MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 5 – 7/7: 6 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας ξεκίνησε και παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια με θέμα: «Για φαντάσου…». Λογοτεχνικά εργαστήρια, αυτοσχεδιασμοί, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικά εργαστήρια, τραγούδια και δοκιμές σύνθεσης, βιωματικές ασκήσεις, μαθηματικές πράξεις, ταξίδια στα μυστικά του νου θα χαρίσουν σε όλα τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας να πλάθουν ιστορίες και εικόνες, να κάνουν ταξίδια τολμηρά, να ενώνουν διαφορετικά στοιχεία και να εξάγουν ομοιότητες, να αμφισβητούν σε μια αναζήτηση απαντήσεων, να κατανοούν την πραγματικότητα και να οραματίζονται το αύριο καλλιεργώντας τη φαντασία τους στον φανταστικό κόσμο της βιβλιοθήκης.
Διαβάστε αναλυτικά τις δράσεις εδώ. 
Καθημερινά, 9:00 – 21:00
Διάφορες περιοχές, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

City Zen Ship 2: Μια εφηβική συνάντηση πάνω στη σκηνή

Έπειτα από ένα χρόνο παράλληλων θεατρικών εργαστηρίων, η Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η θεατρική ομάδα της γαλλικής κολεκτίβας «Je Pars A Zart» συναντιούνται πάνω στη σκηνή για να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους «Το ταξίδι του Ο.» και «Το τελευταίο ταξίδι του Σεβάχ» αντίστοιχα.
Με την επίσκεψη της γαλλικής ομάδας στην Αθήνα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «City Zen Ship 2», το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί τη συμμετοχή εφήβων σε θεατρικό εργαστήρι με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα.
Κυριακή 7/7, 18:30
Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256
Είσοδος ελεύθερη 

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση Φυσικής Ιστορίας του Μουσείου Γουλανδρή

Φέτος, τον Ιούλιο, τα παιδιά αξίζει να επισκεφθούν την Έκθεση Φυσικής Ιστορίας του Μουσείου Γουλανδρή και να απολαύσουν την μοναδική στο είδος της εικονική περιήγηση. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν οπτικό υλικό με κοντινές λήψεις των εκθεμάτων που βρίσκονται μέσα στις βιτρίνες, αλλά και σχετική αφήγηση με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Παρασκευή 5/7, 9:00 – 14:30
Σάββατο 6/7 & Κυριακή 7/7, 10:00-15:00
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Λεβίδου 13, Κηφισιά

2€ για τα παιδιά, 4€ για τους ενήλικες

ΤΑΙΝΙΑ ΘΟΛΟΥ
Ωκεανοί, Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας

Η ταινία θόλου «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», μία παραγωγή του BBC Earth, είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης του μεγαλύτερου και λιγότερο γνωστού βιότοπου στην Γη. Οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Ωκεανογραφίας αλλά και στην τεχνολογία μάς επιτρέψαν να φτάσουμε πιο βαθιά από ό,τι θα φανταζόμασταν πριν μερικά χρόνια. Από τις ρηχές ακτές έως τους βαθείς, μυστηριώδεις κόσμους, στον πυθμένα των ωκεανών, ανακαλύπτουμε άγνωστες ιστορίες μερικών από τα πιο συναρπαστικά πλάσματα του βυθού. Ταξιδεύοντας μέσα στους ωκεανούς, μαθαίνουμε για όλες αυτές τις απίστευτες δραστηριότητες και ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο εντυπωσιακό κόσμο κάτω από τα κύματα.
Για ηλικίες 8+.
Παρασκευή 5/7, Σάββατο 6/7 & Κυριακή 7/7, 18:30, 20:30
Ιδρυμα Ευγενίδου, Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Συγγρού 387
Κανονικό 8€, Μειωμένο: 5€, Ομάδες (20+): 5€

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα Αλλιώς»

Τα παπαγαλάκια των Αθηνών: Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής στο τ. 210 7248150 & 210 7232604, Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-13.00
Σάββατο 6/7, 10.30
Παιδική χαρά, Εθνικός Κήπος
Ελεύθερη συμμετοχή

*

Από τις πέντε αισθήσεις στα συναισθήματα: Ένα κυνήγι θησαυρού συναισθημάτων στη φύση για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής στο τ. 210 5202421, Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-14.00
Σάββατο 6/7, 11.00
Στρογγυλό κιόσκι, Εθνικός Κήπος

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Building Hope: Μια εγκατάσταση για παιδιά, στην Πειραιώς 260

Δημιουργός site-specific εγκαταστάσεων, ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hopeένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι.
Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους καλούνται να παίξουν δημιουργικά, συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας, μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα με οδηγό ένα μεγάλο μπάνερ που απεικονίζει τους συνδυασμούς σαν παζλ που δημιουργούν τα κομμάτια.
Καθημερινά, 19:30
Πειραιώς 260, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b