CHEF'S TIPS
Αρωματικό ρυζόγαλο από τη food blogger PanDora’s Kitchen
Η συνταγή περιέχει σαλέπι που το κάνει ακόμη πιο αρωματικό και γεμίζει την κάθε κουταλιά με μνήμες ανατολής.
Monopoli Team
15.11.2019
A
A
Η συνταγή
Εκτέλεση
- 1lt γάλα 3.5%
- 500ml νερό
- 200gr ζάχαρη
- 240gr ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιά της σούπας σαλέπι
- 2 κουταλιές της σούπας caster powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Κανέλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συχνά το γάλα για να μην κολλήσει. Όταν βράσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να φαίνεται το ρύζι και έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σαλέπι και το caster powder χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να πήζει. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Έπειτα σερβίρουμε σε μπολάκια το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε ψυγείο.
Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: Instagram, Facebook, Blog
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Νίνα Λοτσάρη – Rosanna Mailan στο Baraonda Music Hall
Θεατής: «Η Εκδίκηση του Φώτη» στο Βijoux de kant HOOD art space
Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του “Ριφιφί” – και σε προετοιμάζουμε για την καλύτερη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Hot or Not #196: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
5 γυναίκες εικαστικοί εκφράζονται μέσα από τη μεγάλη οθόνη
Η Χριστίνα Κυριαζίδη μάς καλεί σε ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι στη θηλυκότητα
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Δεκεμβρίου