MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τα highlights του Athens Photo Festival 2019

Δείτε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες συμμετοχές του φετινού Athens Photo Festival, στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς.

Monopoli Team

Δείτε παρακάτω από τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφικές ιστορίες από το φετινό Athens Photo Festival:

Ekaterina – Romain Mader

Το έργο του Romain Mader κλιμακώνεται και καταλήγει στην ιδιαίτερη Ekaterina, μια σειρά φωτογραφιών συνοδευόμενες από μια ιστορία που θολώνει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Ένα ακόμη κεφάλαιο στο αφήγημα του Mader, που ασχολείται με την κατασκευή της έμφυλης αναπαράστασης, των σχέσεων και της μοναξιάς, συχνά μέσα από φανταστικές διηγήσεις.

Ο Mader καταγράφει μέσα από το φακό του ένα ταξίδι στην ουκρανική πόλη Ekaterina, αναζητώντας μια κοπέλα με το ίδιο όνομα που γνώρισε τυχαία. Η πόλη κατοικείται μόνο από γυναίκες, ενώ, για να την επισκεφτεί κάποιος άντρας, χρειάζεται ειδική άδεια.

Οι γυναίκες της πόλης έχουν όλες το ίδιο όνομα: Ekaterina. Πρόκειται για μια πόλη γεμάτη με γυναίκες που ψάχνουν έναν ευκατάστατο σύζυγο από τη Δύση. Η πόλη είναι μια μηχανή, αφιερωμένη στη διατήρηση των γυναικών στην “ιδανική” κατάσταση για την εύρεση συντρόφου – τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο το μεσημέρι, καθώς οι γυναίκες στην Ekaterina αποφεύγουν να τρώνε το βράδυ, ενώ ό,τι σερβίρεται είναι χαμηλών λιπαρών.

Ο Mader, ως πρωταγωνιστής της ιστορίας, επισκέπτεται την Ekaterina, ψάχνοντας μια συγκεκριμένη, μοναδική Ekaterina. Αντ’ αυτής, βρίσκει μια σειρά πανομοιότυπων γυναικών με το όνομά της, και μπαίνει στη διαδικασία αναζήτησης συντρόφου. Φωτογραφίζεται με τις διάφορες υποψήφιες “νύφες”, έως ότου βρει την κατάλληλη.

Χρησιμοποιώντας διάφορα στερεότυπα για την ουκρανική κοινωνία και το σεξοτουρισμό, καθώς και τη φωτογραφία ως μέσο αποτύπωσης της πραγματικότητας, ο Mader προκαλεί τη σύγχυση σχετικά με την πραγματικότητα ή όχι του έργου του.

Charlotte Krieger – She only paints with bold colours

Μια αναφορά στην ιστορία του ανθρώπινου καλλωπισμού. Η σειρά φωτογραφιών “She only paints with bold colours” αποτελεί ένα πολύχρωμο, εορταστικό και ατμοσφαιρικό αφιέρωμα στα στολίδια και την ιστορική τους μεταχείριση σε διάφορα πλαίσια.

Η Charlotte Krieger ασχολείται σε βάθος με την πνευματικότητα, τη θρησκευτική χρήση, καθώς και άλλες λειτουργίες των στολιδιών. Η συγκεκριμένη δουλειά της συγκεντρώνει πολυπολιτισμικά στοιχεία στολισμού ανθρώπων, ζώων, και αντικειμένων, ιδιαίτερα όπως αυτά εμφανίζονται μέσα από τη θρησκευτικότητα και την πνευματικότητα.

John Paul Evansmatrimonial tiestill death us do part

Ο φωτογράφος John Paul Evans απαθανατίζει τη ζωή με τον κατά 30 σχεδόν χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό του και επαναπροσδιορίζει τα παραδοσιακά οικενειακά και γαμήλια πορτρέτα.

Φωτογραφίζοντας τον ίδιο και το σύζυγό του με απλά μαύρα κοστούμια, το έργο του John Paul Evans αποπνέει την οικειότητα μιας κανονικότητας που ταυτόχρονα όμως παραβιάζεται.

Το Athens Photo Festival 2019 θα βρίσκεται στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς μέχρι και την Κυριακή 30/7.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b