MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Τελευταίο Σημείωμα

Προβολή, Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Monopoli Team

Η ταινία αυτή, του Παντελή Βούλγαρη, σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, είναι βασισμένη σε ένα συγκλονιστικό επεισόδιο από την εποχή της γερμανικής κατοχής στην Αθήνα. Το σενάριο συνυπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με την Ιωάννα Καρυστιάνη ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη κρατά ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Ο 34χρονος κομμουνιστής Ναπολέων Σουκατζίδης, κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936, την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης που προκάλεσε το θάνατο του στρατιωτικό διοικητή Λακωνίας Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του. Ο Σουκατζίδης βρίσκεται στη λίστα των 200 μελλοθάνατων αλλά ο Φίσερ του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον…

Η ιστορική μνήμη, τα υπαρξιακά και ηθικά διλήμματα, η τερατόμορφη εξουσία, μια ιστορία αγάπης και στο κέντρο η πολιτική αντιπαράθεση δύο αντρών που συμβολίζουν δύο διαφορετικούς κόσμους.

Κατηγορία: Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μέλια Κρέιλινγκ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b