MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Being Human: Καλλιτεχνικό Project για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Flux Laboratory Athens

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων το Flux Laboratory Athens προσκαλεί δημοσιογράφους από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό project με τίτλο «Being Human», μια εγκατάσταση ανοιχτή για το κοινό από τις 10 Δεκεμβρίου 2019.

Flux Laboratory Athens
Monopoli Team

Το Flux Laboratory Athens προσκαλεί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δημοσιογράφους από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν με δικά τους κείμενά στο καλλιτεχνικό Project, με τίτλο «Being Human». Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο να στείλουν τα κείμενά τους έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ενώ οι ιστορίες τους θα εκτυπωθούν και θα ταξινομηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια εικαστική, συμμετοχική, αρχειακή εγκατάσταση στον χώρο του Flux Laboratory Athens, η οποία θα είναι προσβάσιμη για το κοινό από τις 10 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Performance

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο performance, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα προσκληθούν να εξερευνήσουν την επιτόπια εγκατάσταση και να διαβάσουν τα κείμενα τους. 

Πως προέκυψε το καλλιτεχνικό project «Being Human»

Η ιδέα για το «Being Human» προέκυψε από δύο Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή.  Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να συνενώσει διαφορετικές φωνές από το πεδίο της δημοσιογραφίας μέσα από τη συλλογή ιστοριών πάνω στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Θέλοντας να αναδείξουμε την κρισιμότητα του θέματος και να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία, απευθύνουμε κάλεσμα στους δημοσιογράφους να παρουσιάσουν ένα άρθρο, ένα πόνημα που έγραψαν στο παρελθόν – ανεξάρτητα αν έχει δημοσιευτεί ή όχι-  ή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn).»

Σχετικά με τα κείμενα επισημαίνονται τα ακόλουθα:
  • Μπορούν να είναι γραμμένα σε μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά ή Γαλλικά.
  • Είναι επιθυμητό να αναφέρεται η χρονολογία σύνταξης ή έκδοσης των κειμένων, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την παλαιότητά τους.
  • Δεν υφίσταται κανένας περιορισμός ως προς την έκταση τους
  • Οι δημιουργοί αναπτύσσουν ελεύθερα το θέμα της επιλογής τους με την προϋπόθεση ότι το κείμενο δεν περιέχει ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.
  • Μπορούν να υποβάλλονται ενυπόγραφα ή να μην συμπεριλαμβάνεται καθόλου το όνομα του αρθρογράφου.
  • Μπορούν να συνοδεύονται από φωτογραφία ή σκίτσο, όπου γίνεται σχετική αναφορά στην πηγή τους.

Μπορείτε να στείλετε τη δική σας ιστορία στην επιμελητική ομάδα του Flux Laboratory Athens μέσω email στο [email protected] σε μορφή Word ή PDF έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Επισυνάπτεται η φόρμα παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης για τους συμμετέχοντες

Σχετικά με το Flux Laboratory Athens

Το Flux Laboratory ιδρύθηκε το 2003. Είναι ένα πειραματικό μη-κερδοσκοπικό εργαστήριο το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum.

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Αποτελεί ένα εργαλείο για τη σκέψη και τη διάδοσή της, και κυοφορείται μέσα σε ένα οικοσύστημα που συνεχώς επανασχεδιάζεται από καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και θεωρητικούς (πάνω από 400 δημιουργούς στο διάστημα των τελευταίων 15 ετών).

Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, προάγοντας συνεργασίες με τοπικούς φορείς. Οι δράσεις του εστιάζουν στις επιτελεστικές τέχνες (performing arts), συμβάλλοντας ενεργά στην ελληνική τοπική επιχειρηματική και πολιτιστική δυναμική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Being Human»
10 – 15 Δεκεμβρίου 2019
Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12, Αθήνα
[email protected] | http://www.fluxlaboratory.com/en/

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b