MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 19 – 21/7

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νύχτες Ορχήστρας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τα μουσικά σύνολα του δήμου Αθηναίων, η Athens Big Band και η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, καταλαμβάνουν τη σκηνή της Τεχνόπολης με σκοπό να μας ταξιδέψουν μας μέσα από musicals και soundtracks αξέχαστων κινηματογραφικών επιτυχιών.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 19/7, 21:00
Τεχνόπολις

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Billy Pod στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21.00, στο πλαίσιο της ενότητας «Jazz Chronicles», το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί στα Πανοραμικά Σκαλιά τον τζαζ συνθέτη και μουσικό Billy Pod (Βασίλη Ποδαρά) για να παρουσιάσει το πρώτο του άλμπουμ, «Drums To Heal Society», το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 19/7, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΈΚΘΕΣΗ

«Τέχνη – Απάντηση στη Σύγκρουση» στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, Athens Culture Net, στηρίζει την τέχνη και παρουσιάζει στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων μεγάλη διεθνή έκθεση με τίτλο “Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 και περιλαμβάνει έργα 23 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Νέλσον Μαντέλα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 19/7 & Σάββατο 20/7, 10:00 – 17:00
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πειραιώς 160, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Όταν το μπουζούκι συνάντησε τη rock»

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα βασισμένο σε κλασσικά ξενόγλωσσα ροκ τραγούδια “μπλεγμένα” με ελληνικά ίδιου χρώματος και ίδιας θεματολογίας, όπως το People are strange με το Άνθρωποι μονάχοι ή κομμάτια του Carlos Santana με του Μανώλη Χιώτη ή ιρλανδέζικα με θρακιώτικα τραγούδια που έχουν κοινές ρίζες. Το μπουζούκι του Χρήστου Παπαδόπουλου και η φωνή του Λάμπρου Καρελά από το λαϊκό ρεπερτόριο συναντιούνται με την ηλεκτρική κιθάρα του Γιάννη Σίννη και τη φωνή του Στέργου Βόλα από την ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Αθήνας και με τη συνδρομή της Ιώς Νικολάου στη φωνή, μας υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά.
Παρασκευή 19/7, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι
*Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

ΘΕΑΤΡΟ

«Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Βράχων

Το έργο «Άρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε πλούσιες σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης.
Στον ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης.
Παρασκευή 19/7, 21:00
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΜΑΘΗΜΑΤΑΧΟΡΟΥ

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών στο ΚΠΙΣΝ

Μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από τους δασκάλους της Σχολής του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», που λειτουργεί σαν ένα ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού από το 1953. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα διδαχθούν δημοφιλείς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στην πιο γνήσια μορφή τους, ενώ παράλληλα θα μαθαίνουν και για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τον κάθε χορό.
Για ενήλικες.
Έως 50 συμμετοχές.
Παρασκευή 19/7, 19:30 – 21:00
* Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο ΚΠΙΣΝ

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει με τη μουσική και τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σε μια συναυλία-αφιέρωμα που μας γυρίζει στα καλύτερά μας χρόνια. Στην συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλοςκαι Μαρία Κηλαηδόνη, οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα.
Θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του, καθώς και τραγούδια και μουσική που έγραψε για το θέατρο, ενώ θα προβληθεί και σπάνιο υλικό από το προσωπικό του αρχείο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 20/7, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Λίνα Νικολακοπούλου στον Πολυχώρο «Λιπάσματα Δραπετσώνας»

Η συνεχής δημιουργική παρουσία της Λίνας Νικολακοπούλου γίνεται αφορμή για γιορτινή συνάντηση με τη νέα γενιά τραγουδιστών που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στη σκηνή του τραγουδιού. Μια τέτοια παρέα νέων καλλιτεχνών θα δούμε στη μουσική παράσταση με τίτλο «Η Συναυλία», στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στον Πολυχώρο «Λιπάσματα Δραπετσώνας», το Σάββατο 20 Ιουλίου.
Επί σκηνής θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν μαζί, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Βιολέτα Ίκαρη, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Σταύρος Νιφοράτος, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Περρής και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Stringless.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 20/7, 21:00
Πολυχώρος «Λιπάσματα Δραπετσώνας»

