MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πέντε γεγονότα που σημάδεψαν τον χώρο της μουσικής

Σαν σήμερα, πέντε σημαντικά γεγονότα έγραψαν ιστορία στον χώρο της μουσικής. Aς τα θυμηθούμε!

Monopoli Team

1. Beatles – 1962


Οι Beatles πραγματοποιούν το πρώτο τους Recording Session, ηχογραφούν 4 κομμάτια, ένα εκ των οποίων και το hit τους “Love me Do”. Η αμοιβή του καθενός μέλους ήταν £7.10.

2. The Rolling Stones – 1965

Κυκλοφορεί στην Αμερική το single “I can’t get no satisfaction”. Για πρώτη φορά οι Rolling Stones φτάνουν no.1 στα charts. Στη Βρετανία το single φτάνει ένα χρόνο αργότερα και αρχικά έπαιζε μόνο σε πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς λεγόταν ότι περιέχει σεξουαλικά επιθετικό περιεχόμενο.

3. Yoko Ono, John Lennon, Frank Zappa – 1971

Στη σκηνή του Frank Zappa στο “Filmore East” της Νέας Υόρκης εμφανίζονται οι Yoko Ono και ο John Lennon. Ορισμένες από αυτές τις ηχογραφήσεις κυκλοφόρησαν το 1972, στο τρίτο άλμπουμ του John Lennon, μετά τους Beatles, με τίτλο «Some Time in New York City».

4. Def Leppard – 1979

Οι Def Leppard εμφανίζονται live στο «Crookes Workman’s Club» στο Sheffield. Η συναυλία έλαβε κριτικές από τη βρετανική εφημερίδα «Sounds» και οδήγησε στην υπογραφή συμβολαίου με τη Phonogram Records.

5. John Bohnam – 2005

Ο John Bonham ψηφίστηκε ως No.1 στη λίστα των 50 μεγαλύτερων ντράμερ της ροκ του«Classic Rock Magazine». Κατά τη διάρκεια των live sets με τους Led Zeppelin, το drum solo του στο «Moby Dick» έφτανε συχνά τη διάρκεια της μισής ώρας, ενώ πολλές φορές έπαιζε χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b