CHEF'S TIPS
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια από την food blogger Nikis_food
Τα απίστευτα εύκολα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια με γιαούρτι.
Monopoli Team
07.10.2019
A
A
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ γιαούρτι
- 1.κ.γ baking powder
- Αλάτι και πιπέρι
- 250 γρ φέτα
- 1 αυγό
- Αλάτι πιπέρι δυόσμος
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου ένα τέταρτο.
Συνεχίζουμε με την γέμιση .
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι και τα λιώνουμε ελαφρώς.
Όταν ξεκουραστεί η ζύμη παίρνουμε ένα κομμάτι και ανοίγουμε.
Βάζουμε μια ποσότητα τυρί και κλείνουμε . Κάνουμε ένα μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με αυγό τα τυροπιτάκια και αν θέλετε ρίχνετε λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food ΕΔΩ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Νεκρή φύση σε χαντάκι: Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο “καθρέφτης” της κοινωνίας μας
Δημιουργικές Κυριακές στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το μουσικό “Πατάρι” με τη Μαρία Κηλαηδόνη επιστρέφει για 2η χρονιά
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Οι Godsmack για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το καλοκαίρι στο Θέατρο Λυκαβηττού
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Η απονομή των βραβείων
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Zappa at Aigli Complex: Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Δάφνις Κόκκινος: Ό,τι επέλεγα στη ζωή μου, το έκανα εν αγνοία κινδύνου
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα