CHEF'S TIPS
Αρωματικό ρυζόγαλο από τη food blogger PanDora’s Kitchen
Η συνταγή περιέχει σαλέπι που το κάνει ακόμη πιο αρωματικό και γεμίζει την κάθε κουταλιά με μνήμες ανατολής.

Monopoli Team
15.11.2019
A
A
Η συνταγή
Εκτέλεση
- 1lt γάλα 3.5%
- 500ml νερό
- 200gr ζάχαρη
- 240gr ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιά της σούπας σαλέπι
- 2 κουταλιές της σούπας caster powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Κανέλα για γαρνίρισμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συχνά το γάλα για να μην κολλήσει. Όταν βράσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να φαίνεται το ρύζι και έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σαλέπι και το caster powder χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να πήζει. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Έπειτα σερβίρουμε σε μπολάκια το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε ψυγείο.
Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: Instagram, Facebook, Blog
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πρεμιέρες: O «άλλος» Μπρους Σπρίνγκστιν
Ο Οκτώβριος για τον καρκίνο του μαστού – Τα καλά νέα από το συνέδριο Ογκολογίας ESMO
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
Όσα θα δούμε στο 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
«Να με λες μαμά»: Απόψε το συγκλονιστικό προτελευταίο επεισόδιο
«Δημήτρης Πικιώνης. Αισθητική Τοπογραφία»: Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί έκθεση για τον Έλληνα αρχιτέκτονα
Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του
“Ο Σαββόπουλος μάς περιείχε όλους”: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Φοίβου Δεληβοριά
Από τη Σωτηρία Μπέλλου στη Μαρίνα Σάττι: Τα “Ζεϊμπέκικα” του Σαββόπουλου
Διονύσης Σαββόπουλος (1944-2025): Ο “Νιόνιος” μέσα από τα τραγούδια του