MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Παραστάσεις, συναυλίες, προβολές και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

Monopoli Team

ΣΙΝΕΜΑ

Athens Film Factory 2019

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει το 8ο Film Factory, από 13 ως 15 Δεκεμβρίου. Υποψήφιοι και βραβευμένοι με το Βραβείο Ίρις σκηνοθέτες, παραγωγοί, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, δ/ντες φωτογραφίας, μοντέρ, ηχολήπτες και σχεδιαστές ήχου, μακιγιέρ, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, μουσικοσυνθέτες και ειδικοί των εφέ, θα είναι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, να μιλήσουν για τη δουλειά τους, για τη μεγάλη τους αγάπη στον κινηματογράφο, για τη συνεργασία που χωρίς αυτή δεν υπάρχουν οι ταινίες, για τους φόβους και την ορμή τους, την ομαδικότητα, το πάθος και το ρίσκο.
Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 13/12, 17:00 – 19:30, Σάββατο 14/12, 11:00 – 22:30, Κυριακή 15/12, 12:00 – 19:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης & Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης

20 κινηματογραφιστές από όλον τον κόσμο με όχημα τις ταινίες τους, επισκέπτονται την Αθήνα για μία πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία. 20 μοναδικές ταινίες απ’ όλον τον κόσμο θα προβληθούν διαδοχικά από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μοναδικές ερμηνείες, ταλαντούχοι κινηματογραφιστές ενώνονται σε έναν πρωτότυπο κινηματογραφικό διάλογο και μέσω των έργων τους συγκινούν, ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν για τις πτυχές της μετανάστευσης στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών.
Σάββατο 14/12, από τις 16:00 & Κυριακή 15/12, από τις 17:00
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Βοτανικός
* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΘΕΑΤΡΟ

Stand up παράσταση με τους Science Reactors στο μουσείο Ηρακλειδών

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη σοβαροφάνεια της επιστήμης; Πώς θα συμβάλλουμε στην εξωστρέφεια της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και απολαυστική; Οι Science Reactors με κέφι και σαφήνεια απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα. Στην παράσταση θα συμμετάσχουν οι: Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος, φιλόλογος-εκπαιδευτής ρητορικής,  Γιώργος Γαλανόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός (PhD), Στέφανος Γιαγτζόγλου, βιολόγος, Μάκης Ζωϊδάκης, βιοχημικός, Κωνστανίνος Περιστέρης, ιατρός, Αλέξανδρος Σουρτζής, χωροτάκτης-πολεοδόμος.
Παρασκευή 13/12, 20:00 – 21:30
Μουσείο των Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα
Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης

Καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές, διακεκριμένοι σολίστες οργάνων και σύγχρονοι συνθέτες που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στην Αγία Παρασκευή, νεαροί ταλαντούχοι σπουδαστές μπαλέτου και τα ένθερμα μέλη της Μεικτής Χορωδίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, μας μεταφέρουν τη μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια εορταστική βραδιά αφιερωμένη στην Τέχνη και την Αλληλεγγύη. Τη μουσική βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος Βίκυ Τσιανίκα, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Παρασκευή 13/12, 19:00
Θέατρο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προαιρετική συνεισφορά από τρόφιμα μακράς διαρκείας στον προθάλαμο του Θεάτρου, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ο Alex Kapranos στο ΚΠΙΣΝ

Τα SNFCC Sessions, η σειρά μουσικών συναντήσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζουν τον Alex Kapranos, ηγέτη και frontman των Franz Ferdinand. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα ξεκινήσει στις 19.30 με μια ανοιχτή συζήτηση με τον Alex Kapranos στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος. Στις 21.00 θα ακολουθήσει DJ set που θα ισορροπεί ανάμεσα στις κιθάρες και τα electronics.
Σάββατο 14/12, 19: 30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

“Being human” στο Flux Laboratory Athens

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η οποία γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε χρόνο, το Flux Laboratory Athens κάλεσε με ανοιχτή πρόσκληση, δημοσιογράφους από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό project με τίτλο “Being Human”. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να συνενώσει διαφορετικές φωνές από το πεδίο της δημοσιογραφίας μέσα από τη συλλογή ιστοριών πάνω στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο περφόρμανς, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα προσκληθούν να εξερευνήσουν την επιτόπια εγκατάσταση και να διαβάσουν τα κείμενά τους. H εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.
Παρασκευή 13/12, Σάββατο 14/12, Κυριακή 15/12, 12:00 – 16:00
Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12, Πλάκα

ΒΙΒΛΙΟ

“Εγώ, ο κύριος Λω”: Παρουσίαση βιβλίου της Άννα Μπάχα

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, η συγγραφέας Άννα Μπαχά θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Εγώ, ο κύριος Λω”. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Τζιμάρας Τζανάτος, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και ποιητής Νικόλας Φαραντούρης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ελισάβετ Χρήστου.
Σάββατο 14/12, 12:30
Θέατρο Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τιμητική βραδιά για τον Γιώργο Σκούρτη στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και η σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη τιμούν το πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρτη, στην πρώτη επέτειο από την αποδημία του. Για τα θεατρικά, τα μυθιστορήματα, τα τραγούδια και την ποίηση του Γιώργου Σκούρτη, που ξεκίνησε την σπουδαία πορεία του από το θρυλικό Υπόγειο το 1970 με τους “Νταντάδες”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη, θα μιλήσουν φίλοι και συνάδελφοι, θυμίζοντάς μας πολλά απ’ το έργο και την ζωή του “Μπάρμπα Τζωρτζ” που δεν ήταν και δεν θα είναι μόνος του. Αποσπάσματα από θεατρικά και πεζογραφικά έργα του Σκούρτη θα διαβάσουν ηθοποιοί που έπαιξαν στα έργα του αλλά και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.
Κυριακή 15/12, 23:00
Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν – Υπόγειο, Πεσματζόγλου 5, Αθήνα

XMAS

The Meet Market – Christmas edition στο Ωδείο Αθηνών

Στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, στην καρδιά της Αθήνας, το Meet Market επιστρέφει με εορταστική διάθεση. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 14/12 & Κυριακή 15/12, 11:00 – 23:00 
Ωδείο Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β’ & Ρηγίλλης 17-19, Αθήνα

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την πόλη της Αθήνας, καλώντας τους Αθηναίους – και όχι μόνο – να «νιώσουν τη μαγεία».
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b