MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής στη διαμονή Frontières 2020

Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται να μείνουν έξι μήνες στο Παρίσι με υποτροφία 20.000 για διαμονή, για την παραγωγή μιας πρώτης ή δεύτερης μικρού μήκους ταινίας με θέμα τη μετανάστευση.

Monopoli Team

H διαμονή Frontières 2020 του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Μετανάστευσης και του Ομίλου Κινηματογραφικών Ερευνών και Δοκιμίων (GREC), πραγματοποιείται από το 2014. Η πολυβραβευμένη Σενεγαλέζα σκηνοθέτις Dyana Gaye θα είναι η ανάδοχός της για το 2020.

Η διαμονή αυτή περιλαμβάνει τη φιλοξενία στο Παρίσι για 6 μήνες, ενός/μιας γαλλόφωνου/ης κινηματογραφιστή/κινηματογραφίστριας (ή να έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης των γαλλικών ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τις ομάδες του μουσείου και να επωφεληθεί του αρχείου τεκμηρίων) για ένα πρόζεκτ δημιουργίας μίας πρώτης ή δεύτερης μικρού μήκους ταινίας με θέμα τη μετανάστευση.

Οποιος ή όποια επιλεγεί γι’ αυτήν τη διαμονή, θα λάβει μια υποτροφία 20.000 ευρώ: 5.000 ευρώ ως βοήθεια στη διαμονή + 15.000 ευρώ ως βοήθεια στην παραγωγή.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, τα μεσάνυχτα (ώρα Γαλλίας).

Βρείτε την πρόσκληση και την αίτηση συμμετοχής εδώ και για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τις: Katia Usova και Lucile Humbert ([email protected] / [email protected]).

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Heat me: Η ταινία της Κέλλυς Σαρρή διακρίθηκε στο Oscar Qualifying Galway Film Fleadh
Art & Culture
Το σινεφίλ καλοκαίρι δεν τελειώνει: 5 λόγοι για να μη χάσεις το 10ο Beyond Borders
Cine News
CineFIX#9: Οι προβολές στην ταράτσα του ΕΜΣΤ συνεχίζονται και τον Αύγουστο
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Θανάσης Ρεντζής: Αντίο σε έναν πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου
Cine News
Παιχνίδια Εκδίκησης – Η Τελευταία Πράξη έρχεται στον ΑΝΤ1 (το teaser)
Cine News
«Ο Δικαστής» στο ΑΝΤ1+ τον Οκτώβριο: Οι πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν χτυπήσει η πρώτη κλακέτα
Cine News
Johnny Depp: Θα επιστρέψει στους “Πειρατές της Καραϊβικής”;
Cine News
Only Murders in the Building: Στον “αέρα” το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Cine News
Γιατί ρε πατέρα; – H πιο απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου έρχεται στον ΑΝΤ1