MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Larry Gus στο ΚΠΙΣΝ

Ο Larry Gus έρχεται, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον Θόλο στον Λαβύρινθο, για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Music Escapades του ΚΠΙΣΝ.
Σάββατο 5/10, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net 2019

Θέατρο, μουσική και χορός σε αναπάντεχους χώρους, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και νυχτερινή βόλτα στις γκαλερί, παιχνίδια μυστηρίου και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, performances, αναγνώσεις, συζητήσεις, προβολές και πολλές εκπλήξεις – όλα αυτά σε μια βραδιά, με κεντρικό σύνθημα «Age is just a number».
Δείτε τις εκδηλώσεις αναλυτικά εδώ. 
Παρασκευή 4/10, 18:00 – 02:00
Διάφορες περιοχές

Λιπάσματα Project

Η Ελληνική Ραδιοφωνία, Πρώτο και Δεύτερο Πρόγραμμα, μέσα από τις εκπομπές της “Αφύλαχτη Διάβαση” και “Λαϊκοί Δρόμοι”, σε συνεργασία με τον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, την Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης και το Ιωνικό Θέατρο διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στον ελεύθερο χώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, ανιχνεύοντας την ιστορία του ρεμπέτικου μέσα από την προσφυγική εγκατάσταση τη δεκαετία του 1920 και στις αρχές του 1930. Αμέσως μετά το τέλος του ιστορικού περιπάτου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση στον όρμο Σφαγείων.
Παρασκευή 4/10, 17:30 – 21:30
Σημείο συνάντησης: Υδατόπυργος Δραπετσώνας (παραπλεύρως γηπέδου Δραπετσώνας), ώρα 17.00

«Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ένα ελληνικό ποίημα. Διαβάζει ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Η εκδήλωση με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, με αφορμή τον «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου, πραγματοποιείται στη Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις Ελπίδα Σκούφαλου, «…η παράσταση προσπαθεί, μέσα από το σύμπαν του Νίκου Εγγονόπουλου, να αποδώσει το κρυφό νόημα της λέξης “ήρωας”…”, με τις λέξεις του ποιητή και τελετουργική κίνηση. Ήρωας δεν είναι μόνο ο Μπολιβάρ, είναι οι ήρωες του ‘21 και η μνήμη τους, όσοι αγωνίζονται για την υπέρβαση και την ιδέα της ελευθερίας».
Παρασκευή 4/10, 21:00

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)

Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Αντώνη Παπαθεοδούλου

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στις 10:30, στον Πειραιά, λογοτεχνικό περίπατο για μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένο στον γνωστό και αγαπημένο συγγραφέα βιβλίων για παιδιά, Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Σάββατο 5/10, 10:30
Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής εδώ.

“Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, για δεύτερη χρονιά, την επιτυχημένη δράση με τίτλο “Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης.
Σάββατο 5/10, Ώρα προσέλευσης: 09:45-09:55
Σημείο συνάντησης: Το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6)
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3256924, Δευτ.-Παρ. 12:00-15:00).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στον Νίκο Σκαλκώτα

Η Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου τρία ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στον Νίκο Σκαλκώτα. Εμπλουτίζουν έτσι με μια ακόμη δράση τις εκδηλώσεις του “2019 Έτους Σκαλκώτα”, έτος το οποίο σηματοδοτεί τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη.
Τα ντοκιμαντέρ: Μνήμη Σκαλκώτα (18:00), Νίκος Σκαλκώτας 1904-1949 (19:30), Η επιστροφή του Οδυσσέα (21:00)
Παρασκευή 4/10, 18:00 – 21:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, “Λίλιαν Βουδούρη”

ΘΕΑΤΡΟ

60 over 60 / Μαζί στη σκηνή

Εξήντα συμμετέχοντες ηλικίας 60+ μαζί με τα εγγόνια τους, μεταμορφώνονται σε performers και δημιουργούν στη σκηνή μια ζωντανή μουσική παράσταση με πυρήνα αφηγήσεις της ζωής τους καλώντας συνομήλικους τους και το κοινό να τους ακολουθήσουν σε μια χορευτική συμμετοχική performance. Ένα παιχνίδι διαγενεακής επικοινωνίας- μια ζωντανή ιστορία, που μεταμορφώνει τον θεατρικό χώρο σε μια άλλη εκδοχή ζωής, σε μια νύχτα πολιτισμού και χαράς. To δρώμενο θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική από παιδιά κι εφήβους.
Παρασκευή 4/10, 19:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αναλόγιο δεκαπέντε ιστορίες Ανάστασης

