MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Η φωτογράφιση κατοικιδίων του Pet Photography μας έκανε κλικ

Ο Αντώνης Μαρνέρος a.k.a. Pet Photography, βγάζει τις πιο ωραίες αναμνηστικές “χνουδωτές” φωτογραφίες και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του επαγγέλματος. Ίσα που προλαβαίνετε να κλείσετε φωτογράφιση και να τυπώσετε ένα ημερολόγιο του 2020 με τις φωτογραφίες του πιο πιστού σας φίλου!

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Πώς θα σας φαινόταν να πίνατε τον καφέ σας σε μια κούπα με εικόνα τη γατούλα σας ή να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με μια αφίσα του σκύλου σας; Ο Αντώνης Μαρνέρος – Pet Photography, μας ανοίγει το στούντιό του στον Βύρωνα και λύνει τις απορίες μας πάνω στο τι διαφέρει μια φωτογράφιση κατοικιδίων και γιατί αξίζει να αφήνεις κάποια πράγματα στα χέρια των ειδικών.

Τι είναι & πώς “γεννήθηκε” το Pet Photography;

Pet Photography σημαίνει επαγγελματική φωτογράφιση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς και κυρίως σκύλου και γάτας. Η σκέψη να ξεκινήσω το Pet Photography μου ήρθε έχοντας δει πρώτα τη δουλειά που κάνουν συνάδελφοί μου στο εξωτερικό. Αν βλέπατε παλαιότερες φωτογραφίες που έχω τραβήξει ως ερασιτέχνης από διακοπές, οι πιο πολλές είχαν μέσα σκυλάκια και γατάκια και όχι την οικογένεια. Κάπως έτσι, λόγω της αγάπης που είχα πάντα προς τα ζώα και τη φύση γενικότερα, είπα να τολμήσω να κάνω την αγάπη αυτή επάγγελμα.

Τι είδους φωτογραφίες βγάζει το Pet Photography;

Οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρουμε ως Pet Photography, είναι η φωτογράφιση πορτραίτου σε στούντιο ή σε εξωτερικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα το σπίτι του πελάτη ή όπου αλλού επιθυμεί εκείνος. Άλλες βασικές υπηρεσίες μας είναι οι οικογενειακές φωτογραφίες του γονιού με το κατοικίδιό του και η action φωτογράφιση κατοικιδίων σε εξωτερικό περιβάλλον (π.χ. σκυλάκι που τρέχει). Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης μπορεί να φωτογραφηθεί μαζί με τον σκύλο ή τη γάτα του. Ό,τι και αν επιλέξει από τα παραπάνω, θα παραλάβει τουλάχιστον 10 επεξεργασμένες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατάλληλες όχι μόνο για αποθήκευση αλλά και εκτύπωση.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την φωτογραφία που τραβήξατε πάνω σε κάποιο αντικείμενο, όπως π.χ. μια κούπα, μια αφίσα, ένα ημερολόγιο ή μια μπλούζα;

Φυσικά και μπορούμε. Πέρα από την φωτογράφιση, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να τυπώσει κάποια από τις φωτογραφίες του σε καμβά. Εδώ οι ποιότητες ποικίλουν, από τον κλασικό καμβά σε μεταλλικές επιφάνειες ή διαφορετικές ποιότητες σε fine art υψηλής ποιότητας χαρτί. Μπορεί επίσης να τυπώσει κάποια φωτογραφία σε ένα πολύ εντυπωσιακό plexi glass, να φτιάξει κάποιο ιδιαίτερο αναμνηστικό άλμπουμ με το σύνολο των φωτογραφιών ή ακόμα και μια κούπα με το κατοικίδιό του. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στο στούντιο μας και μπορεί κάποιος να τα δει και από κοντά.

Σε τι διαφέρει η φωτογράφιση κατοικιδίων με τη δική μας “ανθρώπινη” φωτογράφιση;

Η φωτογράφιση ενός κατοικίδιου είναι πιο ιδιαίτερη σε σχέση με εκείνη του ανθρώπου και θα σας εξηγήσω το γιατί. Ένας άνθρωπος όταν έρθει για να φωτογραφηθεί, μπορείς να του εξηγήσεις πώς πρέπει να κάτσει, πώς να στηθεί κ.ά. Το κατοικίδιο απλά στήνεται όπως θέλει αυτό. Η φωτογράφιση δηλαδή γίνεται με τους δικούς του όρους, εκτός και αν μιλάμε για πολύ καλά εκπαιδευμένο ζώο. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εκτός αυτού, μπορεί το κατοικίδιο να φοβάται τα φλας ή τον χώρο, αφού για εκείνο είναι κάτι καινούριο. Έτσι, σχεδόν ποτέ δεν στήνεται για την φωτογράφιση όπως θα θέλαμε. Αυτή βέβαια είναι και η μαγεία. Προσωπικά, πάντα αφήνω χρόνο στο σκυλάκι ή το γατάκι να εξερευνήσει πρώτα τον χώρο, να με γνωρίσει, του δίνω λιχουδιές, νεράκι και παιχνίδια για να παίξει.

Επίσης, ένας άνθρωπος μπορεί να βγει μια οικογενειακή φωτογραφία χωρίς να έχει απαραίτητα καλή διάθεση. Μπορεί δηλαδή να προσποιηθεί ότι είναι χαρούμενος και να χαμογελάσει. Στην φωτογράφιση με το κατοικίδιό του όμως, δεν υπάρχει προσποίηση. Μόνο θετικά συναισθήματα και αυθορμητισμός.

