MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό τριήμερο (25-28/10) για όλη την οικογένεια.

"Το νησί των συναισθημάτων" στο Θέατρο 104
Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Las Vegas Magic Festival 2

Οι καλύτεροι και πολυβραβευμένοι μάγοι του Λας Βέγκας έρχονται στην Αθήνα: Ο διάσημος μάγος Τζούλιους Φρακ (Julius Frack) ένας από τους καλύτερους illusionist της εποχής μας, o μάγος Μαχίμ Μόρις (Maxim Maurice), o Τσάρλι Φράι (Charlie Frye) ένας από τους καλύτερους μίμους – κλόουν όλων των εποχών και μερικοί ακόμα μάγοι είναι οι υπέροχοι illusionists Νταμπλ Φάντασι (Double Fantasy), ο μάγος της παντομίμας Τζερόμ Μουράτ (Jerome Murat) αλλά και ο Έλληνας Γιώργος (Jorgos).
Παρασκευή 25/10, 20:00
Σάββατο 26/10, 16:00 & 20:00
Κυριακή 27/10, 12:00 & 16:00
Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου
Από 5€ έως 54€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Παιδικό εργαστήρι χειροτεχνίας στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, διοργανώνεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο παιδικό εργαστήριο χειροτεχνίας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Αρχικά, θα γίνει αναφορά στην πλούσια συλλογή γελοιογραφιών της περιόδου που διαθέτει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Ακολούθως τα παιδιά θα κατασκευάσουν, με απλά υλικά και με την καθοδήγηση συνεργατών του Μουσείου, έναν μικρό εύζωνα, βασικό πρωταγωνιστή της πολεμικής γελοιογραφίας του 1940-41.
Σάββατο 26/10, 11:00
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)
Είσοδος ελεύθερη * Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210-3237315 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Λέσχη ανάγνωσης: Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε;

Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους συνεργάζονται για να γίνουν αυτόνομοι χρήστες της Βιβλιοθήκης, να αποκτήσουν νέες, ενδιαφέρουσες αναγνωστικές συνήθειες, να εξοικειωθούν με την ανάγνωση κειμένων και να ανακαλύψουν τη σχέση τους με τις θετικές επιστήμες. Μέσα από δραστηριότητες που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνουν παιχνίδια και δρώμενα, τα παιδιά, μαζί με τους συνοδούς τους, γνωρίζουν ποικίλα είδη βιβλίων, καλλιεργούν δεξιότητες ανάγνωσης και ακρόασης, αλλά και διασκεδάζουν, ανακαλύπτοντας πώς τα βιβλία και οι βιβλιοθήκες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι της καθημερινότητάς τους.
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 20 (γονείς και παιδιά)
Παρασκευή 25/10, 18:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387
Είσοδος ελεύθερη με αίτηση συμμετοχής εδώ. 

Αγώνας Δρόμου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Για παιδιά 6-9 ετών, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με απόσταση 600μ. και για τα παιδιά 10-12 ετών με απόσταση 1000μ. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη γραμματεία στον χώρο του Στίβου (ώρες λειτουργίας: 10.00-10.45)
Κυριακή 27/10, ώρα εκκίνησης: 11.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Μικρές ιστορίες για αγρίους» στο Εθνικό Θέατρο

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου. Οι ιστορίες του Φριό θίγουν τα πιο σημαντικά κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους διαπραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Νίκος Γιαλελής, Αντώνης Γιαννακός, Στάθης Κόικας, Νάντια Κατσούρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τζίνη Παπαδοπούλου
Παρασκευή 25/10, Σάββατο 26/10, 21:00
Κυριακή 27/10, 19:30
Εθνικό Θέατρο-Rex-Παιδική Σκηνή

10€ ενήλικες, 7€ εφηβικό, ΑμεΑ + Συνοδός: 5€ το άτομο

“Jazz For Kids: η ιστορία ενός ρυθμού” στο Θέατρο Γκλόρια

Η ιστορία της μουσικής τζαζ, μία παράσταση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πολυπολιτισμικότητα μέσα από τη μουσική, τον χορό και τη ζωγραφική. Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η Γιαγιά “Jazz” μας αφηγείται την ιστορία της. Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, video Art και σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky και τη Bauhaus, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.
Κυριακή 27/10, 12:00
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα
10€, 12€

“Τικ τακ ντο” στο Θέατρο 104

Το “ΤικΤακΝτο” είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι που αντλεί στοιχεία από την παράδοση τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών θίγοντας το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού, της ελευθερίας της γνώμης, του εκφοβισμού και την σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων. Επίσης, συστήνει με ευφάνταστο τρόπο στο κοινό τους Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν!
Ηλικίες: 3+
Κυριακή 27/10, 13:00
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα
6€, 8€

“Σκλαβί” της Ξένιας Καλογεροπούλου

Το Σκλαβί επιστρέφει βασισμένο στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή Παραμύθια του λαού μας, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, καθώς και στον τόμο Το Φιδόδεντρο, που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου “οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που ταβιβλία τα έγράφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα”…
Κυριακή 27/10, 11:00
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59
8€, 10€

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ο Κόκκινος Πλανήτης”

Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο: “Ο Κόκκινος Πλανήτης”, που υπόσχεται να μας ταξιδέψει ως τον γειτονικό μας πλανήτη Άρη και να δούμε τις προσπάθειες εξερεύνησής του όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί ποτέ. Η υποβλητική φωνή του Γιάννη Στάνκογλου μάς καθοδηγεί στον δρόμο προς τον Κόκκινο Πλανήτη και καθώς πλησιάζουμε θα καταλάβουμε ότι μοιάζει πιο κρύος από την Αρκτική και πιο άνυδρος από την Σαχάρα…
Σάββατο 26/10, 14:30, 19:30
Κυριακή 27/10, 13:30, 19:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387
4€, 6€

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τα Προπύλαια, ο ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και, φυσικά, ο Παρθενώνας μας φανερώνουν τα μυστικά τους. Το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, το θέατρο του Διονύσου, το Ασκληπειίο, η στοά του Ευμένους, μας αποκαλύπτουν τον ρόλο τους στην αρχαία Αθήνα και σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα της σύγχρονης πόλης, μαθαίνουμε την ιστορία της. Στην ξενάγηση θα γνωρίσουμε από κοντά τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της κλασικής περιόδου με κύριο εμπνευστή τους τον Περικλή.
Διάρκεια ξενάγησης: 1, 5 ώρες
Συνολική διάρκεια δράσης: 2 ώρες
Η ξενάγηση απευθύνεται σε ενηλίκους και παιδιά από 9 ετών.
Δευτέρα 28/10, 11:00
10€ /άτομο * Παιδιά έως 15 ετών: 5€/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b