MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 19 – 21/7: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς.

Monopoli Team

ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΈΚΘΕΣΗ

Καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με καλοκαιρινή διάθεση περιμένει τους επισκέπτες μέχρι και το τέλος Ιουλίου με εντυπωσιακές ταινίες και VR προβολές στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας, αλλά και τη νέα ψυχαγωγική και εκπαιδευτική έκθεση «Δεινόσαυροι και Τέρατα των Θαλασσών».
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ. 
Παρασκευή 19/7, 10:00 – 15:00
Κυριακή 21/7, 10:00 – 16:00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ο Χορός αλλιώς: Από τον Αριστοφάνη στον Keith Haring

Από το αρχαίο δράμα και τον Αριστοφάνη στα ρωσικά μπαλέτα και από τον Ντιαγκίλεφ έως τη σύγχρονη τέχνη και τους “Χορευτές” του Keith Haring – το νέο αυτό εργαστήριο μας καλεί να εξερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και το χορό, δημιουργώντας ένα διαφορετικό έργο κάθε φορά εμπνευσμένο από μια χορευτική δημιουργία.

Όρνιθες: Η γλώσσα των πουλιών 
Ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στον Αριστοφάνη και στο έργο Όρνιθες, που αφηγείται την ιστορία δύο φίλων που εγκαταλείπουν την Αθήνα για να βρουν μια νέα πολιτεία. Και την βρίσκουν στην Νεφελοκοκκυγία, τη χώρα των πουλιών. Αντλώντας έμπνευση από το κείμενο του Αριστοφάνη, θα ασχοληθούμε με τον συμβολισμό των πουλιών στη ζωγραφική και το χορό. Ανατρέχοντας σε ατομικές μνήμες, εμπειρίες αλλά και όνειρα, θα διαλέξουμε ένα πουλί από το «βασίλειο των πουλιών» και θα το δημιουργήσουμε από την αρχή, χρησιμοποιώντας καθημερινά και απλά υλικά.
Για παιδιά 8 έως 12 ετών και τους/τις συνοδούς τους.
Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί.
Παρασκευή 19/7, 18.30-21.00 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση του ανθρώπου 

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» ήταν τα λόγια του Αμερικανού Αστροναύτη του Αpollo 11 Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στην Σελήνη. Αυτή η φράση, και η συγκλονιστική εικόνα που τη συνόδευε, έκανε τον γύρο της Γης μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων, που μετέδιδαν ζωντανά –και με καθυστέρηση μικρότερη του 1 δευτερολέπτου– σε εκατομμύρια ανθρώπους το ιστορικό αυτό επίτευγμα. Την ημέρα εκείνη το ημερολόγιο έγραφε 20 Ιουλίου 1969. 50 χρόνια μετά η NASA αλλά και φίλοι/ες της επιστήμης και της τεχνολογίας ανά τον κόσμο γιορτάζουν την αυτή επέτειο. Το Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την επέτειο αυτή προσκαλεί τους φίλους και φίλες της επιστήμης και της τεχνολογίας σε μια μεγάλη γιορτή το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2019.
Σάββατο 20/7, 18:00 – 23:59
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387
Είσοδος ελεύθερη.
*Απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στις 18:15 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. (Έως και 2 δελτία ο καθένας. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών + και ενήλικες).

ΣΙΝΕΜΑ

Ο βασιλιάς των λιονταριών (με υπότιτλους)

Η νέα μόδα στο Χόλιγουντ θέλει κλασικά κινούμενα σχέδια να γνωρίζουν την live action εκδοχή τους. Ο λόγος στον Σίμπα και τον Τζον Φαβρό.
Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα…
Δείτε εδώ τις ημέρες και ώρες προβολών. 

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη. Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!
Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσοι επικρίνουν την αγάπη τους…με αγάπη.
Παρασκευή 19/7, 20:30
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
7€ (Προπώληση), 9€ (Ταμείο) 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Βόλτα στα Αστέρια, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από μια βόλτα στα αστέρια και στον μαγευτικό τους κόσμο που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute. Αφετηρία είναι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται στον αρχαιότερο δρόμο της πόλης. Διασχίζουμε το κρυμμένο κυκλαδίτικο νησί της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη και ανακαλύπτουμε τα μυστικά της γειτονιάς γύρω από τον Ιερό Βράχο. Καθώς ο ήλιος θα έχει πλέον δύσει, κατευθυνόμαστε προς τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, όπου βρίσκεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Η ξενάγηση απευθύνεται σε ενηλίκους και παιδιά από 10 ετών. Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Παρασκευή 19/7, 19:30
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Αθήνα
15€ /άτομο, Παιδιά, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 10€/άτομο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Από τη Γη στη Σελήνη»

Μια σειρά εκδηλώσεων στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του ΕΑΑ με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων από το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη.
Θα θαυμάσουμε την πανσέληνο του Ιουλίου, θα παρατηρήσουμε μερική έκλειψη σελήνης, τους πλανήτες Δία και Κρόνο και θα περιηγηθούμε στο μουσείο όπου θα εστιαστούμε στον περίφημο χάρτη της Σελήνης του Ιουλίου Σμιτ, τον υπολογισμό των φάσεων της σελήνης και των εκλείψεων από το αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου θα μας μιλήσει για τις αποστολές στη Σελήνη και θα μας μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία από την εκτόξευση του Apollo 11.

Εκτόξευση νεροπυραύλων
Παρασκευή 19/7, ώρα 20:00
Δράση για παιδιά 8-15 ετών.
Ελεύθερη η είσοδος με απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλ: 2103490160 και 210 3490055.

Θεματικές ξεναγήσεις στο μουσείο με επίκεντρο τη Σελήνη: υπολογισμός φάσεων και εκλείψεων Σελήνης από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, χάρτης της Σελήνης και διαστημικές αποστολές.
Ακολουθεί παρατήρηση των πλανητών Δία ή Κρόνου από το τηλεσκόπιο Δωρίδη.
Παρασκευή 19/7, Σάββατο 20/7, ώρα 21:00 – 22:30 και κάθε μισή ώρα.
Γενική είσοδος: 5€ (μειωμένο: 2,5€)
Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πικ-Νικ από νησί σε νησί: Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Κρήτη

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς είμαστε έτοιμοι για πικ-νικ στην άμμο! Τα καλάθια μας αυτή τη φορά θα είναι άδεια για να τα γεμίσουμε με γεύσεις και τέχνη από τα νησιά που θα επισκεφτούμε. Γυρνώντας βέλη πάνω σ’ έναν χάρτη-τραπεζομάντηλο, ταξιδεύουμε από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάνησα. Σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι εξερευνούμε τους “θησαυρούς” που κρύβουν τα ελληνικά νησιά, πλημμυρίζουμε με εικόνες και ανακαλύπτουμε γεύσεις που κάνουν κάθε νησί να ξεχωρίζει. Με χαρτιά, χρώματα και όρεξη για παιχνίδι και ανακάλυψη, ετοιμαζόμαστε για το πιο διασκεδαστικό πικ-νικ του καλοκαιριού!Για οικογένειες με παιδιά 4 ετών και άνω.
Έως 40 συμμετοχές ανά 30 λεπτά.
Κυριακή 21/7, 18.30-21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b