Οι συγγραφείς που συμμετείχαν στο 5ο Εργαστήριο Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζουν, υπό μορφή αναλογίου, αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα που έγραψαν κατά τη διάρκειά του. Δεκαπέντε έργα, που προσεγγίζουν διάφορες εκδοχές της ανάστασης, του κατεξοχήν υπερλογικού υποθετικού λόγου που γέννησε ο νους του ανθρώπου.
Σάββατο 5/10, 20:00
Θέατρο Σφενδόνη

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ατομική έκθεση του Γάλλου καλλιτέχνη Bertrand Lavier

H Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γάλλου καλλιτέχνη Bertrand Lavier. Για την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μια σειρά από καινούργια γλυπτά και ζωγραφικά έργα.
Παρασκευή 4/10, 10:30 – 18:30
Σάββατο 5/10, 12:00 – 16:00
Γκαλερί Bernier/Eliades

Και διηγώντας τα, να γελάς στην Zouboulakis Galleris

Κλείνοντας μια πολιτική περίοδο της χώρας και πριν αρχίσει η επόμενη, ο γελοιογράφος της «Καθημερινής» Δημήτρης Χαντζόπουλος παρουσιάζει μια επιλεγμένη σειρά πολιτικών γελοιογραφιών με καυστικό χιούμορ από τα πολιτικά και τα κοινωνικά γεγονότα που στιγμάτισαν την κρίση και τα μνημόνια της τετραετίας που πέρασε. Με έμφαση στην εικαστική διάσταση των σκίτσων του, η έκθεση έχει άμεσες αναφορές και στο ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη-γελοιογράφου.
Παρασκευή 4/10, 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00
Σάββατο 5/10, 11:00 – 15:00
Zouboulakis Galleris

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΦantastiCon 2019

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται καλλιτεχνικά δρώμενα, sessions παιχνιδιών ρόλων, video games, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων της Φανταστικής Λογοτεχνίας, σεμινάρια, συναντήσεις με συγγραφείς και καλλιτέχνες του χώρου και πολλά ακόμα.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ.
Παρασκευή 4/10 & Σάββατο 5/10, 11:00 – 21:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση

Vegan Life Festival 2019

Το Vegan Life Festival επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια, ενημερωτικό υλικό, δραστηριότητες για παιδιά, τη μεγαλύτερη έκθεση vegan προϊόντων, καθώς και πολύ, λαχταριστό, vegan φαγητό που θα επιμεληθούν οι καλύτερες vegan και vegan friendly επιχειρήσεις εστίασης.
Σάββατο 5/10 & Κυριακή 6/10, 11:00 – 23:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ΔΡΑΣΗ

Καθαρισμός παραλίας Ασπροπύργου

Οι Atenistas κάνουν εκκίνηση 10ης χρονιάς δράσεων, με ένα σημείο εκτός των τειχών που χρειάζεται άμεση επέμβαση. Το επιβαρυμένο περιβαλλοντικά Θριάσιο πεδίο και συγκεκριμένα η ελεύθερη παραλία του Ασπροπύργου, και ο καθαρισμός της ο στόχος της δράσης. Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: Γάντια και σακούλες (κι όσοι έχουν τσουγκράνες/απόχες).
Κυριακή 6/10, 10:00
Ασπρόπυργος (Παραλία)

Bazaar βιβλίου για καλό σκοπό

Μία ιδιαίτερη συμβολική κίνηση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Πάγκοι γεμάτοι λογοτεχνικά και άλλα βιβλία μας περιμένουν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Φέρνουμε μαζί μας: γάλατα σκόνη 2ης βρεφικής ηλικίας ή εβαπορέ για παιδιά 2-3 ετών ή πάνες κυρίως Νο 4 και 5, αλλά και πολύτιμα φάρμακα όπως παυσίπονα, εισπνεόμενα, γαστροπροστατευτικά κλπ. Έτσι αποκτάμε βιβλία, και θα στηρίξουμε μονογονεϊκές οικογένειες, ειδικές περιπτώσεις οικογενειών με προβλήματα, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους υποφέρουν και τους στηρίζει το ΜΚΙΕ.
Κυριακή 6/10, 10:00 – 18:00
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b