκδοτικών οίκων της εποχής. Ο πρώτος τίτλος -και πολύ προφητικός για την ίδια τη συγγραφέα και τις απορρίψεις που υφίστατο- ήταν «Πρώτες Εντυπώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερηφάνια και Προκατάληψη, της Τζέιν Όστεν στο Θέατρο Αλκυονίς12.09.2018

Η πλοκή

Η ανεξάρτητη Ελίζαμπεθ και η αθώα Τζέιν, οι μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας Μπένετ, προσπαθούν να ανακαλύψουν την ευτυχία και τον έρωτα μέσα στους κοσμικούς κύκλους της επαρχιακής Αγγλίας.  Όταν στην μικρή τους πόλη φτάνουν για διακοπές δύο νεαροί και πλούσιοι αριστοκράτες, ο υπερόπτης κύριος Ντάρσυ και ο δανδής φίλος του, κύριος Μπίνγκλεϋ, η μικρή κοινωνία της περιοχής αναστατώνεται και ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν ανύπαντρες κόρες αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισμός για το ποιες θα κερδίσουν τους δυο περιζήτητους γαμπρούς.

Ο περήφανος χαρακτήρας των ηρώων και οι κοινωνικές τους προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν μια σειρά από παρεξηγήσεις, ματαιώσεις, αστείες και συγκινητικές στιγμές, πείσμα, μίσος, θυμό και απογοήτευση. Μέχρι τη στιγμή που η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης υποχωρήσουν, μπροστά στον αληθινό, τον μεγάλο, τον ατόφιο έρωτα που γεννιέται όταν οι άνθρωποι συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους και μπορούν να παραδεχτούν τα αληθινά τους συναισθήματα.

Δείτε εδώ τις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00, Κυριακή 19.00
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b