CHEF'S TIPS
Ανάποδη μηλόπιτα από τη food blogger Nikis_Food
Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μηλόπιτα, με έντονη μυρωδιά και γεύση!

Monopoli Team
14.11.2019
A
A
Υλικά για το κέικ
Εκτέλεση
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 125 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά ? 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ μπεικιν παουτερ
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 μήλα πράσινα σε λεπτές φέτες

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και συνεχίζουμε με τα αυγά .
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα τη κανέλα το μπεικιν παουτερ και στο τέλος το αλεύρι με την βανίλια.
Στην βάση ενός στρογγυλού σκεύους τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
Συνεχίζουμε με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε η ζάχαρη άχνη η με γλάσο που έχουμε φτιάξει εμείς..
Υ.Γ εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινα μήλα ?
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food ΕΔΩ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Αθήνα τη Νύχτα – Η επιστροφή: Ενοίκια, έρωτας και Υπερεγώ
Συν & Πλην: «Ηλέκτρα» στο Θέατρο Βράχων
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Τελετή έναρξης για τη μεγάλη γιορτή του σινεμά μικρού μήκους
Η P&I Hellas κάνει τα Ιωάννινα το νέο tech hotspot της Ελλάδας
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Γιάννης Κότσιρας: Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με ελεύθερη είσοδο
Ο «Σίσυφος» του Donald Kitt στο Ρεκτιφιέ
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Αριστοτέλειον
La Bocca La Grotta: Έκθεση του Πάνου Προφήτη στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε