MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Free City: 7 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Φεστιβάλ, προβολή, έκθεση, συναυλίες – σας παρουσιάζουμε 7 προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

Monopoli Team

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων

Το Τριώδιο άνοιξε και ο Δήμος Αθηναίων, φέτος τις Απόκριες, «ντύνει» ολόκληρη την πόλη με χρώματα, σερπαντίνες και μεγάλες δόσεις κεφιού και χαράς μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει και υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων, οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ξεκινούν από αυτό το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου εδώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Tim Burgess στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των «SNFCC Sessions», υποδέχεται τον frontman των The Charlatans, Tim Burgess, για ανοιχτή συζήτηση & DJ set, με ελεύθερη είσοδο.
Κυριακή 16/2, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Το Trio Sentimento στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, παρουσιάζει το Trio sentimento που μάς ταξιδεύει με τις Τέσσερις Εποχές του Astor Piazzolla και τους αντίστοιχους μήνες του Pyotr Llyich Tchaikovsky. Οι Τέσσερις Εποχές του Piazzolla είναι έργο ορχηστρικό και είναι από τις σπάνιες φορές που παρουσιάζεται σε μεταγραφή για Τρίο στην Ελλάδα!
Σάββατο 15/2, 19:00
ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, Κων/νου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη

ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι Απάχηδες των Αθηνών, στην Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν την πρώτη προβολή της αποκατεστημένης κόπιας της ταινίας «Οι Απάχηδες των Αθηνών» τoυ Δημήτρη Γαζιάδη, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα (1921), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.
Σάββατο 15/2, 20:00
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μουσική στη Στέγη: Open Day 2020

Το φετινό Open Day, το φεστιβάλ της Στέγης που εκτείνεται σε όλους τους χώρους, αφιερώνεται στις Μουσικές Οικολογίες: μια σύνθετη αλληλεπίδραση δημιουργών, εκτελεστών, ακροατών. Για άλλη μία χρονιά, το φεστιβάλ εισβάλλει σε όλους τους χώρους της Στέγης, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιπλανηθούν ελεύθερα στους χώρους της και να δημιουργήσουν τις προσωπικές διαδρομές τους μέσα από απρόσμενες ηχητικές συναντήσεις.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Συμμετέχουν:  Ensemble Continuum (@Athens), Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, Ergon Ensemble.
Κυριακή 16/2, 16:00 – 22:30
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Καλλιθέα
Δωρεάν με δελτία εισόδου

ΕΚΘΕΣΗ

Εμείς: Έκθεση ζωγραφικής του Εδουάρδου Σακαγιάν στην γκαλερί Kalfayan

Μετά την επιτυχημένη αναδρομική παρουσίαση του έργου του Εδουάρδου Σακαγιάν στις Βερσαλίες το 2018 οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του εικαστικού με νέα έργα που έχουν ως σημείο αναφοράς ένα από τα δημοφιλέστερα θέματά του, τους «θεατές».
Ενσαρκώνοντας το υπαρξιακό άγχος του σύγχρονου ανθρώπου οι «παρατηρητές» του Σακαγιάν πρωταγωνιστούν σε σκηνές της σύγχρονης καθημερινότητας. Τα «περιβάλλοντα» και οι θεματικές ενότητες των θεατών εμπλουτίζονται και το αστικό τοπίο αποκτά κυρίαρχο ρόλο στα πρόσφατα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση: εικόνες από το μετρό, την κίνηση στους δρόμους ή την αναμονή στην ουρά για το τραμ.
Παρασκευή 14/2, 11:00 – 19:00 & Σάββατο 15/2, 11:00 – 15:00
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 “Αδέσποτα” της Κρυσταλίας Πατούλη στο Βιβλιοπωλείο Bookworld
45 αφηγήσεις για την παιδική και εφηβική ηλικία που “γεννήθηκαν” στα 10 χρόνια του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής της Κρυσταλίας Πατούλη, η οποία επιμελήθηκε και την εν λόγω έκδοση. Θα μιλήσουν: H Μαρία Αιγινίτου, σκηνοθέτις – ηθοποιός, o Γιάννης Γαβράς, συγγραφέας – στιχουργός, η Αγγελική Κυβέλου, ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Κέντρου Συμβουλευτικής Χαροκοπείου Παν/μίου, ενώ τα μέλη της ομάδας του Εργαστήριου Αφηγηματικού Θεάτρου που εισηγείται η Μαρία Αιγινίτου, θα αποδώσουν αποσπάσματα του βιβλίου.
Παρασκευή 14/2, 20:00
Βιβλιοπωλείο Bookworld, Αγίου Ιωάννου 86-88, Αγία Παρασκευή

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b