MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 26 – 28/7: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς.

Monopoli Team

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«Χρωματομπερδέματα»

Το Κτήμα Αρίστη μας προσκαλεί σε ένα εργαστήρι διασκέδασης και δημιουργίας όπου θα βουτήξουμε τα πινέλα μας στα πιο ζωηρά χρώματα και θα ζωγραφίζουμε ήλιους, θάλασσες και καλοκαίρια.
Στο καλλιτεχνικό αυτό εργαστήριο, θα διασκεδάζουμε με χρώματα και ταυτόχρονα θα μάθουμε πως να κρατάμε το πινέλο σωστά. Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια τα παιδιά εξασκούνται σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις ακριβείας. Έτσι στο σχολείο, όταν θα ξεκινήσουν να γράφουνε, τα χεράκια τους θα είναι ήδη “λυμένα”.
Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών.
Σάββατο 27/7, 18:00 – 19:00
Κτήμα Αρίστη, Κέας και Πλουτάρχου, Χαλάνδρι
10€/παιδί * απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Λαγονήσι

Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό, μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.
Σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου.
Παίζουν: Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Φώτης Σπύρου.
Παρασκευή 26/7, 20:45
Γαλάζια Ακτή (θερινό), Γαλάζιας Ακτής 110, Λαγονήσι
Προπώληση από 5€ (Στο ταμείο του Κινηματογράφου και ηλεκτρονικά στο Viva.gr)

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ

«Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη» από το Cirko Cachivache

Ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ, παλιάτσοι και ηθοποιοί μεταμορφώνουν τον Θόλο σ’ ένα φαντασμαγορικό τσίρκο που συναρπάζει το κοινό όλων των ηλικιών. Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα, αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του νέου τσίρκου, δημιουργώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα που θα μαγνητίσει παιδιά και ενήλικες.
Για παιδιά από 5 ετών και πάνω.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 26/7, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη

Για παιδιά από 2 ετών και άνω και για όλη την οικογένεια. Σκοπός αυτής της παράστασης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Έξι παραμύθια ντυμένα με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους. Τα παραμύθια: Ο βασιλιάς Κοκκινοτρίχης, Η βασιλοπούλα και ο βάτραχος, Ο σπόρος του αυτοκράτορα, Οι μουσικοί της Βρέμης, Ο Πινκ και ο Πονκ, Η χρυσή χήνα.
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας.
Παρασκευή 26/7, 21:00 στο Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης
Κυριακή 28/7, 21:00 στο Κηποθέατρο Παπάγου
Γενική είσοδος 10€

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Pink Fong Baby Shark Live Musical» στο Βεάκειο

Η επίσημη θεατρική παράσταση του Pingfong με τον Baby Shark, το «Pinkfong Baby Shark Live Musical» είναι μία θεατρική περιπέτεια, που περιέχει το αγαπημένο τραγούδι «Pinkfong’s Baby Shark» με τις πρωτοφανείς σε παγκόσμια κλίμακα 2,8+ δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube και τα πιο γνωστά Αγγλικά παιδικά τραγούδια του Pinkfong.
Η παράσταση είναι ένα μουσικό-κινητικό υπερθέαμα με φαντασμαγορικά κοστούμια, πολύχρωμα σκηνικά και υπερσύγχρονο video wall (γιγαντοοθόνη). Ένα show που αποτελεί μια διασκεδαστική εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Παρασκευή 26/7, 21:00
Βεάκειο Θέατρο
12€ (κανονικό) / 10€ (προπώληση)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η Τέχνη της Σαπωνοποιίας

Μαθαίνουμε τα πάντα για τη παρασκευή φυσικού χειροποίητου σαπουνιού, μέσα από ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό εργαστήρι! Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξέταση των βασικών αρχών της τεχνικής παρασκευής σαπουνιού, η γνώση του βασικού εξοπλισμού και των μέτρων προφύλαξης, η επεξήγηση των σταδίων παρασκευής, αλλά και η εκμάθηση της χρήσης αιθέριων ελαίων και άλλων πρόσθετων υλικών. Στο τελευταίο μέρος του εργαστηρίου κατασκευάζουμε το δικό μας σαπούνι και βρίσκουμε πρακτικές λύσεις σε πιθανά προβλήματα που προκύπτουν.
Για παιδιά 10 ετών και άνω και τους/τις συνοδούς τους.
Έως 20 συμμετοχές, 10 παιδιά και 10 συνοδοί.
Σάββατο 17/7, 18:00 – 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ο Χορός αλλιώς: Από τον Αριστοφάνη στον Keith Haring

Από το αρχαίο δράμα και τον Αριστοφάνη στα ρωσικά μπαλέτα και από τον Ντιαγκίλεφ έως τη σύγχρονη τέχνη και τους «Χορευτές» του Keith Haring – το νέο αυτό εργαστήριο μας καλεί να εξερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και το χορό, δημιουργώντας ένα διαφορετικό έργο κάθε φορά εμπνευσμένο από μια χορευτική δημιουργία.

Όρνιθες: Η γλώσσα των πουλιών 
Ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στον Αριστοφάνη και στο έργο Όρνιθες, που αφηγείται την ιστορία δύο φίλων που εγκαταλείπουν την Αθήνα για να βρουν μια νέα πολιτεία. Και την βρίσκουν στην Νεφελοκοκκυγία, τη χώρα των πουλιών. Αντλώντας έμπνευση από το κείμενο του Αριστοφάνη, θα ασχοληθούμε με τον συμβολισμό των πουλιών στη ζωγραφική και το χορό. Ανατρέχοντας σε ατομικές μνήμες, εμπειρίες αλλά και όνειρα, θα διαλέξουμε ένα πουλί από το «βασίλειο των πουλιών» και θα το δημιουργήσουμε από την αρχή, χρησιμοποιώντας καθημερινά και απλά υλικά.
Για παιδιά 8 έως 12 ετών και τους/τις συνοδούς τους.
Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί.
Παρασκευή 26/7, 18.30-21.00 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b