ΈΚΘΕΣΗ

«Ξανά Ζω»: 43 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

Μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης στέλνουν μέσα από την έκθεση «Ξανά Ζω», που διοργανώνουν στο Μάτι, ακριβώς ένα χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου, πάνω από 45 καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή Νέας Μάκρης και Ραφήνας. Σκοπός είναι ο πολιτισμός να λειτουργήσει επουλωτικά για εκείνους που έχουν υποστεί μεγάλα εγκαύματα και ζούνε ακόμα με τις συνέπειες και να συνδράμει οικονομικά στην αποθεραπεία τους. Στο πιάνο τη βραδιά των εγκαινίων θα είναι εθελοντικά ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης και σολίστ πιάνου Μάριος Στρόφαλης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 20:30 
Καθημερινά, 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00
Ramada Athens Attica Riviera, Λεωφ. Ποσειδώνος 55-57, Νέα Μάκρη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Τα Ορέστεια»: 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών 

Θέμα του φεστιβάλ φέτος τα παραδοσιακά παιχνίδια όπως παίζονταν κάποτε στις αυλές, τις γειτονιές και τις αλάνες. Τότε που το παιχνίδι συνιστούσε παιδαγωγική πράξη που προετοίμαζε τα νέα μέλη της κοινωνίας έτσι ώστε να είναι χρήσιμα, δημιουργικά και υγιή. Τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης «Σεμέλη» με τη φιλική συμμετοχή παιδιών του παιδικού σταθμού Playland θα μας ταξιδέψουν σ’ αυτό τον κόσμο της αθωότητας και θα μας θυμίσουν πως όσο υπάρχουν παιδιά, υπάρχει ελπίδα.
Θα παρουσιαστούν χοροί από τα Κύθηρα, την Αρκαδία, τη Μικρά Ασία, τη Φλώρινα και τη Δυτ. Θράκη από τη χορευτική ομάδα του Λ.Ο. Σεμέλη και από τους συλλόγους Τεγεάτες, Μυρρινούς και ΟΛΚΑΣ.
Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του 19χρονου χορευτή του συλλόγου, Ορέστη – Κωνσταντίνου Μυλωνάκη που βρήκε τραγικό θάνατο στις 20 Ιουλίου 2011.
Θα ακολουθήσει χορός για όλο τον κόσμο.
Σάββατο 20/7, 21:00
Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Βάρης, Προφήτη Ηλία 10, Βάρη Αττικής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων – ΕΛΣΟΝ Reworks

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στην πρώτη καλλιτεχνική σεζόν της (2017/18), η ΕΛΣΟΝ πραγματοποίησε τέσσερις συναυλίες στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της και μουσικού διευθυντή της Διονύση Γραμμένου. Την καλλιτεχνική περίοδο 2018/19, η ΕΛΣΟΝ συμμετέχει με δύο συναυλίες στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και μία στην Εναλλακτική Σκηνή.
EΛΣΟΝ reworks για συμφωνική ορχήστρα, μπάντα & ηλεκτρονικά όργανα
Έργα και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου.
Κυριακή 21/7, 20:00
Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ, Αίθ. «Σταύρος Νιάρχος», ΚΠΙΣΝ
* Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης από τα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Αγώνας Δρόμου Τιμής και Μνήμης μη αγωνιστικού χαρακτήρα στο Μάτι

Αγώνας Δρόμου Τιμής και Μνήμης μη αγωνιστικού χαρακτήρα, χωρίς μετάλλια και διακρίσεις, χωρίς χρόνο, μόνο για να τιμήσουμε τους συνανθρώπους μας που έφυγαν αδίκως στις φονικές πυρκαγιές της περιοχής.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι ο ίδιος ξεκινώντας όλοι μαζί χωρίς χρονόμετρο από το λιμανάκι του Ματιού με κατεύθυνση προς Νέα Μάκρη παραλιακός επί της Λ.Ποσειδώνος και επί της περιοχής Αμπελούπολης, χωρίς να βγούμε καθόλου στην Λ.Μαραθώνος, αλλά τρέχοντας όλοι μαζί από παράπλευρους οδούς με επιστροφή και κατεύθυνση προς Ραφήνα και περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι, και τερματισμό πάλι στο σημείο εκκίνησης στο κεντρικό λιμανάκι του Ματιού. Στην διαδρομή θα κινούμαστε όλοι μαζί σαν μια μικρή προπόνηση, από την δεξιά πλευρά του δρόμου χωρίς να παρεμποδίζουμε την οδική κυκλοφορία. Η απόσταση της διαδρομής θα είναι περίπου στα 8 χλμ.
Θα υπάρχει ένας σταθμός με νερά περίπου στην μέση της διαδρομής και στο τερματισμό με νερά, χυμούς, κλπ.
Κυριακή 21/7, 18:30
Μάτι Αττικής
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Κεντρικό Λιμανάκι Ματιού. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b