MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

"Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο Altera Pars
Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο SGS Family & Pets Festival

H Save a Greek Stray, φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση, γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων, με την εκρηκτική performer Ελένη Φουρέιρα στο 2ο Family & Pets Festival, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Ένα απόγευμα γεμάτο από χαρούμενες ουρές, δρώμενα για παιδιά, παιχνίδια, photo booth, face painting, bazaar, lottery, agility για τους τετράποδους φίλους μας, πολλή μουσική αλλά και εκπλήξεις. Εκεί θα είναι ο Music 89.2 FM με τον Σπύρο Μαργαρίτη, που θα πραγματοποιεί live μετάδοση από τη Μαρίνα Φλοίσβου. Opening Act οι Alcatrash και παρουσιάστρια της βραδιάς η Μαίρη Συνατσάκη.
Σάββατο 12/10, 18:00
Μαρίνα Φλοίσβου
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

“Η μωβ ομπρέλα” της Άλκης Ζέη

Η ιστορία μιας οικογένειας ένα καλοκαίρι λίγο πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα ο πόλεμος του 1940, αλλά και τα γεγονότα που θα καθορίσουν την ιστορία, μέσα από τη μοναδική ματιά των παιδιών.
Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου, Δήμητρα Λαρεντζάκη
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίνα Δραγώνα, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Στέλλα Ράπτη, Γιάννης Ασκάρογλου, Έλιο Φοίβος Μπέικο, Χρήστος Χριστόπουλος, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.
Σάββατο 12/10, 15:00
Κυριακή 13/10, 11:00 & 15:00
Θέατρο Άνεσις
Γενική είσοδος: 10€

“Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Ο Μικρός πρίγκιπας, ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ανεβαίνει στη σκηνή του Altera Pars, για να παίξει και να μας τραγουδήσει παρέα με την αλεπού του “μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια”. Το παραμύθι του είναι ένα φιλοσοφικό, συμβολικό και αλληγορικό ταξίδι υπενθύμισης του ίδιου μας του εαυτού. Μιλάει για εκείνες τις ρομαντικές αρετές που κάνουν τη ζωή όμορφη στην απλότητά της.
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Παίζουν: Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη, Χαρά Αδαμίδου, Μάριος Σακκάς
Σάββατο 12/10, 17:00
Altera Pars
Γενική είσοδος: 10€

“Σούπα με Σούμαν” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Σε αυτή την ιστορία, κάθε θεατής, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να συναντήσει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του. Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από τρεισήμισι ετών, αλλά και για θεατές κάθε ηλικίας.
Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη
Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου / Παίζουν οι ηθοποιοί: Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαριάνθη Φωτάκη
Για παιδιά από 3,5 έως 9 ετών
Κυριακή 13/10, 12:00
Ίδρυμα Θεοχαράκη
10€

“Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Στον “Ερωτόκριτο” με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή, η γενναιότητα αλλά και οι συμβάσεις, οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα.
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Παίζουν: Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα / Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης
Κυριακή 13/10, 11:30 & 15:00
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Παιδική Σκηνή
10€, 7€

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Τρισδιάστατες ιστορίες που συνομιλούν

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των εικαστικών… με έμπνευση το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Με χρήση πηλού που δεν χρειάζεται ψήσιμο, σχεδιάζουμε, χαράζουμε και επιζωγραφίζουμε μια γλυπτική λεπτομέρεια, απόσπασμα από μια φανταστική ιστορία, εμπνευσμένη τόσο από την ποίηση των Φ. Γ. Λόρκα και Α. Εμπειρίκου όσο και από τις χρωματικές συνθέσεις του Γ. Ψυχοπαίδη.
Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία
Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα.
Σάββατο 12/10, 11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Περιπέτειες για Οικογένειες στο ΚΠΙΣΝ

Σε αυτή την ομαδική δράση, γονείς και παιδιά φτιάχνουν ομάδες (αποτελούμενες από έναν γονέα και ένα παιδί) και καλούνται να ολοκληρώσουν αθλητικές αποστολές με ασκήσεις ισορροπίας, ευστοχίας, καλής κιναίσθησης και συνεργασίας. Η κάθε ομάδα μπορεί, αν το επιθυμεί, να αναμετρηθεί με κάποια άλλη ομάδα ή να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο!
Για παιδιά 6 ετών και άνω και τους/τις συνοδούς τους.
Σάββατο 12/10, 17:30 – 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Τα παιδιά διδάσκονται δημοφιλείς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στην πιο γνήσια μορφή τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τον κάθε χορό.
Για παιδιά 10-12 ετών
Έως 30 συμμετοχές.
Σάββατο 12/10, 12.00 – 14.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

8ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου προκηρύσσει τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου, προς τιμήν της διάσημης Χαλανδραίας πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ. Πρόκειται για έναν αγώνα αναψυχής με αφιλοκερδή και φιλαθλητικό χαρακτήρα. Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10χλμ. και αγώνες 5χλμ. και 1000μ. (παιδικός αγώνας), με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.
Δείτε αναλυτικά τις διαδρομές καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου, εδώ.
Κυριακή 13/10, 09:00
Κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλάνδρι
Είσοδος ελεύθερη

“Μουσική συμμορία” στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Γνωστά παιχνίδια ξεπηδούν από τις σελίδες των παραμυθιών της Μουσικής Βιβλιοθήκης ζωντανεύουν και μαζί με τα παιδιά φτιάχνουν την πιο σκανταλιάρικη Μουσική Συμμορία σε ένα ευφάνταστο μουσικοκινητικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Το παιδικό δωμάτιο, το μέρος όπου ένα παιδί περνά αμέτρητες ώρες παιχνιδιού, δημιουργίας και χαλάρωσης αποτελεί πηγή έμπνευσης και μυθοπλασίας καθώς τα παιχνίδια μας μαθαίνουν τις βασικές αρχές της μουσικής. Τα παιδιά παρατηρούν, ανακαλύπτουν, κινούνται και εξοικειώνονται στον χώρο, συνδυάζουν ήχους με κίνηση και μελωδία, παίζουν παιχνίδια μίμησης, τραγουδούν.
Κατάλληλο για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους.
Κυριακή 13/10, 12:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»
15€ (Παιδί + 1 συνοδός), 18€ (Παιδί + 2 συνοδοί), 8€ επιπλέον παιδί

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b