MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    ΝΕΑ

    Εφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

    Απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, από καρδιακή ανακοπή, ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της χώρας.

    Monopoli Team

    O μεγάλος τραγουδοποιός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας τελικά την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών.

    Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

    Ο τραγουδοποιός, διέμενε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο.

    Για την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένη μάλιστα συναυλία στο Ηρώδειο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποίησαν μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία η οποία θα ολοκληρωνόταν στο Ηρώδειο. Η συναυλία ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα θα δίνονταν στην οργάνωση «Μαζί για το Παιδί».

    Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

    Ο αγαπημένος τραγουδιστής γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar.

    Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάστηκε σε «Τερμίτες», όνομα που παρέπεμπε στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

    Η δισκογραφία του

    • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
    • Διδυμότειχο Blues (1991)
    • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
    • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
    • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
    • Παυσίλυπον (1997)
    • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
    • Ένας κι Ένας (2000)
    • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
    • Στο Αφιερώνω (2003)
    • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
    • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
    • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
    • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
    • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
    • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
    • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
    • Άλλαξαν πολλά (2017)

    Περισσότερα από Μουσικά Νέα