Εκτός από σκυλάκια και γατάκια, σας έχει ζητηθεί ποτέ έχετε να φωτογραφίσετε άλλα κατοικίδια, όπως πτηνά, ερπετά ή κουνέλια;

Ένας πελάτης μου έχει ζητήσει να φωτογραφήσω τη χελώνα του μέσα στην αυλή του. Αλλά έως τώρα οι πελάτες μου έχουν κυρίως σκυλάκια ή γατάκια. Αυτές τις μέρες, όμως, θα μου φέρουν έναν σκίουρο και πρέπει να βρω τρόπο να τον φωτογραφίσω στο στούντιο.

Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του. Εσείς τι κάνετε όταν μία γάτα ή ένας σκύλος δεν κάθεται με τίποτα για φωτογραφία;

Αν είναι σκύλος, προσπαθώ να τον απασχολήσω με ήχους ή με λιχουδιές για να απαθανατίσω κάποιες τουλάχιστον καλές πόζες. Βέβαια είχα μια περίπτωση, την Ντίβα (Πομεράνιαν με Σπιτς), που φοβόταν τα φλας. Κάθε φορά λοιπόν που τραβούσα φωτογραφία, εκείνη έφευγε τρέχοντας. Εκεί αναγκαστικά σταμάτησα τα φλας και είχα σταθερό φωτισμό για να την βγάλω όσες περισσότερες φορές μπορούσα.

Με τις γάτες είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Να σας πω την αλήθεια, όλες οι γάτες που έχω φωτογραφίσει έως τώρα, είναι ήρεμες και μπορώ να πω ότι έχουν κάτσει πιο ήσυχες από τα σκυλιά. Όμως όλα τα ζώα έχουν ένα κοινό: δεν μπορούν να αρνηθούν την λιχουδιά.

.

Ποιο είναι το πιο περίεργο ή αστείο που σας έχει συμβεί ποτέ σε φωτογράφιση;

Ένα από τα πιο αστεία είναι ότι λίγο πριν ξεκινήσω να φωτογραφίζω ένα Γιορκσάιρ, τον Ricky, εκείνος ούρησε στην μέση του στούντιο. Τότε μάλλον ήταν σε αρχικό στάδιο διαβήτη και μαθαίνω πως δυστυχώς έχει χάσει το 90% της όρασής του. Όμως μετά το περιστατικό ηρέμησε και έβγαλε καταπληκτικές φωτογραφίες.

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων με smartphone, έχουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες φωτογραφίες των τετράποδων φίλων τους στη μνήμη του κινητού. Για ποιον λόγο θα τους προτείνατε να κλείσουν μια επαγγελματική φωτογράφιση κατοικιδίων;

Εδώ περιπλέκεται το θέμα. Κατά την άποψή μου, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος ή η γάτα του. Στέκεται δίπλα του στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές του. Πιστεύω ότι αξίζει να έχει κάποιος μια φωτογραφία του καλύτερου του φίλου στον τοίχο του ή σε ένα άλμπουμ ή σε οτιδήποτε που θα του τον θυμίζει μετά από 20 ή 30 χρόνια, που θα διηγείται τις ιστορίες που πέρασε μαζί του σε φίλους, στα παιδιά ή στα εγγόνια του.

Τα σύγχρονα κινητά βγάζουν καλές φωτογραφίες. Αλλά είναι διαφορετικό να σε φωτογραφίζει κάποιος ειδικός με το κατοικίδιό σου, από το να τραβάς selfies ή κάτι παρόμοιο. Να σημειώσω εδώ ότι και το μυστήριο του γάμου δεν καλύπτεται με κινητά, αλλά από επαγγελματίες του χώρου με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Βέβαια, λόγω του ότι ο γάμος είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές του ανθρώπου, τα ζευγάρια ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για φωτογράφιση. Ορισμένα από αυτά δυστυχώς χωρίζουν αργότερα και φυσικά δεν θέλουν να ξαναδούν ποτέ το άλμπουμ του γάμου τους. Ενώ με το κατοικίδιο σου, όσες φορές και να “τσακωθείτε”, πάντα τα ξαναβρίσκετε.

Μαθαίνουμε ότι εκτός από φωτογράφιση κατοικιδίων, ως φωτογράφος στηρίζετε και τις φιλοζωϊκές οργανώσεις. Μιλήστε μας γι’ αυτές τις συνεργασίες σας.

Έχω μεγάλη αγάπη στα αδέσποτα και έχω ένα τεράστιο αρχείο από φωτογραφίες. Θέλω να σταματάω το αυτοκίνητο, να τα χαϊδεύω ακόμα και αν γαυγίζουν επίμονα ή αν κυνηγάνε τη ρόδα. Κατά 99% μόλις δουν τις προθέσεις σου, όλα ηρεμούν.

Έχω φωτογραφίσει τα αδέσποτα του φιλοζωϊκού ομίλου Μαραθώνα, μιας ομάδας που προσφέρει σημαντικό έργο και την οποία βοηθά το welovemarathon.gr να βρει γονείς για τα ζωάκια της. Γενικά, πάντα στηρίζω όσο μπορώ τις ομάδες που δουλεύουν στις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων και ζητούν την βοήθειά μου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εάν θέλετε να κλείστε μια επαγγελματική φωτογράφιση κατοικιδίων με τον Αντώνη Μαρνέρο – Pet Photography, μπορείτε να καλέστε στο τηλ. 6932480710, να συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο site του Pet Photography ή να στείλετε μήνυμα σε facebook και instagram.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b