MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ της Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για τον Πέδρο Αλμοδοβάρ

Ο Ισπανός οσκαρικός σκηνοθέτης θα τιμηθεί για την προσφορά του στον κινηματογράφο από το 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου

Monopoli Team

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδοβάρ θα τιμηθεί για την προσφορά του στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ της Βενετίας με Χρυσό Λέοντα.

Ο φετινός Χρυσός Λέοντας

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ με τον Αντόνιο Μπαντέρας

Ο Ισπανός σκηνοθέτης είχε μια άκρως δημιουργική και πετυχημένη χρονιά αφού η ταινία του “Pain and Glory” με την Penelope Cruz απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ Καννών. Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Antonio Banderas κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού στις Κάννες για τον ρόλο ενός γερασμένου σκηνοθέτη, βασισμένο κατά κάποιον τρόπο στον ίδιο τον Αλμοδοβάρ,

Μετά την ανακοίνωση του Φεστιβάλ Βενετίας, ο Αλμοδοβάρ δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος και ότι το δώρο αυτού του Χρυσού Λιονταριού τον τιμά πολύ.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης που θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Βενετίας. Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε ότι η βραβευμένη με Όσκαρ Julie Andrews θα τιμηθεί επίσης με το βραβείο του Χρυσού Λιονταριού. Οι δύο τιμώμενοι της βραδιάς ακολουθούν το μοτίβο της Βενετίας να τιμούν κάθε χρόνο ένα σκηνοθέτη και έναν ηθοποιό.

Η διαχρονική σχέση του Αλμοδοβάρ με το Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο Almodovar, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του 21 ταινίες, δήλωσε ότι έχει πολύ καλές μνήμες από την Βενετία,όπου έκανε και το διεθνές ντεμπούτο το το 1983 με την τρίτη του ταινία, τη μαύρη κωμωδία “Dark Habits”, που αποτέλεσε την πρώτη του ταινία που ταξίδεψε εκτός Ισπανίας.”Ήταν η διεθνής μου βάπτιση και μια υπέροχη εμπειρία” είχε δηλώσει ο Ισπανός σκηνοθέτης, που είχε επιστρέψει στη Βενετία το 1983 με την ταινία Women on the Verge of a Nervous Breakdown,που τον έκανε και διάσημο.

Στιγμιότυπο από τη διάσημη ταινία του Αλμοδοβάρ “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης”

Το 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας θα διαρκέσει από 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Το lineup θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα στις 25 Ιουλίου.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b