MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Θέατρο, προβολές, δράσεις και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συζήτηση με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο διεθνούς φήμης βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, φιλοξενούμενος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της Ελληνικής μουσικής ταυτότητας αλλά και των προοπτικών άρθρωσης μιας Ελληνικής μουσικής πρότασης διεθνώς. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του κ. Λεωνίδα Καβάκου και του Προέδρου του ΕΙΠΔ κ. Πέτρου Καψάσκη στον πολυχώρο του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σάββατο 1/2, 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
Είσοδος  ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων στο [email protected] 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Γιώργης Χριστοδούλου στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικός Ιανουάριος” παρουσιάζει την συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου με τίτλο “Dedication – Τραγούδια σαν Γράμματα”. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Αττίκ, Φοίβου Δεληβοριά, Αρλέτας και του ίδιου του Γιώργη, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία, συνθέτουν ένα σύνολο από μουσικές “επιστολές” και υστερόγραφα γεμάτα λυρισμό και αμεσότητα.
Παρασκευή 31/1, 20:00
Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Λεωφόρος Περικλέους 55

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Νέους Δημιουργούς “Στιγμές Αλήθειας”

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δίνει βήμα προβολής στους νέους Έλληνες ντοκιμαντερίστες, προβάλλοντας 20 ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής μικρού και μεγάλου μήκους και θα επακολουθεί συζήτηση. Το πρόγραμμα των προβολών είναι ενδεικτικό της γκάμας του ελληνικού ντοκιμαντέρ σήμερα αλλά και των θεματικών που απασχολούν τους σύγχρονους ντοκιμαντερίστες: το προσφυγικό και το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των καιρών μας κ.α.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Παρασκευή 31/1, από τις 19:00, Σάββατο 1/2, από τις 18:30, Κυριακή 2/2, από τις 17:30
Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Κτίριο “Νίκος Κούνδουρος”, Τοσίτσα 11

ΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι του Piccolo Teatro di Milano

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Piccolo Teatro του Μιλάνο, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, οργανώνει θεατρικό εργαστήρι που επιμελούνται οι καλλιτέχνες του Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa, με συμμετέχοντες τους φοιτητές του Γ΄ έτους και αποτέλεσμα θα είναι μια ανοιχτή για το κοινό παράσταση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 1/2, 17:00
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Πειραιώς 52

ΈΚΘΕΣΗ

“Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας”

Μια έκθεση αφιερωμένη στην ρατσιστική βία. Τον Μάρτιο του 2019, περισσότερα από 3.000 άτομα πέρασαν από την πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας “Βάλ’τους Χ”, δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η ρατσιστική βία μας αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι. Σκιτσογράφοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, σκίτσαραν κατά τη διάρκεια των απολογιών των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, τον Ιούλιο του 2019 και παρουσιάζουν τα έργα τους στην Τεχνόπολη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 1/1, 14:00 – 22:00, Σάββατο 1/2 & Κυριακή 2/2, 11:00 – 22:00
Τεχνόπολις, Πειραιώς 100

ΔΡΑΣΕΙΣ

“Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την 5η διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δράσης “Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης.
Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και τη βοήθεια της ιστορικού Λίλας Πατσιάδου, η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών.
Σάββατο 1/2, 9:45-9:55
Σημείο συνάντησης: Το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, Αγγ. Γέροντα 6, Πλάκα
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3256924, έως Παρ. 12:00-15:00).

Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
Κυριακή 2/2, 08:00 – 20:00

ΒΙΒΛΙΟ

Το 24ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά

Συνεχίζεται στην Πλατεία Κοτζιά το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην πόλη των Αθηνών, με κεντρικό σύνθημα: «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες.
Καθημερινά, 09:00 – 21:00
Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b