MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εικαστικά: 5 νέες εκθέσεις σε αθηναϊκές γκαλερί

Τι νέο θα δούμε στις γκαλερί της Αθήνας από την 1η έως το τέλος Οκτωβρίου 2019.

Monopoli Team

Αναμφίβολα το μεγάλο εικαστικό γεγονός της σεζόν είναι η έναρξη λειτουργίας του νέου μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, που ανοίγει για το κοινό στις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας αριστουργήματα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Ωστόσο εντοπίζουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εκθέσεις που εγκαινιάζονται αυτό το μήνα στην Αθήνα.

Και διηγώντας τα, να γελάς στην Zouboulakis Galleris

Κλείνοντας μια πολιτική περίοδο της χώρας και πριν αρχίσει η επόμενη, ο γελοιογράφος της «Καθημερινής» Δημήτρης Χαντζόπουλος παρουσιάζει μια επιλεγμένη σειρά πολιτικών γελοιογραφιών με καυστικό χιούμορ από τα πολιτικά και τα κοινωνικά γεγονότα που στιγμάτισαν την κρίση και τα μνημόνια της τετραετίας που πέρασε. Με έμφαση στην εικαστική διάσταση των σκίτσων του, η έκθεση έχει άμεσες αναφορές και στο ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη-γελοιογράφου.
Πότε 3 Οκτωβρίου (εγκαίνια έκθεσης)

Σταύρος Ιωάννου – Δέκα χρόνια σιωπής στην Evripides Art Gallery

Μια ξεχωριστή έκθεση – αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, σ’ έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της εξπρεσιονιστικής αφαίρεσης στην Ελλάδα ανοίγει τη σεζόν στην Evripides Art Gallery. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη και εστιάζει στα ζωγραφικά του τοπία: Λάδια, ακουαρέλες, σχέδια, που ταυτόχρονα χαρακτηρίζονται από βαθιά εσωτερικότητα.
Πότε 3 Οκτωβρίου (εγκαίνια έκθεσης)

Bertrand Lavier στη Γκαλερί Bernier/Eliades

H Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσίαζει την ατομική έκθεση γλυπτών και ζωγραφικών έργων του Γάλλου καλλιτέχνη Bertrand Lavier. Ο καλλιτέχνης εκθέτει για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια. Από τα τέλη του 1960 ο Bertrand Lavier δημιουργεί ένα σύνθετο και ετερόκλητο σύμπαν που βασίζεται στη συνεχή αναζήτηση και εξερεύνηση των ορίων ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική, την αναπαράσταση και την αφαίρεση, τη ζωή και την τέχνη. Μέσα από το ανάλαφρο χιούμορ και τον σαρκασμό που τον διακρίνει, ο Lavier πειραματίζεται συνεχώς, δουλεύοντας πάνω στην ιδέα του καμβά και του έργου τέχνης με σκοπό τη δημιουργία υβριδικών έργων. Με την πιο γνωστή του παρέμβαση, την τεχνική “Van Gogh” όπως ονομάζει ο ίδιος, περνάει μία πυκνή στρώση ιμπάστο σε καθημερινά αντικείμενα όπως, ψυγεία, πιάνο και τραπέζια, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο, τα αντικείμενα της σύγχρονης μαζικής κουλτούρας σε έργα τέχνης.
Πότε 3 Οκτωβρίου (εγκαίνια έκθεσης)

Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με 22 ενότητες οι οποίες αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με Έλληνες και ξένους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο. Η βαθύτερη σχέση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την ποίηση είναι μακρά, συστηματική, συνεχής και δοκιμασμένη μέσα στα χρόνια και αποτελεί ένα βασικό τμήμα στο ευρύτερο πλαίσιο του δημιουργικού του έργου. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα διαφορετικών τεχνικών, όπως χαρακτικά, ακουαρέλες και ελαιογραφίες, καθώς και μία σειρά με πορτρέτα των ποιητών.
Με αφορμή την έκθεση, το ΚΠΙΣΝ πραγματοποιεί και μια σειρά με εκπαιδευτικά και σχολικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.
Πότε 9 Οκτωβρίου (εγκαίνια έκθεσης)
Πόσο Είσοδος ελεύθερη

Interstellar στο νέο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τριανταπέντε καλλιτέχνες που παρέστησαν το διάστημα, ο καθένας με τον τρόπο του, συμμετέχουν στην νέα έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου. Αντλώντας έμπνευση από το φιλμ «Ιnterstellar» του Christopher Nolan, η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικά, γλυπτά ποικίλων τάσεων, παραστατικά και σουρεαλιστικά, αφηρημένα και μινιμαλιστικά, κατασκευές κι εγκαταστάσεις και όλα αυτά πλαισιωμένα από τη μουσική του Vangelis για την NASA.
Πότε 9 Οκτωβρίου (εγκαίνια έκθεσης)

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b