MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 13 – 15/12, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κids’ Xmas at Cycladic, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, το Kids’ Xmas at Cycladic. Με τραγούδια και χορό από την Polyphonica, εργαστήριο στην έκθεση της Lynda Benglis από τον  ΝΕΟΝ, εργαστήριο για τον μικρόκοσμο των μελισσών, στολίδια,φωτογραφίες και πολλές άλλες εκπλήξεις!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 15/12, 11.00-15.00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
5€ κάθε παιδί (συνοδοί δωρεάν)

Η Μεγάλη Πτήση: Μια ιστορία για το ΚΠΙΣΝ

Το παιδικό βιβλίο Η Μεγάλη Πτήση αποτελεί μία πρώτη γνωριμία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με πιλότο την πιο παράξενη πεταλούδα της πόλης. Το βιβλίο μας ταξιδεύει στο νέο τοπόσημο της Αθήνας και το συνδέει με την αρχαία πόλη. Την εκδήλωση/παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος.
Σάββατο 14/12, 12:00
Πύργος Βιβλίων EBE, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατα στο Μουσείο με ένα Βιβλίο: Aφήγηση του βιβλίου με τίτλο “To άρωμα της Μυρτώς”

Η συγγραφέας Ευρύκλεια Καραγιαννίδου θα αφηγηθεί στους νεαρούς επισκέπτες του Μουσείου, αποσπάσματα από το βιβλίο της “Το άρωμα της Μυρτώς”, σε εικονογράφηση της Ειρήνης Σκούρα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θερμαϊκός. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν μαζί με τη Μυρτώ στην ιστορία του αρώματος και θα μάθουν, μεταξύ άλλων, το πότε ξεκίνησαν οι άνθρωποι να το χρησιμοποιούν και με τι τρόπο το έφτιαχναν τότε, αλλά και πώς φτιάχνουν σήμερα τα διάφορα αρώματα. Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί στο Πωλητήριο του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Σάββατο 14/12, 12:00
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Όθωνος 100
6€, 4€

ΘΕΑΤΡΟ

Χωρίς Οικογένεια, του Έκτορ Μαλό στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης της Φρυνίχου ζωντανεύει για πρώτη φορά το κλασικό μυθιστόρημα «Χωρίς Οικογένεια» του Εκτόρ Μαλό. Μια νέα πρωτότυπη θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου, που φέρνει στην επιφάνεια τα διαχρονικά μηνύματα του έργου που εξακολουθούν να μας αφορούν και σήμερα. Ένα έργο για την αξία της οικογένειας, αλλά και τη σημασία της καλοσύνης, της συμπόνιας και της ανθρωπιάς ως πρωταρχικές έννοιες της ζωής.
Κυριακή 15/12, 11:00 & 15:00
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα
10€

Annie, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Ένα από τα δημοφιλέστερα μιούζικαλ σε όλο τον κόσμο, ανεβαίνει τον Δεκέμβριο με την σκηνοθετική υπογραφή της Θέμιδας Μαρσέλλου, 55 συντελεστές επι σκηνής, έναν 27μελή θίασο χορευτών – ηθοποιών, μια 20 μελή ορχήστρα, 8 ταλαντούχα παιδιά κι ένα σκύλο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 13/12, 17:30, Σάββατο 14/12, 14:30, 17:30, Κυριακή 15/12, 11:30, 14:30
Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do), Μωραϊτίνη 2, Αθήνα, Π, Φάληρο
10€ – 45€

ΕΚΘΕΣΗ

“Έρχονται οι Καλικάντζαροι!”: Έκθεση animation του Σπύρου Σιάκα

Οι Καλικάντζαροι του Σπύρου Σιάκα κυκλοφορούν ελεύθερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με την προσθήκη των δυνατοτήτων επαυξημένης πραγματικότητας δίνεται η δυνατότητα οργανικής ένταξης animation και 3d μοντέλων στα έργα που εκτίθενται στον φυσικό χώρο ως ολογράμματα με δυνατότητες αλληλεπίδρασης. Τα έργα της έκθεσης εμφανίζονται στην ταινία του Σπύρου Σιάκα “Καλικάντζαροι” Βασικός στόχος της αισθητικής της ταινίας είναι να αξιοποιηθούν παραδοσιακές τεχνικές stop motion animation και ζωγραφικής σε περιβάλλον 3d animation σε ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα, το blender 3d.
Παρασκευή 13/12, Σάββατο 14/12, Κυριακή 15/12, 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ

“Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι” στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες νέων μουσικών υπό τον τίτλο “Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη”. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 15:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ακαδημίες και πανεπιστήμια της Ευρώπης.  Την Παρασκευή 13/12 θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό παραμύθι της Ηπείρου “Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι” με συνοδεία μουσικής.
Παρασκευή 13/12, 15:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, Μέγαρο Μουσικής
Είσοδος ελεύθερη

“Ο Λουκιανός των παιδιών” στο Μέγαρο Μουσικής

Τα τραγούδια του Λουκιανού δεν γνωρίζουν ηλικίες. Κατοικούν το ίδιο καλά στον κόσμο των σημερινών παιδιών και στις παρέες των μεγάλων. Ο όμορφος καουμπόι από την Κυψέλη, με όπλο τη μουσική του, στόχευσε στα πιο τρυφερά μας αισθήματα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην καρδιά μας. Η Άννα Βαγενά σκηνοθετεί τον “Λουκιανό των παιδιών”, ανεβάζοντας στη σκηνή μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το Αχ, πατρίδα μου γλυκιά και τα θεατρικά Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά, Βάσος και Βιβή, Fino και το Όνειρο του σκιάχτρου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 14/12, 16:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη
10€ – 15€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

“Μια πόλη από χαρτόνι” στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Πώς δομείται μία πόλη; Μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση, τα παιδιά, εφαρμόζοντας τα στοιχεία που συνθέτουν το αστικό τοπίο, φτιάχνουν ομαδικά την μακέτα ενός οικοδομικού τετραγώνου μόνο με ανακυκλωμένα χαρτόνια, κουτιά και υλικά και ανακαλύπτουν πως με λίγη φαντασία μπορείς να κατασκευάσεις τα πάντα! Για παιδιά 8-12 ετών.
Σάββατο 14/12, 13:00 – 14:30
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
15€

XMAS

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους, μετατρέποντας το Πεδίο του Άρεως σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο. Στις 13 Δεκεμβρίου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Δ. Μπάση και Stavento.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.
Καθημερινά, 10:00 – 22:00
Πεδίον Άρεως
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b