MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP WATCHING

Διήμερο αφιέρωμα στην επέτειο του «ΌΧΙ», από την COSMOTE TV

Αφιερωμένο στην επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου, είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Από το βράδυ της Κυριακής 27 Οκτωβρίου (21.00) έως  και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, θα προβληθούν συνολικά 28 ντοκιμαντέρ, από τα οποία ξεχωρίζουν οι συμπαραγωγές της COSMOTE TV «Ιερός Λόχος – Ιστορία ενός θρύλου» (27/10, 00.00), «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς – Κακόπετρος 28/8/1944» (28/10, 15.00) και «Ελληνοϊταλικός Πόλεμος: Με το χαμόγελο στα χείλη» (28/10, 19.00).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν, επίσης, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» (Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, 22.00), η γαλλική παραγωγή «Ο Φράνκο και οι Εβραίοι» (Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, 16.15) και το «Ζάχος Χατζηφωτίου: Μνήμες Πολέμου», στο οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος μιλά για τις εμπειρίες του από τις μάχες σε Αφρική και Ιταλία (Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, 17.15).

Τέλος, το αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στην εθνική επέτειο περιλαμβάνει παλιότερα επεισόδια από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» για το έπος του ’40 και την ιταλική κατοχή στην Ελλάδα, αλλά και την προβολή του νέου επεισοδίου της εκπομπής, το οποίο είναι αφιερωμένο στους «άταφους» στρατιώτες που «χάθηκαν» στα βουνά της Αλβανίας, πολεμώντας τους Ιταλούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εκπομπή, που θα προβληθεί ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, καταγράφει, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια των συγγενών των χαμένων στρατιωτών να ταυτοποιήσουν τις σωρούς των δικών τους ανθρώπων και να τους αποδώσουν φόρο τιμής.

Από το πρόγραμμα της εβδομάδας, ξεχωρίζει, επίσης, το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του» σε παραγωγή COSMOTE TV. Το επεισόδιο, το οποίο θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 21.00, καταγράφει την περίοδο της άφιξης του Καποδίστρια στην Ελλάδα, με την ιδιότητα του Κυβερνήτη, καθώς και την προσπάθειά του να πείσει τις Μεγάλες Δυνάμεις να ενισχύσουν οικονομικά τη χώρα, που την περίοδο μετά την απελευθέρωση βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Στο επεισόδιο παρουσιάζεται η επίσημη ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, στις 26 Ιανουαρίου 1828.

Αφιερωμένο στη σημασία της ήττας στην τέχνη, από τη Γιγαντομαχία ως την ήττα του Εωσφόρου στην Β’ Παρουσία, είναι το νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «O κώδικας της τέχνης». Το νέο επεισόδιο της σειράς, η οποία παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία 75 εμβληματικών ελληνικών έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας, θα προβληθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Τέλος, το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στα «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού» την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα την ιστορία του υποβρυχίου «Παπανικολής». Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το διάσημο υποβρύχιο πραγματοποίησε συνολικά 14 περιπολίες στην Αδριατική και το Αιγαίο, βυθίζοντας δεκάδες αντίπαλα σκάφη και περνώντας έτσι στην Ιστορία ως το ενδοξότερο υποβρύχιο του Ελληνικού Ναυτικού (Κυριακή 27 Οκτωβρίου, 21.00).

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b