CHEF'S TIPS
Ανάποδη μηλόπιτα από τη food blogger Nikis_Food
Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μηλόπιτα, με έντονη μυρωδιά και γεύση!
Monopoli Team
14.11.2019
A
A
Υλικά για το κέικ
Εκτέλεση
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 125 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά ? 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ μπεικιν παουτερ
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 μήλα πράσινα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και συνεχίζουμε με τα αυγά .
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα τη κανέλα το μπεικιν παουτερ και στο τέλος το αλεύρι με την βανίλια.
Στην βάση ενός στρογγυλού σκεύους τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
Συνεχίζουμε με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε η ζάχαρη άχνη η με γλάσο που έχουμε φτιάξει εμείς..
Υ.Γ εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινα μήλα ?
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food ΕΔΩ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θεατής: «Η Δουλειά» του Max Wolf Friedlich στο Studio Μαυρομιχάλη
Walk a Mile: Νέα μουσική από Kadebostany, λίγο πριν το live στην Αθήνα
Οι 5+1 πιο απολαυστικές κωμικές σειρές που θα δεις τον Νοέμβριο
15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;
Ανταπόκριση από τη Σάρτζα: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη 44η διεθνή έκθεση βιβλίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου
1 στους 9 ενήλικες ζει με διαβήτη – και πολλοί δεν γνωρίζουν ότι νοσούν
Ελένη Κοκκίδου: Είμαι φτιαγμένη από υλικά τέτοια, που μπορώ να πετάξω
Η θρυλική «Λόλα» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Παλλάς
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα