MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: 5 κορυφαίες επιλογές ψυχαγωγίας

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Τρεις Αδελφές, του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Βεάκη

Οι τρεις αδελφές αναρωτιούνται για τη ζωή και το νόημά της, φαντασιώνονται τη Μόσχα, φιλοσοφούν για το μέλλον, αδύναμες να πράξουν στο παρόν, καθηλωμένες στη ρωσική επαρχία μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Ο Δημήτρης Καραντζάς επισκέπτεται εκ νέου το έργο: οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ, μεγάλες πια, ξαναβουτάνε σε ένα τοπίο μνήμης, σε μία ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή.
Παρασκευή 17/1, 21:00, Σάββατο 18/1, 18:00 & 21:00, Κυριακή 19/1, 19:00
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα
15€ – 25€

ΌΠΕΡΑ

Βότσεκ, του Άλμπαν Μπεργκ στη Λυρική Σκηνή

Ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου του 20ού αιώνα, ο «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Σκηνοθετεί ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ, διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος και πρωταγωνιστεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος της ΕΛΣ Τάσης Χριστογιαννόπουλος.
Κυριακή 19/1, 18:30
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα
10€ – 70€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Nightstalker στο Gagarin

Απόλυτα ταιριαστός για τους Nightstalker ο χαρακτηρισμός της θρυλικής αθηναϊκής μπάντας.  Με συγκλονιστικές συναυλιακές στιγμές στο βιογραφικό τους και καυτές ροκ εμπειρίες στην δισκογραφική πορεία τους, οι Nightstalker επιστρέφουν στην σκηνή του Gagarin για δύο εμφανίσεις. Στο κέντρο των δύο live η πρόσφατη κυκλοφορία τους, Great Hallucinations, ψυχεδέλεια και ροκ και ένταση σε συνδυασμό με υπογραφή. Σημειώστε και αυτό – ότι πριν απο τους Nightstalker στην σκηνή, ανεβαίνουν οι Coyote’s Arrow. Μελη τους απο τα πιο ιστορικά, δυναμικά σχήματα του ροκ της Αθηνας με κοινή πορεία τα τελευταία χρόνια, ήχος της πόλης και της ερήμου, εμπειρία για το κοινό  να τους δει απο κοντά.
Παρασκευή 17/1, Σάββατο 18/1, 21:00
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα
12€

Ενθύμιον Αθηνών

ΈΚΘΕΣΗ

Μυθιστορικά, του Αλέκου Λεβίδη στην Πινακοθήκη Γκίκα

Είκοσι τέσσερις πίνακες του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη αποτελούν τον κύκλο έργων με τον τίτλο «Μυθιστορικά», που παρουσιάζεται στον μικρό αλλά φιλόξενο εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη. Είκοσι τέσσερις πίνακες, αλλά δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες εικόνες, που η μία γεννάει την άλλη· εικόνες βγαλμένες από την ιστορία της ζωγραφικής, από τα βιώματα και τα ταξίδια του καλλιτέχνη, ακόμα και από τα όνειρά του.
Παρασκευή 17/1, Σάββατο 18/1, 10:00 – 18:00
Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα
5€

ΣΙΝΕΜΑ

Η Αλήθεια

Περισσότερο γλαφυρό και ανάλαφρο στις βασικές αρχές του το φιλμ «Η Αλήθεια» του δημιουργού που μας είχε συγκινήσει προ διετίας με τους αριστουργηματικούς «Κλέφτες καταστημάτων» του, αφορά στην προβληματική σχέση μιας ιδιότροπης σταρ (Κατρίν Ντενέβ) με την σεναριογράφο κόρη της (Ζιλιέτ Μπινός). Απολογισμός ζωής, περιπαικτική διάθεση και η αναζήτηση ενός βαθύτερου νοήματος τώρα που όλα τελειώνουν, καθιστούν το φιλμ του Κόρε-εντα μια ακόμη ενδιαφέρουσα εμπειρία παρότι εδώ, στην πρώτη ταινία που γυρίζει μακριά από τον τόπο του, μοιάζει λίγο χαμένος και διστακτικός απέναντι στην πληθωρική πρωταγωνίστρια του.
Διαβάστε την κριτική

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b