MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για αυτό το Σαββατοκύριακο

Monopoli Team

ΈΚΘΕΣΗ

Comicdom Con Athens 2019

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, για 14η χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τo Comicdom Con Athens διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων μετατρέποντας μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 19/4, Σάββατο 20/4, Κυριακή 21/4, 11:00 – 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

“Ποιος Σκότωσε τον Πολ Σέλντον;” 

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε πρωτότυπο κείμενο της Σοφίας Ζήση, το οποίο αφορμάται από το πολυβραβευμένο βιβλίο του Stephen King “Misery”. Ένα συγγραφέας, φαντάσματα και δηλητήριο που σκοτώνει. Ποια είναι τα όρια της εξουσίας του μυαλού μας; Θύτες και θύματα, δύναμη και νόμος. Ποιος θα κερδίσει σε τούτο το ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας;
Η παράσταση διοργανώνεται από τους Young Quill και White Fox, με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.
Παρασκευή 19/4, 21:00

Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα
Για κρατήσεις: 2106779104/ 6936601017

ΘΕΑΤΡΟ

“Hamletmachine” του Heiner Muller 

Στο πλαίσιο των πτυχιακών τους εξετάσεων, οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, παρουσιάζουν το “Hamletmachine” του Heiner Muller, σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Γιώργου Ζαμπουλάκη.

Μια γενιά μεγαλωμένη και εγκλωβισμένη μέσα στην κρίση, με όχημα την βίαιη ποίηση του Heiner Muller, βυθίζεται στην Ιστορία της Ευρώπης και μιλά για τα δικά της αδιέξοδα. Για την επάνοδο των ζόμπι του φασισμού, για την αποδοχή της ετερότητας, για την χρεωκοπία του εκστατικού καταναλωτισμού, για την κατάρρευση των ιδεολογιών.
Παρασκευή 19/4 & Σάββατο 20/4, 20:00
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα
* Με σειρά προτεραιότητας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Ερωφίλη: Η δική της ιστορία”

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ μας προσκαλούν στην τελική παρουσίαση του εργαστηρίου μουσικής και θεάτρου με τίτλο, Η δική της ιστορία, για γυναίκες σε διαδικασία επανένταξης. Η μεικτή ομάδα γυναικών θα παρουσιάσει μια σπουδή πάνω στο έργο Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση στο ξενοδοχείο Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας.

Η Ερωφίλη, καθώς και οι γυναίκες του χορού, μας αφορούν ως σύμβολα χειραφέτησης, ως εμβληματικοί φορείς της νίκης του έρωτα απέναντι στον θάνατο, την εξουσία και το μίσος και ως παράδειγμα σύμπραξης για την ανατροπή, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο.
Παρασκευή 19/4, 20:30
Μπάγκειον, Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τo Μπάγκειον.

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Express – Στάσεις & Παραστάσεις: Ιστορίες καθ’ οδόν

Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους διαφυγής.
Το Εθνικό Θέατρο και ο ΟΑΣΑ παρουσιάζουν τις Ιστορίες καθ’ οδόν. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους. Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα.
Παρασκευή 19/4 & Σάββατο 20/4, 19:00 και 20:30
Νέα Φιλαδέλφεια (έμπροσθεν Δημαρχείου)
Τα δελτία εισόδου για το κοινό θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο Πρίμο Λέβι και η εμπειρία του από τo Άουσβιτς

Ένα μάθημα ανθρωπιάς μέσα σε συνθήκες ωμής βίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στον Πρίμο Λέβι (1919-1987), με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 19/4, 19:30-21:30
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Λογοτεχνικός περίπατος με τον πεζογράφο Δημήτρη Νόλλα

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει μπροστά από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή, στην ομώνυμη οδό, μια περιοχή όπου κυκλοφορούν τα πρόσωπα που κατοικούν μέσα στα βιβλία του Δημήτρη Νόλλα, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου βρίσκεται και ένα καφενείο, στο οποίο θα συναντήσουμε κάποιους από τους αντιπροσωπευτικούς του ήρωες.
Η τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Σταδίου, για να μιλήσουμε για τα μπαρ, προσφιλή μέρη μαζί με τα καφενεία στους λογοτεχνικούς τόπους του Δημήτρη Νόλλα, εκεί που ανάμεσα στα φλυτζάνια και τα ποτήρια γεννιούνται διαρκώς νέες ιστορίες. Η τέταρτη στάση θα γίνει στο Σύνταγμα, εκεί όπου καθημερινά συμβαίνουν τα γεγονότα που τροφοδοτούν διαρκώς και την ιστορία και τη λογοτεχνία της πόλης.
Σάββατο 20/4, 10:30, Ψυρρή
Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής εδώ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο Χοροθεραπείας

Ο χορός είναι μαγική τέχνη. Τρόπος έκφρασης, ψυχαγωγίας, αλλά και θεραπείας. Κάθε κίνηση του σώματός μας αποτυπώνει συναισθήματα, εμπειρίες, προσωπικές και συλλογικές ιστορίες. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες του χορού για το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, απελευθερώνοντας σκέψεις και συναισθήματα μέσα από ένα δημιουργικό σεμινάριο χοροθεραπείας.
Κυριακή 21/4, 12:30
Αίθουσα Προβών Μπαλέτου Α, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Έως 30 συμμετοχές/πληροφορίες-εγγραφές ΕΛΣ: 213 0885802

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού

Ένα σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού για μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο.
Κυριακή 21/4, 16.00-17.30 
Αίθουσα Προβών Μπαλέτου Α, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Έως 30 συμμετοχές/πληροφορίες-εγγραφές ΕΛΣ: 213 0885802

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Vinyl Market

Το Vinyl Market το αγαπημένο event της πόλης ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με ακόμα πιο έντονο άρωμα βινυλίου! Με ανανεωμένες και εμπλουτισμένες νέες συλλογές δίσκων, αλλά και καινούριες κυκλοφορίες. Επίσης πολλά άλλα μουσικά θέματα, όπως cd, posters,  μουσικά περιοδικά & βιβλία, αναλώσιμα άλλα και διάφορα σχετικά gadgets. Συγχρόνως, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όμορφες μουσικές θα σας συντροφεύουν από το DJ Booth του Vinyl Market με γνωστούς Dj’ s, αλλά και από την ομάδα του event.
Παρασκευή 19/4, Σάββατο 20/4 & Κυριακή 21/4, 11.00 – 22.00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 

ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Λάμπρος» του Διονύσιου Σολωμού 

Γραμμένος σε έμμετρο στίχο ο «Λάμπρος» αφηγείται μια τραγική ιστορία. Κεντρικός ήρωας  ο Λάμπρος, με χαρακτήρα γεμάτο αντιφάσεις, συμβολίζει τις δυο πλευρές της φύσης του ανθρώπου. Την σύγκρουση του Καλού με το Κακό. Στο ποίημα η ομορφιά της φύσης την ιερή μέρα του Πάσχα, έρχεται σε αντιπαράθεση με την εσωτερική κόλαση και ασχήμια του Λάμπρου. Μέσω του τρομερού λόγου του Σολωμού η σύγκρουση αυτή οδηγεί στην κάθαρση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 21/4, 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος προεγγραφή στο SNFCC.org

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b