MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Meze & Deli: Ελληνικές γεύσεις με άρωμα delicatessen στο Χολαργό

To ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο ξεκίνησε πριν δύο χρόνια αλλά η γαστραιμαργική ιστορία του μας φέρνει πίσω στην Σμύρνη του 1920…

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Τότε στη Σμύρνη, εκεί που η γιαγιά του ιδιοκτήτη πειραματιζόταν σαν γνήσια Σμυρνιά, αφήνοντας τελικά ως παρακαταθήκη σήμερα κάποιες συνταγές που ο εγγονός της και ιδιοκτήτης Τηλέμαχος Κοσμίδης σερβίρει στους επισκέπτες του μεζεδοπωλείου, δίνοντας αξία σε αυτό το πρωτότυπο και βαθιά ελληνικό delicatessen.

Ο χώρος

Ενα ζεστό και cosy περιβάλλον το οποίο χωράει γυρώ στα 60 άτομα και βρίσκεται στο Χολαργό ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό. Η διακόσμησή του περιλαμβάνει επιλεγμένα αντικείμενα από παλαίες συλλογές της οικογένειας του Τηλέμαχου Κοσμίδη που είναι τοποθετημένα σε παλαιού τύπου ράφια.

Η κουζίνα

Ο χώρος της κουζίνας του μεζεδοπωλείου είναι μικρός και ζεστός, ενώ από όπου καθίσεις βλέπεις τους δυο νεαρούς μαγείρους να προετοιμάζουν με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια τα πιάτα από τις παραγγελίες.

Το μενού

Ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της γαστρονομίας πουλώντας αρχικά παραδοσιακά τρόφιμα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές. Στη συνέχεια το εξέλιξε πηγαίνοντάς τό ένα βήμα παραπέρα, προσάρμοσε το μενού με έμπνευση και ευρηματικότητα, παραμένοντας ταυτόχρονα σταθερός στην παράδοση. Το μενού αυτό πλέον το απολαμβάνετε με τη συνοδεία  ζωντανής μουσικής, ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.

Το εμβληματικό, φημισμένο πιάτο του μενού είναι προϊόν μιας σμυρνέικης συνταγής της οικογένειάς του. Λέγεται “μπαουλάκι” και περιέχει φρέσκια ζύμη, φρέσκο καβουδισμένο κιμά, τυρί φέτα και κρεμμύδι, τηγανισμένα σε υψηλής ποιότητας γευστικό λάδι.

Ορεκτικά
  • Baba Ganush (Mελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, πετμέζι, γιαούρτι και ανατολίτικα μπαχαρικά)
  • Μανιτάρια τηγανητά με χαρουπόλεμο και βαλσάμικο
  • Σουβλάκι απο χαλούμι
  • Ντακάκια θαλασσινά με μούς ταραμά, καπνιστά μύδια και λεμόνι

Κύρια Πιάτα
  • Κεφτεδάκια Τηγανητά
  • Κεμπάπ Αρμένικο
  • Ποικιλία κρεατικών

Σαλάτες
  • Meze & Deli μαρούλι, ρόκα, τοματίνι, κοτόπουλο καπνιστό Καρδίτσας, Γραβιέρα Μεσσήνης, dressing εσπεριδοειδών και σουσάμι
  • Σαλάτα με καπνιστά μύδια και πράσινη λόλα, ρόκα, baby σπανάκι, παξιμάδι χαρουπιού και μούς ταραμά

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε
  • Το μπαουλάκι της γιαγιάς Λουκίας
  • Baba ganush
  • Kαλαμάρι θράψαλο
  • Αρμένικο Κεμπάπ
  • Σαλάτα Meze& Deli
  • Σουβλάκι Χαλούμι

Τα Συν (+)
  • Ζεστός χώρος με πολύ καλό service
  • Λογικές τιμές
  • Μενού που ακροβατεί μεταξύ της ελληνικής γευστικής παράδοσης και του πιο σύγρονου, αλλά πάντα ελληνικού, delicatessen

Τα Πλην(-)
  • O περιορισμένος χώρος
  • Το σχετικά μικρό μενού στα κυρίως πιάτα

Η Επίγευση

Φεύγοντας απο το Meze & Deli θα είναι δύσκολο να μην έχουν μείνει στον ουρανίσκο σας τα αρώματα και οι παραδοσιακές γεύσεις των πιάτων. Επίσης, σίγουρα θα ευχαριστηθείτε ποιότητα και ποσότητα φαγητού, με το κόστος ανά άτομο να μην ξεπερνά τα 15 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Meze & Deli, Φανερωμένης 4, Χολαργός, Τηλέφωνο: 21 0653 8631

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Η Αθήνα (δεν) άδειασε: Πού τρώμε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο;
Γεύση
Gourmet γεύσεις με το ηλιοβασίλεμα… στο πιάτο
Αγορές
Αλλατίνη Soft Kings Protein: Nέα απόλαυση με 20% πρωτεΐνη
Γεύση
Aθenian Waves: H Τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Minos Beach Art Hotel
Γεύση
Spritzeria Trevizo: Η ιταλική συνήθεια που αγαπάμε βρήκε την θέση της στα βόρεια προάστια
Γεύση
Καλοκαίρι ίσον θαλασσινά: 5 διευθύνσεις για να τα απολαύσουμε
Going Out
Bloom Beach Bar & Restaurant: Ο νέος all day προορισμός στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Βγαίνουμε έξω
Πού θα πάμε για παγωτό; 5 στάσεις δροσιάς στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Sushi & the City: 5 δροσερά στέκια για νόστιμο sushi στην Αθήνα
Γεύση
Gajah The Secret Island – Επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με νέο αέρα και ανανεωμένο μενού
Βγαίνουμε έξω
Σε αυτές τις αθηναϊκές αυλές και κήπους θα ξεχάσεις ότι είσαι στην πόλη
Going Out
Anther: Η ελληνική comfort κουζίνα “ανθίζει” στην πλατεία Αγίας Ειρήνης