MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 3-6 Μαΐου 2019.

Arc For Dance Festival 11
Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Arc For Dance Festival 11:  Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc For Dance Festival 11 ξεκινά τη δεύτερη δεκαετία δράσης του πολυφωνικά. Με έμφαση τόσο στους διαφορετικούς ήχους, τις “φωνές” που παράγουν, προτείνουν και εκπέμπουν τα σώματα που χορεύουν, όσο και στους τρόπους που προσλαμβάνουν τους ήχους αυτούς οι θεατές. Ανακαλεί χορευτικά ιδιώματα εξετάζοντας τη δυνατότητά τους να αρθρώνουν διεκδικήσεις, να διατυπώνουν αιτήματα, να δημιουργούν τοπία από σύνθετα τελετουργικά, με ευρύτατα ερεθίσματα.
Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 4/5 & Κυριακή 5/5, Παράλληλες δράσεις
Διάφοροι χώροι 
Διάρκεια φεστιβάλ: 4 ως 26 Μαΐου 2019

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ο Σωκράτης Σινόπουλος στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 21.00 το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet δίνει ραντεβού στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Με επιρροές από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική και με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τον κόσμο της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής, η ιδιαιτερότητα του ήχου του κουαρτέτου του Σωκράτη Σινόπουλου χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό του αρχέγονου ήχου της λύρας με το πιάνο τρίο.
Κυριακή 5/5, 21.00
Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Αφιέρωμα: Γαλλία – Clause Debussy, Maurice Ravel, Gabriel Fauré
Πρελούδιο στο απόγευμα ενός φαύνου και άλλα έργα μεγάλων Γάλλων συνθετών
Το Σάββατο 4 Μαΐου, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα γεμίσει με τις μουσικές τριών σπουδαίων Γάλλων συνθετών. Τα έργα τους θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη και με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συναυλία, που θα προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει το ταλέντο δύο νέων ανθρώπων μέσα από κλασικές και αγαπημένες μελωδίες.
Σάββατο 4/5, 20:30
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου που διανέμονται την Παρασκευή 3/5 στα ταμεία του θεάτρου, από 11:00 έως 17:00. 

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“Η Παράσταση”

Νέοι φωτογράφοι παρουσιάζουν ένα μέρος της εργασίας που αποτελεί την καταγραφή, με το δικό τους τρόπο, των δραστηριοτήτων του ΙΜΚ. Η εξάσκησή στη παραγωγή ενός φωτογραφικού έργου που έγινε σε πραγματικές συνθήκες, όπως, πρόβες, παραστάσεις, backstage, στήσιμο εκθέσεων κ.α, γίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο για τεχνική ανάπτυξη αλλά κυρίως για την αισθητική αντίληψη που ο νέος φωτογράφος καλείται να αναπτύξει.
Συντελεστές, καλλιτέχνες, σκηνικά μέσα από μια ιδιαίτερη ματιά νέων φωτογράφων.
Καθημερινά, 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

“Η Αιχμάλωτος της Ερήμου (The Searchers)” του John Ford 

Την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει την αριστουργηματική αμερικανική ταινία του John Ford – Η Αιχμάλωτος της Ερήμου (The Searchers), που προβλήθηκε το 1956. Όλο το έργο του Τζων Φορντ είναι ένα έπος της Αμερικής. Η Αιχμάλωτος της Ερήμου είναι η πιο συγκινητική του ελεγεία για την περιπλάνηση, την οικογένεια και το ρατσισμό.
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30. Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 53 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.
Παρασκευή 3/5, 22:30
ARTENS, Βουκουρεστίου 40 (1ος όροφος), Αθήνα
Κρατήσεις θέσεων στο 210 33 17 312 ή στο email: [email protected]

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Αγορά.
Διάρκεια ξενάγησης: 90′. Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 25 άτομα
Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.
Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.
Κυριακή 5/5
Ελληνικά: 12.00, 16.30, 18.00/ Αγγλικά: 10.00

All About Cats 2019

Ένα καινοτόμο δρώμενο που έχει ως στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των κηδεμόνων και φίλων της γάτας σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας. Μέσα από βιωματικές δράσεις, θα μάθουμε τόσο για την γάτα αλλά και για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί της.

Τι θα βρούμε στο All About Cats:
• Ομιλίες και σεμινάρια για την αρμονική συμβίωση με τη γάτα (με θέματα την εκπαίδευση, την υγεία, τη διατροφή και την προσωπικότητά της)
• Παρουσίαση φυλών
• Έκθεση έργων τέχνης με θέμα τη γάτα
• Εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσίες και ενημέρωση για τις δράσεις των φιλοζωικών σωματείων
• Γευστικά και υγιεινά προϊόντα διατροφής, ποιοτικές υπηρεσίες, ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χρήσιμα αξεσουάρ και γενικά πολλά γνωστά αλλά και νέα προϊόντα για τη γάτα, από τους εκθέτες.
Σάββατο 4/5 & Κυριακή 5/5, 10:00 – 20:00
Αθηναϊς Πολυχώρος Πολιτισμού, Καστοριάς 34, Αθήνα

“Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη” από το ΠΙΟΠ

Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, η δράση αναπτύσσεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, αποσκοπεί στη γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας. Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών. Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας “μνημείο” και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σάββατο 4/5, 10:00 (Ώρα προσέλευσης: 9:45-9:55)
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Αγγ. Γέροντα 6, Αθήνα
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ.: 210 3256924)

Γιορτή Λουλουδιών στο πάρκο Γουδή

Από τις 3 Μαΐου μέχρι τις 19 Μαΐου, καθημερινά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα δεκάδων εκθετών και σε μία μεγάλη ποικιλία φυτών, λουλουδιών και βοτάνων και να προμηθευτούν φυτά της αρεσκείας τους. Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές δράσεις. Μην παραλείψετε λοιπόν να επισκεφθείτε την έκθεση μαζί με την οικογένεια ή την παρέα σας και να απολαύσετε υπέροχες βόλτες στο πάρκο Γουδή.
Καθημερινά, 10.00 – 22.00
Πάρκο Γουδή, Γεωρ. Παπανδρέου 99, Ζωγράφου 

Ημέρες Θάλασσας 2019

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Μάιο τις Ημέρες Θάλασσας, ένα πανόραμα εκδηλώσεων στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών του Πειραιά. Οι Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες καθιερώθηκαν πλέον ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά, θα διαρκέσουν από 3 έως 12 Μαΐου 2019 και θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις, πάρτυ, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες κ.α., ανοιχτές για το ευρύ κοινό, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 
Καθημερινά, 09:00 – 22:00. Πειραιάς

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b