MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 6 – 8/12, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

«Δίπλα δίπλα» των Άγγελου Αγγέλου & Έμης Σίνη

Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.
Σάββατο 7/12, 17:00, Κυριακή 8/12, 10:30
Εθνικό Θέατρο – Σκ. Παξινού, Πανεπιστήμιου 48, Κέντρο Αθήνας
10€ ενήλικες, 8€ παιδικό

Ένα ξωτικό στην πόρτα μου, στο Θέατρο Olvio

Πλησιάζουν οι γιορτές και η ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει φέτος για 3η χρονιά, μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση! Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 8/12, 12:00
Θέατρο OLVIO, Φαλαισίας 7, Γκάζι
10€, ομαδικό 8€

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά

Το Christmas Theater, παρουσιάζει την πρώτη Ελληνική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια. Μια φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη παράσταση με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα, παιδική χορωδία, κορυφαίους συντελεστές και μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Παρασκευή 6/12, 20:00, Σάββατο 7/12, 16:00, 20:00, Κυριακή 8/12, 12:00, 16:00
Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου
Από 14€ έως 40€

Comedy club για παιδιά: Xmas Special

Το Comedy club για παιδιά, η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς.  Επί σκηνής, ο Γιώργος Χατζηπαύλου σατιρίζει τα δικά του παιδικά χρόνια, τους συμμαθητές, τα κατοικίδια, τις ξένες γλώσσες, το σχολείο, τα παιχνίδια, τα παιδικά τραγούδια, τα Χριστούγεννα, τα αγόρια και τα κορίτσια, τη φρασεολογία των μεγάλων και όλα όσα σημαίνουν να είσαι παιδί!
Σάββατο 7/12, 18:00, Κυριακή 8/12, 15:30
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

10€ 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιέστα Κουραμπιέ, από τους Burger Project στο Άλσος

Τα κυριακάτικα πρωινά του Δεκέμβρη και της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, βρίσκουν τους ανατρεπτικούς Burger Project στο Άλσος με μια σειρά από παιχνιδιάρικες γιορτινές συναυλίες για όλη την οικογένεια. Ο Professor Cosmic, o Aλ Καλαμπόκης, η  Έλεν Τρέλεν και ο Mister Finger έρχονται με διαδραστικά παιχνίδια, νέα τραγούδια, «πειραγμένα» χριστουγεννιάτικα κάλαντα και πολύ χορό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 8/12, 11:30, 15:00
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη
8€ – 12€

XMAS

Το Πάρκο του Άη Βασίλη στον Φλοίσβο

Για ακόμα μια χρονιά το Πάρκο στον Φλοίσβο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με ένα γεμάτο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, κλειστό παγοδρόμιο, φωταγωγημένη ρόδα λούνα πάρκ, καρουζέλ, αλλά και με μία πρωτόγνωρη εμπειρία 7D cinema, για την
απόλαυση των ταινιών σαν να βρίσκεσαι μέσα σε αυτές.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Καθημερινά, 10:00 – 21:00
Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Είσοδος ελεύθερη

Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πλωτό παγοδρόμιο ανεβάζει τον παλμό στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ, με τους επίδοξους πατινέρ του να στροβιλίζονται σε γιορτινούς ρυθμούς και τα παγοπέδιλα να παίρνουν φωτιά. Τοποθετημένο φέτος στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”.
Καθημερινά, 10:00 – 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
*Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή.

Ο Άγιος Βασίλης στο ΚΠΙΣΝ

Τα Σαββατοκύριακα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου, ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ, συναντά τα παιδιά, μοιράζει μπαλόνια, ακούει τις ευχές τους και δημιουργεί όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες.
Σάββατο 7/12 & Κυριακή 8/12, 10:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Έλα κι εσύ στην Οδό Νοστιμιάς»

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το περιοδικό δρόμου “σχεδία” και οι εκδόσεις Φουρφούρι προσκαλούν παιδιά και γονείς στο “σχεδία home” (Κολοκοτρώνη 56) με αφορμή το βιβλίο «Οδός Νοστιμιάς. Οι καλύτερες γεύσεις για σένα και τους φίλους σου» της Felicita Sala. Παιδιά 5-10 ετών θα μπουν στον κόσμο του βιβλίου μέσα από μυρωδιές και γεύσεις από διάφορες χώρες και θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι και στο εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης χαρτιού “σχεδία αρτ” φτιάχνοντας μια υπέροχη κατασκευή που θα πάρουν μαζί τους.
Κυριακή 8/12, 11:30
Περιοδικό δρόμου “σχεδία”, Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Κέντρο
*Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη.
**Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 213 0231220 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Η γέννηση του Χριστού γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από “πλήθος στρατιάς ουρανίου” και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως “αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή”, διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν “το άγνωστο αυτό παιδίον”. Τι ήταν όμως το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;
Σάββατο 7/12 & Κυριακή 8/12, 16:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387
 6€ ενήλικες, 4€ παιδιά

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b