MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο στην ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture

Ο Nαός του Απόλλωνα στη Νάξο, γνωστός ως Πορτάρα, περιλαμβάνεται πλέον στα νέα ψηφιακά έργα απ’ όλο τον κόσμο, που προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture

Monopoli Team

Η Google είχε εγκαινιάσει πέρυσι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς την πύλη Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου ν’ αναδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται, να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά επίσης η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί γι’ αυτά, να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Έτσι, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture 30 ακόμη απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ, μνημεία στη Συρία κ.α.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο g.co/openheritage, ή να “κατεβάσετε” τη σχετική εφαρμογή για κινητά Android ή iOS, ή να επισκεφτεί το Google Arts & Culture.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b